d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev13873883893903911426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 28 2016 04:40pm
Quote (tournevis @ Mar 28 2016 11:09pm)
Nie jest.

Wladza jest.
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Mar 29 2016 12:15pm
Już dziś, za pośrednictwem największej firmy ubezpieczeniowej PZU, państwo jest największym akcjonariuszem Agory (18 proc. firmy i 13 proc. praw głosu).
Założyciele koncernu za pośrednictwem Agora Holding mają tylko 11 proc., ale ich akcje są uprzywilejowane i dają im 35 proc. głosów (na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy).
Ta sytuacja jednak – najpewniej –zmieni się w tym roku. Rząd planuje bowiem obniżenie wieku emerytalnego. To z kolei spowoduje znaczną wyrwę w budżecie.
Jednym ze sposobów jej załatania będzie likwidacja pozostałości po nieudanej reformie emerytalnej, czyli przejęcie pieniędzy zgromadzonych przez Polaków w OFE.

Po przejęciu tych aktywów przez Skarb Państwa pod kontrolą rządu będzie około 41 proc. akcji Agory. To zaś pozwoli dokonać zmian we władzach spółki.

http://warszawskagazeta.pl/kraj/item/3548-czy-kaczynski-zwolni-michnika-wyborcza-na-sprzedaz
Member
Warn: 20%
Mar 29 2016 12:29pm
Quote (Ezraaa @ Mar 28 2016 08:49pm)
Props, że chciało Ci się przeznaczać tyle czasu na naszego lewicowo-liberalnego kolegę.

Nie porównuję, ale sugeruję, że Polsce wystarczy Unia Gospodarcza bez wzbogacenia kulturowego.

Ale od Siedlec, to Ty się odpierdol :D

Co do aborcji, to jako praktykujący chrześcijanin nie rozróżniam etapu, kiedy można zabić dziecko, kiedy można nazwać płodem i nie ja decyduję o tym, kiedy owo posiada duszę. Dziecko zawsze będzie błogosławieństwem. W sumie wypowiadam się jako przykład tego, że powinienem zostać zeskrobany, bo urodziłem się z niewładną prawą nogą i lekarz ze startu przekreślił moje szanse, że będę chodził, a okazało się, że po dwóch latach sam starałem się podnosić o regał i nauczyłem się chodzić bez learningu matki, więc na swoim przykłądzie stwierdzam, że nie wiesz jak wszystko się może odmienić.

To, ze nie mogles chodzić, a to, ze dzieciak sie rodzi warzywem to są 2 różne rzeczy.
Member
Mar 29 2016 12:39pm
Quote (WjebujeGierki @ Mar 29 2016 07:29pm)
To, ze nie mogles chodzić, a to, ze dzieciak sie rodzi warzywem to są 2 różne rzeczy.

This.
Tak samo jak dziecko z gwaltu ktore codziennie przypomina matce o tym jak zostalo poczete.
Co do Siedlec, podalem jako przenosnie, sam mam dwoch dobrych ziomkow w Siedlcach.
Member
Gold: 50.00
Mar 29 2016 12:51pm
Quote (RoHM @ 29 Mar 2016 20:15)
Już dziś, za pośrednictwem największej firmy ubezpieczeniowej PZU, państwo jest największym akcjonariuszem Agory (18 proc. firmy i 13 proc. praw głosu).
Założyciele koncernu za pośrednictwem Agora Holding mają tylko 11 proc., ale ich akcje są uprzywilejowane i dają im 35 proc. głosów (na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy).
Ta sytuacja jednak – najpewniej –zmieni się w tym roku. Rząd planuje bowiem obniżenie wieku emerytalnego. To z kolei spowoduje znaczną wyrwę w budżecie.
Jednym ze sposobów jej załatania będzie likwidacja pozostałości po nieudanej reformie emerytalnej, czyli przejęcie pieniędzy zgromadzonych przez Polaków w OFE.

Po przejęciu tych aktywów przez Skarb Państwa pod kontrolą rządu będzie około 41 proc. akcji Agory. To zaś pozwoli dokonać zmian we władzach spółki.

http://warszawskagazeta.pl/kraj/item/3548-czy-kaczynski-zwolni-michnika-wyborcza-na-sprzedaz

w newsie pisza ze planowany jest kolejny skok na kase z ofe a ty sie jarasz udzialami w agorze. no kurwa.
btw. jesli dojdzie do takiej sytuacji, pis nie zwolni michnika. lewaki w niego wierza, sa nawet ludzie ktorzy utozsamiaja tego zyda z walka o wolnosc polski. znacznie lepszym rozwiazaniem jest kontrolowanie parcha i calej gazety.
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Mar 29 2016 02:18pm
Quote (Elfisher @ Mar 29 2016 07:51pm)
w newsie pisza ze planowany jest kolejny skok na kase z ofe a ty sie jarasz udzialami w agorze. no kurwa.
btw. jesli dojdzie do takiej sytuacji, pis nie zwolni michnika. lewaki w niego wierza, sa nawet ludzie ktorzy utozsamiaja tego zyda z walka o wolnosc polski. znacznie lepszym rozwiazaniem jest kontrolowanie parcha i calej gazety.

nienawidze tego psiego syna na rowni z szejnfeldem i kilkoma innymi gowniakami, po magdalence dostal naczelnego wyborczej
zeby manipulowac proletariatem a tym samym wyrzadzil temu panstwu tyle samo krzywdy co ci jebani parapolitycy z nadania wsi
zgadzam sie ze smiecia nie rusza bo wtedy zydostwo by nam nie popuscilo, mielibysmy tutaj bratnia pomoc z kazdej mozliwej strony
Member
Gold: 6,207.00
Mar 30 2016 04:16am
Quote (Elfisher @ 28 Mar 2016 21:06)
teraz kaczynski wygral przez 500+

PiS wygrało z powodu wkurwienia na "układ" platformerski, a nie żadne 500+. Nie jestem jakoś mega hepi z tego powodu, ale z dwojga złego wolę już ich. Michalkiewicz w TVP info to coś nie do pomyślenia przed rokiem. Dobrze się stało, że hamerykańce, wspólnie z kelnerami, znowu zaczęli mieszać na naszym gruncie. Inaczej mielibyśmy kolejną kadencję tych skurwysynów z PO.
Member
Gold: 79.01
Mar 30 2016 04:20am
Quote (Xasthur @ Mar 30 2016 12:16pm)
PiS wygrało z powodu wkurwienia na "układ" platformerski, a nie żadne 500+. Nie jestem jakoś mega hepi z tego powodu, ale z dwojga złego wolę już ich. Michalkiewicz w TVP info to coś nie do pomyślenia przed rokiem. Dobrze się stało, że hamerykańce, wspólnie z kelnerami, znowu zaczęli mieszać na naszym gruncie. Inaczej mielibyśmy kolejną kadencję tych skurwysynów z PO.

o to to
Member
Gold: 12,059.17
Mar 30 2016 02:18pm
Quote (Elfisher @ 28 Mar 2016 21:32)
skoncz pierdolic o kryzysie i walecznym tusku ktory wygral wojne z calym swiatem. mowiac o okradaniu mowie o ustawianych przetargach, wyprzedanym polskim potencjale, rozdawaniu cieplych posadek w panstwowych spolkach kolegom itd polska zamienila sie w kraj produkujacy dobra dla zachodnich korporacji, jestesmy jak indie dla chin.

http://i.imgur.com/cIy77TQ.jpg

w polsce niewiele jest firm ktore cos wytwarzaja i eksportuja, kroluja firmy z zagranicznym kapitalem, a polskosc jest skutecznie wyciszana.
rzeczywiscie, pis to partia ktora trzyma w ryzach parlament, media i finanse. robila to tez kazda partia lub koalicja rzadzaca przed nimi wiec nie wiem dlaczego teraz o tym wspominasz. sam zobacz jak dotowała platforma w latach 2008-2013:

http://i.imgur.com/Mm04utF.png

kazda partia chce kontrolowac media, i kazda partia to robi. platforma z ukrycia sterowala mediami panstwowymi i dotowala komercyjne, a pis wstawia swojego ministra. tylko ludzie zduszeni przez propagande, ludzie niepotrafiacy myslec i wyciagac wlasnych wnioskow widza nagle wielkie zmiany i przypisuja pisowi zamach na demokracje. ten zamach nastapil duzo wczesniej i dopoki nie zmieni sie prawa, bedzie trwac w najlepsze. po pierwsze nalezy zlikwidowac lub sprywatyzować panstwowa telewizje, po drugie zakazac rzadowi dotowania komercyjnych mediow. tylko wtedy obetnie sie tunel przemytu pieniedzy podatnikow i obetnie wplyw propagandy na jakosc mediow.
kaczynski nie potrzebuje ukladu, ma w garsci wszystkie potrzebne mu do szczescia organy wladzy.
jesli chodzi o UE, to kierunek w ktorym zmierza, powinien dac ludziom do myslenia. pierwowzor byl dobry, unia gospodarcza, wymiana towarow i ludnosci, wszystko cacy. szkoda tylko ze ta unia juz dawno nie istnieje. unia, ktora pcha sie so interesow krajow czlonkowskich, narzuca im swoje idiotyczne warunki i dba i interes wylacznie niemcow, frqancuzow i anglikow jest nam do niczego niepotrzebna.

no jesli chodzi o posadki to co jak co ale pis jest mistrzem. nawet w stadninie koni szefa wymienili na swojego.
pewnie ze przed pisem nie wszystko bylo idealnie ale nie przypominam sobie aby inna partia rzadzaca nazywala nieglosujaca na nich polowe narodu najgorszym sortem, zlodziejami, komunistami. oczywiscie wszystko bez podawania dowodow.
poprzednio rzadzacy nie stawiali sie tez ponad sadami. pis otwarcie mowi ze trybunalu konstytucyjnego nie ma. wczesniej takiej sytuacji nigdy nie bylo.
pis zaczyna zachowywac sie jak partia hitlera przed wojna.

nie mam nic przeciwko polskim firmom, czasem nawet patrze skad pochodzi to co kupuje w sklepie, w miare mozoiwosci kupuje rzeczy wyprodukowane blisko, tzw w wojewodztwie.
ale wiem tez jakie sa realia pracy w PL firmach: szef lata helikopterem a pracownik zarabia 2tys. brutto.
dzieki zagranicznym firmom sytuacja sie cywilizuje, ja sam po przejsciu z polskiej do zagranicznej firmy na start podwoilem swoje.zarobki, przez ostatnie lata jeszcze raz podwoilem zarobki czyli w sumie dostaje 4razy tyle ile udalo mi sie wynegocjowac od polskiego "billa gatesa". mam nadzieje ze nie wyjdziemy z unii bo nie chcialbym zarabiac tyle co wtedy i byc traktowanym tak jak wtedy.

zbudowanie polskiego kapitalizmu jest proste i wcale nie wymaga zamykania granic: niech Polacy zaczna inwestowac w gielde i w ten sposob zostana wlascicielami polskich firm. skoro Polacy nie chca byc wlascicielami swoich firm (boja sie? nie maja zaufania?) no to nie dziwota ze.zarabia na naszych firmach zagranica.
Member
Mar 30 2016 03:10pm
Quote (Ironfister @ Mar 30 2016 09:18pm)
no jesli chodzi o posadki to co jak co ale pis jest mistrzem. nawet w stadninie koni szefa wymienili na swojego.
pewnie ze przed pisem nie wszystko bylo idealnie ale nie przypominam sobie aby inna partia rzadzaca nazywala nieglosujaca na nich polowe narodu najgorszym sortem, zlodziejami, komunistami. oczywiscie wszystko bez podawania dowodow.
poprzednio rzadzacy nie stawiali sie tez ponad sadami. pis otwarcie mowi ze trybunalu konstytucyjnego nie ma. wczesniej takiej sytuacji nigdy nie bylo.
pis zaczyna zachowywac sie jak partia hitlera przed wojna.

nie mam nic przeciwko polskim firmom, czasem nawet patrze skad pochodzi to co kupuje w sklepie, w miare mozoiwosci kupuje rzeczy wyprodukowane blisko, tzw w wojewodztwie.
ale wiem tez jakie sa realia pracy w PL firmach: szef lata helikopterem a pracownik zarabia 2tys. brutto.
dzieki zagranicznym firmom sytuacja sie cywilizuje, ja sam po przejsciu z polskiej do zagranicznej firmy na start podwoilem swoje.zarobki, przez ostatnie lata jeszcze raz podwoilem zarobki czyli w sumie dostaje 4razy tyle ile udalo mi sie wynegocjowac od polskiego "billa gatesa". mam nadzieje ze nie wyjdziemy z unii bo nie chcialbym zarabiac tyle co wtedy i byc traktowanym tak jak wtedy.

zbudowanie polskiego kapitalizmu jest proste i wcale nie wymaga zamykania granic: niech Polacy zaczna inwestowac w gielde i w ten sposob zostana wlascicielami polskich firm. skoro Polacy nie chca byc wlascicielami swoich firm (boja sie? nie maja zaufania?) no to nie dziwota ze.zarabia na naszych firmach zagranica.

Chyba cie nie lubią na tym foro, bo nie jestes pisiorem, nie?
Ja w tej kwestii sie z toba zgadzam z tym, że ja pracujac na podobnym stanowisku w Amerykanskiej firmie dostawalem o ponad polowe mniej niz teraz w Polskiej firmie, ale tam pracowalem na umowie o prace, a tu na wlasnej dzialalnosci z wszystkimi przywilejami umowy o prace (urlopy + socjal, okres wypowiedzenia), ale wiadomo, ze ogół jest bliższy temu o czym ty mowisz...
Go Back To Polska Topic List
Prev13873883893903911426Next
Add Reply New Topic New Poll