Quote (Elfisher @ 28 Mar 2016 21:32)
skoncz pierdolic o kryzysie i walecznym tusku ktory wygral wojne z calym swiatem. mowiac o okradaniu mowie o ustawianych przetargach, wyprzedanym polskim potencjale, rozdawaniu cieplych posadek w panstwowych spolkach kolegom itd polska zamienila sie w kraj produkujacy dobra dla zachodnich korporacji, jestesmy jak indie dla chin.
http://i.imgur.com/cIy77TQ.jpgw polsce niewiele jest firm ktore cos wytwarzaja i eksportuja, kroluja firmy z zagranicznym kapitalem, a polskosc jest skutecznie wyciszana.
rzeczywiscie, pis to partia ktora trzyma w ryzach parlament, media i finanse. robila to tez kazda partia lub koalicja rzadzaca przed nimi wiec nie wiem dlaczego teraz o tym wspominasz. sam zobacz jak dotowała platforma w latach 2008-2013:
http://i.imgur.com/Mm04utF.pngkazda partia chce kontrolowac media, i kazda partia to robi. platforma z ukrycia sterowala mediami panstwowymi i dotowala komercyjne, a pis wstawia swojego ministra. tylko ludzie zduszeni przez propagande, ludzie niepotrafiacy myslec i wyciagac wlasnych wnioskow widza nagle wielkie zmiany i przypisuja pisowi zamach na demokracje. ten zamach nastapil duzo wczesniej i dopoki nie zmieni sie prawa, bedzie trwac w najlepsze. po pierwsze nalezy zlikwidowac lub sprywatyzować panstwowa telewizje, po drugie zakazac rzadowi dotowania komercyjnych mediow. tylko wtedy obetnie sie tunel przemytu pieniedzy podatnikow i obetnie wplyw propagandy na jakosc mediow.
kaczynski nie potrzebuje ukladu, ma w garsci wszystkie potrzebne mu do szczescia organy wladzy.
jesli chodzi o UE, to kierunek w ktorym zmierza, powinien dac ludziom do myslenia. pierwowzor byl dobry, unia gospodarcza, wymiana towarow i ludnosci, wszystko cacy. szkoda tylko ze ta unia juz dawno nie istnieje. unia, ktora pcha sie so interesow krajow czlonkowskich, narzuca im swoje idiotyczne warunki i dba i interes wylacznie niemcow, frqancuzow i anglikow jest nam do niczego niepotrzebna.
no jesli chodzi o posadki to co jak co ale pis jest mistrzem. nawet w stadninie koni szefa wymienili na swojego.
pewnie ze przed pisem nie wszystko bylo idealnie ale nie przypominam sobie aby inna partia rzadzaca nazywala nieglosujaca na nich polowe narodu najgorszym sortem, zlodziejami, komunistami. oczywiscie wszystko bez podawania dowodow.
poprzednio rzadzacy nie stawiali sie tez ponad sadami. pis otwarcie mowi ze trybunalu konstytucyjnego nie ma. wczesniej takiej sytuacji nigdy nie bylo.
pis zaczyna zachowywac sie jak partia hitlera przed wojna.
nie mam nic przeciwko polskim firmom, czasem nawet patrze skad pochodzi to co kupuje w sklepie, w miare mozoiwosci kupuje rzeczy wyprodukowane blisko, tzw w wojewodztwie.
ale wiem tez jakie sa realia pracy w PL firmach: szef lata helikopterem a pracownik zarabia 2tys. brutto.
dzieki zagranicznym firmom sytuacja sie cywilizuje, ja sam po przejsciu z polskiej do zagranicznej firmy na start podwoilem swoje.zarobki, przez ostatnie lata jeszcze raz podwoilem zarobki czyli w sumie dostaje 4razy tyle ile udalo mi sie wynegocjowac od polskiego "billa gatesa". mam nadzieje ze nie wyjdziemy z unii bo nie chcialbym zarabiac tyle co wtedy i byc traktowanym tak jak wtedy.
zbudowanie polskiego kapitalizmu jest proste i wcale nie wymaga zamykania granic: niech Polacy zaczna inwestowac w gielde i w ten sposob zostana wlascicielami polskich firm. skoro Polacy nie chca byc wlascicielami swoich firm (boja sie? nie maja zaufania?) no to nie dziwota ze.zarabia na naszych firmach zagranica.