Quote (Elfisher @ Mar 28 2016 09:32pm)
skoncz pierdolic o kryzysie i walecznym tusku ktory wygral wojne z calym swiatem. mowiac o okradaniu mowie o ustawianych przetargach, wyprzedanym polskim potencjale, rozdawaniu cieplych posadek w panstwowych spolkach kolegom itd polska zamienila sie w kraj produkujacy dobra dla zachodnich korporacji, jestesmy jak indie dla chin.
http://i.imgur.com/cIy77TQ.jpgw polsce niewiele jest firm ktore cos wytwarzaja i eksportuja, kroluja firmy z zagranicznym kapitalem, a polskosc jest skutecznie wyciszana.
rzeczywiscie, pis to partia ktora trzyma w ryzach parlament, media i finanse. robila to tez kazda partia lub koalicja rzadzaca przed nimi wiec nie wiem dlaczego teraz o tym wspominasz. sam zobacz jak dotowała platforma w latach 2008-2013:
http://i.imgur.com/Mm04utF.pngkazda partia chce kontrolowac media, i kazda partia to robi. platforma z ukrycia sterowala mediami panstwowymi i dotowala komercyjne, a pis wstawia swojego ministra. tylko ludzie zduszeni przez propagande, ludzie niepotrafiacy myslec i wyciagac wlasnych wnioskow widza nagle wielkie zmiany i przypisuja pisowi zamach na demokracje. ten zamach nastapil duzo wczesniej i dopoki nie zmieni sie prawa, bedzie trwac w najlepsze. po pierwsze nalezy zlikwidowac lub sprywatyzować panstwowa telewizje, po drugie zakazac rzadowi dotowania komercyjnych mediow. tylko wtedy obetnie sie tunel przemytu pieniedzy podatnikow i obetnie wplyw propagandy na jakosc mediow.
kaczynski nie potrzebuje ukladu, ma w garsci wszystkie potrzebne mu do szczescia organy wladzy.
jesli chodzi o UE, to kierunek w ktorym zmierza, powinien dac ludziom do myslenia. pierwowzor byl dobry, unia gospodarcza, wymiana towarow i ludnosci, wszystko cacy. szkoda tylko ze ta unia juz dawno nie istnieje. unia, ktora pcha sie so interesow krajow czlonkowskich, narzuca im swoje idiotyczne warunki i dba i interes wylacznie niemcow, frqancuzow i anglikow jest nam do niczego niepotrzebna.
Props, że chciało Ci się przeznaczać tyle czasu na naszego lewicowo-liberalnego kolegę.
Quote (Ironfister @ Mar 28 2016 10:38am)
I nie porównuj proszę mega-bogatej Norwegii do biednej, postsowieckiej Polski.
Nie porównuję, ale sugeruję, że Polsce wystarczy Unia Gospodarcza bez wzbogacenia kulturowego.
Quote (wbw1 @ Mar 28 2016 09:49pm)
Wyznaje po prostu inne wartosci.
Dla mnie patologią jest to co oni nazywają ochroną życia poczetego, nawet jak płód jest chory, albo z gwałtu... Co? Bóg tak chciał?!
Wstydze się typiary po prawie, która mówi wziąść i dwóch najważniejszych osób w państwie, którzy nie panują nad mimiką, z twarzy są z Siedlec, Radomia albo Sosnowca i tak na prawde to nie one rządzą, tylko są kukiełkami.
Tego, że kraj probuje sie oszukiwać, że to nie jakiś niski facet z kompleksem wyższości rządzi tak na prawde państwem i tego, że wcześniej owszem, moje podatki rosły, ale nie szło tyle hajsu na radio maryja, wmawiając ludziom, że to jakies odszkodowanie... Nie bede wspominał o ministrze spraw wewnetrznych, spraw zagranicznych i sprawiedliwosci...
Wolalbym, żeby hajs ktory idzie na 500+ szedl na infrastrukturę, żeby było co zrobić z tymi dzieciakami, bo co komu po 500zl, jak nie ma miejsc w przedszkolach publicznych, w prywatnych nawet jak zaplacisz 900zl, to i tak nie masz gwarancji, ze dasz rade tam wcisnac swoje dziecko....
Jest w pyte rzeczy, ktore mnie wkurwiają, ale to foro traktuje jako rozrywka, wiec nie chce się nakręcać i nie potrzebnie wkurwiać, ale masz mniej wiecej informacje zwrotną o moich poglądach...
Ale od Siedlec, to Ty się odpierdol

Co do aborcji, to jako praktykujący chrześcijanin nie rozróżniam etapu, kiedy można zabić dziecko, kiedy można nazwać płodem i nie ja decyduję o tym, kiedy owo posiada duszę. Dziecko zawsze będzie błogosławieństwem. W sumie wypowiadam się jako przykład tego, że powinienem zostać zeskrobany, bo urodziłem się z niewładną prawą nogą i lekarz ze startu przekreślił moje szanse, że będę chodził, a okazało się, że po dwóch latach sam starałem się podnosić o regał i nauczyłem się chodzić bez learningu matki, więc na swoim przykłądzie stwierdzam, że nie wiesz jak wszystko się może odmienić.
This post was edited by Ezraaa on Mar 28 2016 01:54pm