Dawno nie bylo tyle gowna w tym temacie, bez kitu.
Quote (Ezraaa @ Mar 24 2016 01:11pm)
srany nie zaorany
Pracodawca też jakieś warunki musi spełnić, aby uzyskać zwrot podatku za pracownika, nie mówiąc już o tym, że jest to ograniczone jakąś kwotą, a z doświadczenia wiem, że na chwilę obecną Państwo wymyśliło skomplikowany system zwrotów podatków, aby pracodawcy bez dobrej znajomości prawa podatkowego, lub braku dobrego "prawnika" (którym może być również dobra księgowa) może nie otrzymać powyższego.
Gdzie Ty kurwa wyskakujesz z 500 na dziecko, jak moje zarobki już pozwalają dopiero na od drugiego dziecka 500 otrzymać, przy czym jeszcze nie mam żadnego. Jak już wspomniałeś - jeszcze jest podatek od zakupionych dóbr, czyli moje wynagrodzenie znowu jest pomniejszone o zakup powyższych.
Zamiast nfz (mimo, iż mi przysługuje) opłacam abonament medyczny, bo jest bardziej opłacalny, niż warte 200 zł ubezpieczenie zdrowotne :D
Kurwa, żeś dał argument z tą emeryturą.... przy aktualnym niżu demograficznym, to na godną emeryturę raczej nie mam co liczyć, więc nie pierdol głupot, bo socjal który mamy jest gówniany, a jak takowy jest, to chociaż niech życie nas taniej kosztuje, co adekwatnie zastąpi socjal.
Wcale nie chcę dostawać za darmo kasy, tylko aby płaca za wykonywaną przeze mnie pracę była adekwatna do tego jak ciężko pracuję. Nie mówię, że nie powinno być podatku, bo to rzeczywiście bzdura, ale powinien być zmniejszony w mądry sposób, aby Państwo zyskało na jego zmniejszeniu i tyle w tym temacie.
Najlepsze ze ten retard jako argument na to, ze cie panstwo nie opierdala podaje fakt, ze szef ma na tobie jakas ulge ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD