d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Seria Diablo > Pytania I Odpowiedzi
Prev136373839401249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 199.24
Mar 17 2010 03:41pm
Zgodnie z zaleceniem Rogala wklejam tutaj swoją taktykę:

Javazon by Gaijin, Mode: PvM

Wstęp:

Cześć. Gram javą już 3 ladder, jest to moja najukochańsza postać. Postanowiłem podzielić się z Wami moją koncepcją tej postaci. Moje doświadczenia zebrałem w tą oto taktykę.

Jedna uwaga - nie wypisuje/kopiuje wszystkich statystyk itemów, ponieważ nie chce sztucznie zwiększać objętości taktyki. Każdy gracz, nawet zupełnie newbie powinien - wg mnie przynajmniej - wykazać się inicjatywą i umieć znaleźć pełne opisy przedmiotów – choćby na stronie ID. Ja w opisach przedmiotów wskazuje tylko te przymioty, które głównie mogą decydować o wyborze danego itemu.

Atrybuty:

siła – 0 lub minimalnie pod itemki
dex – pod maksymalny blok
vita – całą resztę
ene – 0

Skile:

Drzewko oszczepów i włóczni:
Dwa główne ataki:
furia błyskawic – max 20 pkt
elektryczny cios – max 20 pkt

Synergie do naszych ataków – zwiększają ich dmg:
uderzenie mocy – max 20 pkt
błyskawica – max 20 pkt
uderzenie błyskawicy – max 20 pkt

Skile „na dojście” do powyższych:
dźgnięcie – 1 pkt
oszczep zarazy – 1 pkt
zatruty oszczep – 1 pkt

Reszta z tego drzewka, czyli:
nabijanie – 0 pkt
rozpędzenie – 0 pkt

Drzewko umiejętności biernych oraz magii:
unik – 1 pkt
omijanie – 1 pkt
odskok – 1 pkt
uderzenie krytyczne – 1 pkt
penetracja – 1 pkt
przebijanie – 1 pkt

Pozostałe z tego drzewka czyli wewnętrzne spojrzenie, spowolnienie pocisków, przynęta, walkiria – wszystkie 0 pkt.

Drzewka umiejętności łuku oraz kuszy nie ruszamy.

Itemki:

Łebek:
- tylko i wyłącznie griffon ze względu na -%res/%dmg od light, socketowany w zależności od potrzeb: rbf 5/5 light, jewel 15ias/15res, jewel 40ed/15ias. Ja nosze ten ostatni w celu zwiększenia dmg fizycznego – gosu na tzw. dobijanie bosów po atakach light.
Ewentualne zamienniki:
- circ/tiara/diadem 2ama/30frw/adds/1-2 open sockets, socketowane jewelami j/w
- skrzydło walkiri
- diadem maviny
Schako nie biorę pod uwagę, nie pasuje na kształtny łepek naszej wojowniczki :)

Klata:
- coh, okowa grozy – z powodu 65 all res, 2 all skill, 200ed demon, 100 ed nieumarły, ll, 20 str
ewentualnie:
- zdrada – treachery, - 20 fhr 45 ias, fade – bardzo fajne bonusy, fade z treachery da nam 65 all res + 15 dr + mniejszy czas działania klątw
- lionheart – 50 all res
- peace – 2 ama
- enigma – duży bonus do siły oraz do frw, tele, bonus do life
- ormus, najlepiej 15 ed light – wydatnie zwiększy dmg, jednak kosztem innych nie mniej ważnych atrybutów jak np. resy.
- zbroja 4 sox 24 fhr lub 80-100 life – soxy wypełnić 5/5 light lub 15ias/15res – w zależności od potrzeb, jeżeli nie ma zbroi 24 fhr można zastosować zwykłą zbroję, ale trochę szkoda klejnotów. Rozwiązanie to jest bardzo kosztowne – zwłaszcza zbroja z lifem, bo z fhr za około 10 hr można kupić atm, ale jeżeli kogoś stać i ma fantazje taką, można nabyć.

Oszczepy:
- eth uprg zemsta tytana – 4 do light skill, gozu bonus do fizycznego dmg, frw, ll, bonus do siły, dex, po prostu miodzik
Ewentualne zamienniki:
- non eth uprg zemsta tytana
- rare/magic javelinki 1-6skill/30-40 ias – skill wiadomo, im większy tym większy light dmg, 30-40ias przyda się gdy celujemy w ostatni próg ias. Optymalne tutaj są 3-4/40 ias javelinki, jeżeli bierzemy pod uwagę jakość do ceny. W rare oszczepach możemy spotkać też takie atrybuty jak odnawianie zasobów, bonus do str, dex, ll, ml etc.

Tarcza:
Uff, jeżeli chodzi o tarcze dla javki jest multum opcji w zależności od priorytetów:
- uprg błogosławiony krąg mosera, piękny blok rate dla javki – 70 % szansa na blok, 25 all res, 2 sox, niskie wymgania, nice. Biedniejsi mogą włożyć 2 perf diamenty, każdy da 19 all res, w sumie będzie 63 all res – nieźle prawda. Bogatsi pakują 15ias/15 all res lub 5/5 light joole.
Ewentualne zamienniki:
- tarcza burzy dla dr, max blok, resy
- chwała łowcy głów 3 sox
- sanktuarium np. w trolim gnieździe, 50-70 all res, 20 fhr, można uzyskać też max blok
- jubilerski monarcha odbijania, 4 sox 30/20 monarcha, pozwala uzyskać max blok i daje możliwość włożenia 4 jeweli 15ias/15res lub 5/5 light – tarcza bardzo droga
- pozostałe magiczne i rare 30/20 tarcze z 2-4 sox, w które można włożyć interesujące nas jewele – tarcze od drogich do bardzo drogich. Tarcze rare mogą posiadać oprócz modu 30/20 i open sox takie przymioty jak 10-17 fhr, base life, res etc.

Rękawice:
Tutaj może niektórych zaskoczę, na pierwszym miejscu daję te oto glovsy:
- nakładanie rąk z setu ucznia, bonus 350% do dmg fizycznego vs wszystkie potwory, które są demonami, np. baal :) te 350 % daje niezłego kopa do elektrycznego uderzenia i pięknie dobija moby po naszych głównych light atakach, po prostu czuje się jaką ta java ma moc :) Te 350% działa z atakami z dystansu vide furia i z dźgnięcia vide elektryczny cios – przetestowane w warunkach bojowych :) Rękawiczki dają również 20 ias oraz gosu 50% fire res.
Ewentualne zamienniki:
- magic 3 java/20 ias – też nice glovsy, dla wielu podstawowe glovsy dla javki na pvm
- rare/craft 1-2java/20ias z bonusami typu str, dex, res, etc
- bloodfisty dla 30 fhr, 10 ias
- inne z przydatnymi przymiotami jak ias, str, dex, cb, itp.

Pasek:

Jeden i tylko jeden pasek dla javy pvm:
- razortail vel brzytwoogon z powodu 33% do ataku przeszywanie, co z pkt z itemków i jednym pkt wpakowanym w przeszywanie da nam 100 do ponad 100% ataku przeszywanie. Co to powoduje? Zwiększa nam dmg z furii o około 4 razy. Rzecz jest prosta: z każda rzucaną furią błyskawic mamy co najmniej 100% szansy, iż nasza furia przeleci moba na wylot, wbije się w następnego, przeleci go na wylot, wbije się w następnego, przeleci go na wylot i wbije się w kolejnego za każdym razem rozszczepiając oszczepy. Po prostu czuć moc furii :). Zapomnijcie o pasku wigor boga gromów tak popularnym w polskich taktach na javke, to crap dla javy przynajmniej pvm, te +3 do umiejętności oszczepów z tgv jest niczym w porównaniu z tym co dostajemy z razortail. Pasek jest miodzik – i w dodatku kosztuje co najwyżej kilka pgs.

Butki:
- jeździec rzezi z powodu cb, ds
- palec goblina z powodu cb
- podejście aldura z powodu gosu frw, gosu fire res
- tkacz jedwabiu z powodu +5 mana za każdego zabitego przeciwnika
- rare z frw, dual lub triple res

Biżuteria:
- ringi:
raven z powodu cbf + dual leech ring
- amulet:
gniew lorda z powodu itp. + 1 skill, 30 light res, 20 ias co pozwoli nam uzyskać przedostatni próg ias dla furii i charged strike

Switch:

- ondal :) jak robimy leeching na brs
- cta + crap spirit
- słowo runiczne harmonia w low req bow dla aury wigor i ewentualnie rzucania walkirii

Merc Akt 2 normal walka z aurą modlitwa – regeneruje życie mercowi i przy okazji nam:
- łeb rw delirium z powodu klątw, które powodują śliczne zamieszanie w szeregach mobów,
- zbroja coh, hart, lwie serce, stone, mrok, zdrada, skorupa duriela, laskoszczyt itp, liczy się ress, bonus do life, ll, def, bonus do str. Najlepiej rw robić w eth bugged zbrojach z powodu podniesienia bazowego defa w stosunku do non eth wersji; również w przypadku unikalnych zbroi najlepsze byłyby wersje eteryczne
- broń: rw infinity w eth ca, cv, jak obawiamy się klątwy żelazna dziewica robimy to rw w normal spisie z low base dmg – nie jest to doskonałe rozwiązanie ale pozwoli mercowi przeżyć kilka ataków po klątwie im (w patchu 1.13 im ma zostać zniesiona jeżeli chodzi o rzucanie jej przez moby)
Ewentualny zamiennik to insight – olsnienie z powodu swojej aury znakomicie regenerującej mane. Robić w tych samych broniach co infinity.

Ekwipunek:

- anni
- torch
- gc + 1 java, jak kogoś stać mogą być z life
- sc's z life, res, fhr w zależności od potrzeb

To by było na tyle. Z taką java na 8 ppl robicie co chcecie. Jak będę miał czas spróbuje poprawić strategię bo na pewno znajdą się błędy, o niektórych rzeczach napiszę dokładniej.

Przy okazji chciałbym pozdrowić osoby z którymi miałem przyjemność grać na BN dłużej lub krócej:
Methodboy, Rolson, Tomand aka Tomek, Muza aka Milcia :), Len-Tao aka Leny.
Pozdrowionka :)

Dziękuje za uwagę.

Member
Gold: 984.30
Mar 17 2010 03:42pm
Quote (Gaijin @ 17 Mar 2010 22:41)

Wstęp:

Cześć. Gram javą już 3 ladder, jest to moja najukochańsza postać. Postanowiłem podzielić się z Wami moją koncepcją tej postaci. Moje doświadczenia zebrałem w tą oto taktykę.

Jedna uwaga - nie wypisuje/kopiuje wszystkich statystyk itemów, ponieważ nie chce sztucznie zwiększać objętości taktyki. Każdy gracz, nawet zupełnie newbie powinien - wg mnie przynajmniej - wykazać się inicjatywą i umieć znaleźć pełne opisy przedmiotów – choćby na stronie ID. Ja w opisach przedmiotów wskazuje tylko te przymioty, które głównie mogą decydować o wyborze danego itemu.

Atrybuty:

vita – całą resztę
ene – 0

Skile:

Dwa główne ataki:

błyskawica – max 20 pkt

dźgnięcie – 1 pkt
oszczep zarazy – 1 pkt
zatruty oszczep – 1 pkt

nabijanie – 0 pkt
rozpędzenie – 0 pkt

unik – 1 pkt
omijanie – 1 pkt
odskok – 1 pkt
penetracja – 1 pkt
przebijanie – 1 pkt

Pozostałe z tego drzewka czyli wewnętrzne spojrzenie, spowolnienie pocisków, przynęta, walkiria – wszystkie 0 pkt.

Itemki:

Łebek:
- tylko i wyłącznie griffon ze względu na -%res/%dmg od light, socketowany w zależności od potrzeb: rbf 5/5 light, jewel 15ias/15res, jewel 40ed/15ias. Ja nosze ten ostatni w celu zwiększenia dmg fizycznego – gosu na tzw. dobijanie bosów po atakach light.
Ewentualne zamienniki:
- circ/tiara/diadem 2ama/30frw/adds/1-2 open sockets, socketowane jewelami j/w
- skrzydło walkiri
- diadem maviny

Klata:
- coh, okowa grozy – z powodu 65 all res, 2 all skill, 200ed demon, 100 ed nieumarły, ll, 20 str
ewentualnie:
- zdrada – treachery, - 20 fhr 45 ias, fade – bardzo fajne bonusy, fade z treachery da nam 65 all res + 15 dr + mniejszy czas działania klątw
- lionheart – 50 all res
- peace – 2 ama
- ormus, najlepiej 15 ed light – wydatnie zwiększy dmg, jednak kosztem innych nie mniej ważnych atrybutów jak np. resy.
- zbroja 4 sox 24 fhr lub 80-100 life – soxy wypełnić 5/5 light lub 15ias/15res – w zależności od potrzeb, jeżeli nie ma zbroi 24 fhr można zastosować zwykłą zbroję, ale trochę szkoda klejnotów. Rozwiązanie to jest bardzo kosztowne – zwłaszcza zbroja z lifem, bo z fhr za około 10 hr można kupić atm, ale jeżeli kogoś stać i ma fantazje taką, można nabyć.

Oszczepy:
- eth uprg zemsta tytana – 4 do light skill, gozu bonus do fizycznego dmg, frw, ll, bonus do siły, dex, po prostu miodzik
Ewentualne zamienniki:
- rare/magic javelinki 1-6skill/30-40 ias – skill wiadomo, im większy tym większy light dmg, 30-40ias przyda się gdy celujemy w ostatni próg ias. Optymalne tutaj są 3-4/40 ias javelinki, jeżeli bierzemy pod uwagę jakość do ceny. W rare oszczepach możemy spotkać też takie atrybuty jak odnawianie zasobów, bonus do str, dex, ll, ml etc.

Tarcza:
Uff, jeżeli chodzi o tarcze dla javki jest multum opcji w zależności od priorytetów:
- uprg błogosławiony krąg mosera, piękny blok rate dla javki – 70 % szansa na blok, 25 all res, 2 sox, niskie wymgania, nice. Biedniejsi mogą włożyć 2 perf diamenty, każdy da 19 all res, w sumie będzie 63 all res – nieźle prawda. Bogatsi pakują 15ias/15 all res lub 5/5 light joole.
Ewentualne zamienniki:
- sanktuarium np. w trolim gnieździe, 50-70 all res, 20 fhr, można uzyskać też max blok
- jubilerski monarcha odbijania, 4 sox 30/20 monarcha, pozwala uzyskać max blok i daje możliwość włożenia 4 jeweli 15ias/15res lub 5/5 light – tarcza bardzo droga
- pozostałe magiczne i rare 30/20 tarcze z 2-4 sox, w które można włożyć interesujące nas jewele – tarcze od drogich do bardzo drogich. Tarcze rare mogą posiadać oprócz modu 30/20 i open sox takie przymioty jak 10-17 fhr, base life, res etc.

Rękawice:
- nakładanie rąk z setu ucznia, bonus 350% do dmg fizycznego vs wszystkie potwory, które są demonami, np. baal :) te 350 % daje niezłego kopa do elektrycznego uderzenia i pięknie dobija moby po naszych głównych light atakach, po prostu czuje się jaką ta java ma moc :) Te 350% działa z atakami z dystansu vide furia i z dźgnięcia vide elektryczny cios – przetestowane w warunkach bojowych :) Rękawiczki dają również 20 ias oraz gosu 50% fire res.
Ewentualne zamienniki:
- magic 3 java/20 ias – też nice glovsy, dla wielu podstawowe glovsy dla javki na pvm

Pasek:

- razortail vel brzytwoogon z powodu 33% do ataku przeszywanie, co z pkt z itemków i jednym pkt wpakowanym w przeszywanie da nam 100 do ponad 100% ataku przeszywanie. Co to powoduje? Zwiększa nam dmg z furii o około 4 razy. Rzecz jest prosta: z każda rzucaną furią błyskawic mamy co najmniej 100% szansy, iż nasza furia przeleci moba na wylot, wbije się w następnego, przeleci go na wylot, wbije się w następnego, przeleci go na wylot i wbije się w kolejnego za każdym razem rozszczepiając oszczepy. Po prostu czuć moc furii :). Zapomnijcie o pasku wigor boga gromów tak popularnym w polskich taktach na javke, to crap dla javy przynajmniej pvm, te +3 do umiejętności oszczepów z tgv jest niczym w porównaniu z tym co dostajemy z razortail. Pasek jest miodzik – i w dodatku kosztuje co najwyżej kilka pgs.

Butki:

Biżuteria:
- ringi:
- amulet:
gniew lorda z powodu itp. + 1 skill, 30 light res, 20 ias co pozwoli nam uzyskać przedostatni próg ias dla furii i charged strike

Switch:

- cta + crap spirit
- słowo runiczne harmonia w low req bow dla aury wigor i ewentualnie rzucania walkirii

Merc Akt 2 normal walka z aurą modlitwa – regeneruje życie mercowi i przy okazji nam:
- łeb rw delirium z powodu klątw, które powodują śliczne zamieszanie w szeregach mobów,
- zbroja coh, hart, lwie serce, stone, mrok, zdrada, skorupa duriela, laskoszczyt itp, liczy się ress, bonus do life, ll, def, bonus do str. Najlepiej rw robić w eth bugged zbrojach z powodu podniesienia bazowego defa w stosunku do non eth wersji; również w przypadku unikalnych zbroi najlepsze byłyby wersje eteryczne
- broń: rw infinity w eth ca, cv, jak obawiamy się klątwy żelazna dziewica robimy to rw w normal spisie z low base dmg – nie jest to doskonałe rozwiązanie ale pozwoli mercowi przeżyć kilka ataków po klątwie im (w patchu 1.13 im ma zostać zniesiona jeżeli chodzi o rzucanie jej przez moby)
Ewentualny zamiennik to insight – olsnienie z powodu swojej aury znakomicie regenerującej mane. Robić w tych samych broniach co infinity.

Ekwipunek:

- anni
- torch

To by było na tyle. Z taką java na 8 ppl robicie co chcecie. Jak będę miał czas spróbuje poprawić strategię bo na pewno znajdą się błędy, o niektórych rzeczach napiszę dokładniej.

Przy okazji chciałbym pozdrowić osoby z którymi miałem przyjemność grać na BN dłużej lub krócej:

Dziękuje za uwagę.

Co do unikow to imo lipa dawac po punkcie jak masz max blok.
40%/15 nn u javy, ona ma i tak bardzo maly dmg fizyczny wiec wcale tak duzo nie podniesie dmg, lepiej rbf.
Co do rekawic z setu ucznia to one nam zwiekaszaja dmg od blyskawic? Nie wiem ocb jakos tak chaotycznie napisales. :huh:
Modlitwy od merca nn juz lepiej ze smialoscia wziac,
Nie napisales osiagow
iasu, fhr etc.
Ogolnie to średniawka nie chce mi sie bardziej rozpisywac.

A co tematow ze startegiami to imo przesada tu wkleiac. Imo kazda taktyka zaloguje na oddzielny topic, przeciez to forum o d2 czyz nie ?
Member
Gold: 76,620.70
Mar 17 2010 03:43pm
Quote (Marianek @ Mar 17 2010 11:23pm)
Wpisz w google "Program change ip"  Przydaje sie nawet gdybyś z rapida ściągał to co plik change ip i jedziesz dalej ;>

ciekawe tylko czy taki programik by dzialal na moim systemie. Bo aż wstyd sie przyznac ale mam windowsa ME (oczywiście nie zalezy do ode mnie, gdyby zalezalo to bym sie tego scierwa pozbyl w 5 minut) i 99% programow na nim nie dziala
Banned
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 20%
Mar 17 2010 11:41pm
Quote (Pokor @ Mar 17 2010 09:43pm)
ciekawe tylko czy taki programik by dzialal na moim systemie. Bo aż wstyd sie przyznac ale mam windowsa ME (oczywiście nie zalezy do ode mnie, gdyby zalezalo to bym sie tego scierwa pozbyl w 5 minut) i 99% programow na nim nie dziala

zassij sobie AOL`a
jak miałem kiedyś stałe ip to pomagał
za każdym resetem tego programu masz inne ip
Member
Gold: 1.00
Mar 18 2010 12:04am
Potrzebne sa jeszcze 2 osoby,ktore chcialyby grac w fajnej ekipie po restarcie... planowana gra to minimum 24h
Member
Gold: 2,801.00
Mar 18 2010 04:01am
Quote (SchoolOfRock @ 18 Mar 2010 07:04)
Potrzebne sa jeszcze 2 osoby,ktore chcialyby grac w fajnej ekipie po restarcie... planowana gra to minimum 24h

here orbka, jak coś
Member
Gold: 31.00
Mar 18 2010 04:48am
info na temat godziny restartu?:>
Member
Gold: 984.30
Mar 18 2010 04:53am
Quote (Rbk_1989 @ 18 Mar 2010 11:48)
info na temat godziny restartu?:>

Nie znamy dokladnej godziny.
Member
Gold: 20.07
Mar 18 2010 04:54am
Quote (Gaijin @ Mar 17 2010 11:41pm)

Wstęp:

Jedna uwaga - nie wypisuje/kopiuje wszystkich statystyk itemów, ponieważ nie chce sztucznie zwiększać objętości taktyki. Każdy gracz, nawet zupełnie newbie powinien - wg mnie przynajmniej -  wykazać się inicjatywą i umieć znaleźć pełne opisy przedmiotów – choćby na stronie ID. Ja w opisach przedmiotów wskazuje tylko te przymioty, które głównie mogą decydować o wyborze danego itemu. 

Atrybuty:

vita – całą resztę
ene – 0

Skile:

Dwa główne ataki:

błyskawica – max 20 pkt

dźgnięcie – 1 pkt
oszczep zarazy – 1 pkt
zatruty oszczep – 1 pkt

nabijanie – 0 pkt
rozpędzenie – 0 pkt

unik – 1 pkt
omijanie – 1 pkt
odskok – 1 pkt
penetracja – 1 pkt
przebijanie – 1 pkt

Itemki:

Łebek:
Ewentualne zamienniki:
- circ/tiara/diadem 2ama/30frw/adds/1-2 open sockets,  socketowane jewelami j/w
- skrzydło walkiri
- diadem maviny

Klata:
ewentualnie:
- lionheart – 50 all res
- peace – 2 ama 

Oszczepy:
Ewentualne zamienniki:

Tarcza:
Ewentualne zamienniki:

Rękawice:
-  nakładanie rąk z setu ucznia, bonus 350% do dmg fizycznego vs wszystkie potwory, które są demonami, np. baal :) te 350 % daje niezłego kopa do elektrycznego uderzenia i pięknie dobija moby po naszych głównych light atakach, po prostu czuje się jaką ta java ma moc :) Te 350% działa z atakami z dystansu vide furia i z dźgnięcia vide elektryczny cios – przetestowane w warunkach bojowych :) Rękawiczki dają również 20 ias oraz gosu 50% fire res.
Ewentualne zamienniki:

Pasek:

Butki: 

Biżuteria:
- ringi:
- amulet:

Switch:

-  cta + crap spirit

Ekwipunek:

- anni
- torch

Dziękuje za uwagę.

Fajna taktyka. Aż mi się javą zachciało grać. ;)
Już wiem czym będę grać po resecie.

Dzięki.
Member
Gold: 1,518.22
Mar 18 2010 06:18am
ej wiecie czy dlugo zajmie spam botom ponowne atakowanie nas na publicznych grach? ile mozemy miec spokoju zeby od ogulnie botow odpoczac?
Go Back To Polska Topic List
Prev136373839401249Next
Add Reply New Topic New Poll