Co ty pierdolisz
Nie no troche prowo z mojej strony wiadomo, ale ostatnie zdanie to prawda akurat, ten pacz odpuszczam, wróce na następny i raczej przy takim podejściu zostane.
jakieś balansy skilli/drzewka/quality of life bajerki - no fajno i można się tego spodziewać na potęgę w trakcie EA co pacza w lepszą lub gorszą stroną,
ale dla mnie jako kogoś kto już miał dłuższą przyjemność pograć w Poe1 poprzeczka jednak została wysoko zawieszona i interesuje mnie wyłącznie kontent,
na którym mogę skupić swoją uwagę przynajmniej dwa tygodnie do którego nie zalicza się nowa kampania.
Na chwile obecną nie przemawia do mnie system nieskończonego świata i przymus robienia co jakiś czas gównianych layoutów z wkurwiającym backtrackingiem (który nowy sprint może i troszkę "uprzyjemni", ale nie wyeliminuje).
Nie jestem też typem co robi 40 postaci na sezon tylko jedna/max dwie i lubie sobie te postacie z min-maxować w miarę możliwości.
Po ogłoszeniu nowości dalej wygląda na to, że będzie to samo czyli czyszczenie mapek z potworków żeby dorobić się Headhuntera na postaci z eva+es (armor to dalej nieporozumienie niestety i mają w dupie),
a potem zdropie lige. Ostatnio trwało to z półtorej tygodnia i strasznie wkurwiały lagi/dcki/roll backi przez pełny tydzień, dlatego spasuję tę ligę.
Sam abyss nie sprawia, żebym się hajpował endgejmem w tej grze, a o nowej fabułce to sobie moge na YT posłuchać bo nikt normalny dialogów w H&S nie czyta, sprawdzawsz co vendor sprzedaje, pozbywasz sie gratów, bierzesz questa i rura do przodu

Ładna gierka, z trudem mniejszym i większym idzie w dobrym kierunku, na pewno będę kiedyś w to młócił ostro jak w Poe 1 (mam nadzieję), ale wiem też na pewno, że to nie będzie miało miejsca w te wakacje i raczej nie w tym roku.
Strasznie długo im schodzi na sam balans sam, często próbują wcisnąć coś co pcha graczy w powolny męczący gejmplej, gracze tego nie trawią i po czasie idą graczom na rękę naprawiając to jak powinno to wyglądać od początku.
Do tego ta kampania, sporo pracy w nią wkładają, jest świetnie zrobiona i rozumiem, że dużo graczy weszło w świat H&S po praz pierwszy przy Poe2 lub emigrowali z D4 i im to też bardzo siada bo spędzają w tej kampani mnóstwo czasu.
Martwi mnie jedynie to, że w tym tempie nim sie doczekamy nowych klas/ascendancji, mechanik endgejmowych, nowego craftingu to nawet nie licze już na koniec tego roku bo to ofkors niemożliwe,
ale zaczynam wątpić, że wyrobią się do końca nawet przyszłego. Na szczęście jest Poe1 wciąż żywe i oby tam trzymali się terminów z nowymi ligami to jakoś się przeżyje nim Poe2 będzie pełnym produktem.