Quote (trz @ 15 Dec 2013 13:24)
Mam 2 kosci ramu zajete. Wszystkich slotów jest 4. Podmieniałem pamieci na slotach i nadal to samo
Właczyłem niedawno program do testowania procesora (orthos). Wykrzacza sie po jakims czasie, ale nie wiem czy mozna uważac to za powód uszkodzenia procesora.
Napiecie pamieci testowałem do prawie max poziomu i nadal to samo, może timingi trzeba wbic recznie i dlatego ramy nie chca działac na auto ustawieniach?
Temperatury wszystkie ok, napiecia tak samo
A zapomniałem dodać najważniejsze. W komputerze sie dzieje sie tak podobno od nowości- tak przynajmniej twierdzi kumpel bo to jego sprzet
Jak masz do komputera popodłączane jakieś rupiecie czy to na usb czy PCI to wywal je i wtedy popróbuj. Próbowałbym podmiany, jeśli możesz od kogoś pożyczyć sprzęt. Fajnie byłoby spróbować inny zasilacz, ale to sporo roboty.
Ram zostaw w spokoju, jak sprawdzałeś go długo i memtest nic nie mówi, to założyłbym, ze wszystko ok. Procesor też zostaw. Możesz obczaić czy gdzieś kondersatory nie popuchły itp.
U siebie kiedyś miałem tak samo, a okazało się, że to karta wifi na pci zawieszała komputer, czasami raz na kilka godzin, a innym razem przez tydzień było dobrze.