Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 7 Jan 2011 18:17)
Chyba nie rozumiesz idei napedu quattro. Ciekawe jak ten civic poradzilby sobie na zakrecie, bo mistrzem prostej to mozna byc w 800-kilogramowym golfie 2.
Nie wiem na czym polega ta solidnosc aut japonskich, audi mialo mocne blachy, pelen ocynk, a honda co miala ? Prochniejace, budzetowe gowno.
e: Btw co to za silnik w tym civicu ? Jaka pojemnosc/moc ?
Chodzi mi o silniki, widzę, że znasz się nieco na motoryzacji, więc chyba się zgodzisz ze mną, że Japońskie jednostki napędowe są najlepsze na świecie

a jeśli chodzi o solidność niemieckich samochodów, nic do nich nie mam, b. solidne i dobre samochody... Ale prawdą jest, i tutaj też musisz się ze mną zgodzić, że lata świetności w niemieckiej motoryzacji skończyły się na mercedesie W123 ewentualnie W124

C-klasa popularnie zwana okularnikiem już dno.
Jeśli chodzi o Audi to sam posiadam A4 B5 Avant 99' po lifcie 1,9 TDI nieco mocniejszą wersję 110 konną. I nie mogę narzekać na niego, samochód wygodny, dobrze trzyma się drogi, nie gnije, jeśli chodzi o silnik to leje i jeżdżę, a z racji, że jest to TDI to gdy chcę to mogę jeździć ekonomicznie (5.2 l/100km) a gdy chcę nieco więcej frajdy to wpuszczam wskazówkę obrotomierza po wyżej tych 2,3k obr/min i inie nie nagannie

Więc jak widzisz mam pojęcie o niemieckiej motoryzacji ale i tak uważam że jeśli chodzi o silniki to JAPAN > GERMANY.
e/ Jeśli chodzi o civica którą chcę zakupić to chodzi mi o ECO V-Tec 1,5 114 km spalanie średnie ok 6l/100

niesamowity silnik chodź prawdziwi pasjonaci tej marki na pewno wybraliby 1,6 na v-tecu z zaworem

ale mi chodzi także o spalanie i ekonomie a ten niezwykły silnik idealnie wszystko równoważy.
This post was edited by pezet44 on Jan 8 2011 08:38am