Quote (zBOAz @ 22 Dec 2009 01:13)
mhm, mimo wszystko macie jakies urojenia nt morderstwa

To, co nazywasz "urojeniami", to jedynie kwestia roznic w postrzeganiu ludzkiego embriona jako czlowieka/nie czlowieka (?). Dla mnie i wielu, ktorzy tutaj pisali, aborcja to najzwyklejsze w swiecie morderstwo, jezeli uwazasz inaczej, to wytlumacz mi, w ktorym momencie rozwoju embrion ludzki otrzymuje prawo do nazwania go czlowiekiem i DLACZEGO.
Quote (BjNsux @ 22 Dec 2009 01:14)
Generalnie mam na to wyjebane, jak jakaś pizda chce usunąć płód to i tak to zrobi i tak.
Tak, tylko jesli aborcja zostanie zalegalizowana, to wiecej tepych pizd bedzie moglo bez problemu usuwac "swoje plody" (co jest bardzo przedmiotowym okresleniem, biorac pod uwage fakt, co opisuje), a jezeli zostanie dodatkowo udostepniona wszystkim za darmo - bedziesz placil ze swoich podatkow za to, ze tepe pizdy nie beda musialy przejmowac sie zazyciem tabletki/zmuszeniem swojego rownie tepego partnera do uzycia gumy/itp.
Quote (zBOAz @ 22 Dec 2009 01:18)
a dlaczego ofiarom gwaltu nie dojebywac tabletkami po ?

Ofiary gwaltow powinny miec mozliwosc wyboru, czy chca urodzic, czy usunac ciaze. W takiej sytuacji powinno byc brane przede wszystkim dobro matki i trauma, przez ktora przejdzie, noszac dziecko, bedace ofiara gwaltu.
Btw, wybaczcie niegramatyczne/niepoprawne stylistycznie pisanie, jestem zdecydowanie niedysponowany.
This post was edited by TheEmbrion on Dec 21 2009 05:21pm