d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev13523533543553561019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,747.00
Warn: 20%
Jul 12 2012 11:00am
Quote (Kaam @ 11 Jul 2012 20:46)
Zależy ile krzyczą u Ciebie w mieście za regeneracje alternatora jak mniej niż 150 zł to bym zregenerował, ponieważ od 150zł w górę można kupić już sprawną używkę, nawet sam mam jedną na zapas. Ogólnie to nie szukaj na alledrogo tylko civicklub.pl, zarejestruj się na forum i tam możesz czasami trafić części w dobrych cenach.
Tak na marginesie nie kw a km :) Nie obraź się, że Cię poprawiam czy coś :P

jestem laikiem np :) jutro sie coś dowiem na ten temat,ziomek dzisiaj gadał to samo że lepiej kupic używke bo nie chce mu się babrac z tym łożyskiem a poza tym może być tak że wymieni łożysko a spierdoli sie coś innego i lepiej kupić cały alternator :) mam niedaleko kolesia co ma taka samą hondziarę nie na chodzie i sprzedaje nam jakieś części być może został mu jeszcze alternator :D kupiłem od niego całego sprawnego amora z mc personem za 30 zł ^^ i kilka innych częsci po dobrej cenie :)
Member
Gold: 20.11
Jul 12 2012 01:16pm
Quote (Alyx @ Jul 12 2012 04:55pm)
A jak jest z przebiegam iw tych ktm ?? Bo wszedzie widze oferowane z niskim przebiegiem a napraw wymienione tyle ze glwoa boli, to motor na krotkie dystanse czy az tak drogo eksploatacja kosztuje >?

e/ mowie o ktm lc4

Poczytaj sobie o LC4 na forach, jak na jednocylindrowca bardzo wytrzymała konstrukcja tylko generuje dość trochę wibracji.
A wiadomka, napęd, klocki, opony, normalna sprawa, a do tego dochodzi szlif i tłok co 2/3 sezony w zależności od ekspolatacji ale wiadomo, że takiego sprzęta nie kupuje się na niedzielne wycieczki.
Co do dłuższych tras oczywiście daje rade ponieważ bardzo wygodna pozycja za kierownicą ale nie widzę sensu kupowania takiego sprzęta tylko po to aby robić kilkuset kilometrowe trasy. Od czasu do czasu wyskoczyć na wycieczkę na rzekę imo idzie ale nic po za tym, to jest raczej miejska bestia nastawiona na zabawę.

Quote (saszas @ Jul 12 2012 05:24pm)
kostka nie wystarczy ;)

Dlaczego? To jest ta sama konstrukcja tylko przełożenia nieco inne no i z przodu 17skta, tak więc dlaczego myślisz, że nie da rady od czasu do czasu wrzucić do takiego sprzęta kostkę i wjechać w teren?
Member
Gold: 880.00
Jul 12 2012 01:23pm
Bo lc4 to krowa bez zawieszenia, nadajaca sie co najwyzej na szutry.

To jest wlasnie stosunkowo zywotny motor do robienia troche dluzszych tras. Do prawdziwego szalenstwa tylko exc. Swoja droga to w lc4 jest chyba nicasil :P

This post was edited by jacalec on Jul 12 2012 01:26pm
Member
Gold: 0.00
Jul 12 2012 01:29pm
Quote (Mentalista @ Jul 12 2012 07:16pm)
Poczytaj sobie o LC4 na forach, jak na jednocylindrowca bardzo wytrzymała konstrukcja tylko generuje dość trochę wibracji.
A wiadomka, napęd, klocki, opony, normalna sprawa, a do tego dochodzi szlif i tłok co 2/3 sezony w zależności od ekspolatacji ale wiadomo, że takiego sprzęta nie kupuje się na niedzielne wycieczki.
Co do dłuższych tras oczywiście daje rade ponieważ bardzo wygodna pozycja za kierownicą ale nie widzę sensu kupowania takiego sprzęta tylko po to aby robić kilkuset kilometrowe trasy. Od czasu do czasu wyskoczyć na wycieczkę na rzekę imo idzie ale nic po za tym, to jest raczej miejska bestia nastawiona na zabawę.

Dlaczego? To jest ta sama konstrukcja tylko przełożenia nieco inne no i z przodu 17skta, tak więc dlaczego myślisz, że nie da rady od czasu do czasu wrzucić do takiego sprzęta kostkę i wjechać w teren?

w crosie przednie kolo powinno byc wieksze, wiec dochodzi zestaw gum z rafami.
zawias od super odpoada do lasu, w druga strone juz nie wiem.
przelozenia- tak jak mowisz.
wszystkie pierdoly po ulicy musisz wypiac (kierunki/lusterka), bo zgubisz/rozjebiesz.
na upartego pewnie, ze sie da... zalezy tez od tego o jakim terenie mowa, ew tor, ale po co?
btw jak dla mnie po prostu las/zwirownie/piaskownie >>> droga.
niczym sie nie przejmujesz, jak sie rozjebiesz to tylko siebie, cisza, spokoj, bosko.
do tego meczacy sport.
posadzic dupe na motorku i odkrecic kazdy potrafi, a quadem przejebac sie przez bagna, rzeki juz trudniej.
na crossie tez caly czas trzeba pracowac.
Member
Jul 12 2012 01:30pm
Quote (jacalec @ Jul 12 2012 09:23pm)
Bo lc4 to krowa bez zawieszenia, nadajaca sie co najwyzej na szutry.

To jest wlasnie stosunkowo zywotny motor do robienia troche dluzszych tras. Do prawdziwego szalenstwa tylko exc. Swoja droga to w lc4 jest chyba nicasil :P

Są różne LC4'ki.
Przeczytaj jeszcze raz, nie napisałem, że LC4 to idealny motocykl na tor. Napisałem, że jeśli ktoś się chce pobawić to może wrzucić tam kostkę i śmiało da radę poświrować w terenie.

Quote (saszas @ Jul 12 2012 09:29pm)
w crosie przednie kolo powinno byc wieksze, wiec dochodzi zestaw gum z rafami.
zawias od super odpoada do lasu, w druga strone juz nie wiem.
przelozenia- tak jak mowisz.
wszystkie pierdoly po ulicy musisz wypiac (kierunki/lusterka), bo zgubisz/rozjebiesz.
na upartego pewnie, ze sie da... zalezy tez od tego o jakim terenie mowa, ew tor, ale po co?
btw jak dla mnie po prostu las/zwirownie/piaskownie >>> droga.
niczym sie nie przejmujesz, jak sie rozjebiesz to tylko siebie, cisza, spokoj, bosko.
do tego meczacy sport.
posadzic dupe na motorku i odkrecic kazdy potrafi, a quadem przejebac sie przez bagna, rzeki juz trudniej.
na crossie tez caly czas trzeba pracowac.

Wołczuję ale w SM nie o to chodzi a do lasu też wiechać idzie.
Każdy powinien kupować motocykl pod siebie bo każdy od maszyny oczekuje czegoś innego, dla mnie SM jest idealnym środkiem, idzie się nieziemsko pobawić na tym motocyklu w stunt etc, zwrotny zwinny, na dalsze wycieczki też się nada od biedy a i do lasu nie strach wjechać.

This post was edited by Mentalista on Jul 12 2012 01:33pm
Member
Jul 12 2012 01:44pm
Quote (Mentalista @ Jul 12 2012 07:30pm)
Są różne LC4'ki.
Przeczytaj jeszcze raz, nie napisałem, że LC4 to idealny motocykl na tor. Napisałem, że jeśli ktoś się chce pobawić to może wrzucić tam kostkę i śmiało da radę poświrować w terenie.

a to pewnie, ze pocisnie.
teraz chce kupic po prostu male, lekkie 2t, zeby sie powspinac.
z kasa tez na tym lepiej wyjde :)
Member
Jul 12 2012 01:51pm
Quote (saszas @ Jul 12 2012 09:44pm)
a to pewnie, ze pocisnie.
teraz chce kupic po prostu male, lekkie 2t, zeby sie powspinac.
z kasa tez na tym lepiej wyjde :)

gl i czekam na foty
Member
Jul 12 2012 02:07pm
Quote (Mentalista @ Jul 12 2012 07:51pm)
gl i czekam na foty

ostatnio stwierdzilem, ze poczekam do konca wakacji na wiecej gotowki i wtedu bede zamawial yz mlodsza z uk od goscia z czestochowy.

This post was edited by saszas on Jul 12 2012 02:07pm
Member
Jul 12 2012 02:08pm
Quote (saszas @ Jul 12 2012 10:07pm)
ostatnio stwierdzilem, ze poczekam do konca wakacji na wiecej gotowki i wtedu bede zamawial yz mlodsza z uk od goscia z czestochowy.

jak chces zaoszczedzic to kupuj moto w lutym
Member
Jul 12 2012 02:10pm
Quote (Mentalista @ Jul 12 2012 08:08pm)
jak chces zaoszczedzic to kupuj moto w lutym

sa i plusy i minusy.
w lutym zas mowio, ze stoja same niedobitki po sezonie zakupowym.
moto bede bral chyba do generalki.
takie rzeczy ciezko sprawdzic.
kumpel ostatnio wzial crke.
scigali nawet glowice, zeby posprawdzec, wszystko elegancko i po ~~3 wyjezdzie padaka.
korba, tlok, lozyska itd
Go Back To Polska Topic List
Prev13523533543553561019Next
Add Reply New Topic New Poll