d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1350351352353354470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
May 4 2014 03:31pm
Quote (jestem_bogiem @ 4 May 2014 23:15)
tak, przed chwila sprawdzałem.  16 czerwca to może być sesja tajm :(

14 czerwca z tego co widze ;]
Quote (Henio17 @ 4 May 2014 23:18)
No mi po alko się ciężko biega. Jakoś wtedy siły nie mam. Ale często biegam mimo dużego zmęczenia i/lub niewyspania.
Też byłem, jako kibic naturalnie :D Biegałem trochę z bratem w kurtce trzymając nad nami parasol, co by nie zmókł  :lol:  Ogólnie znów była zasada ustawiania się 1 strefę startową przed ''swoim'' czasem, brat mówił, że ciasno było w 20-25, biegł na 21min a stanął w połowie stawki, bo stwierdził, że już miejsca nie było bliżej. Oczywiście narzekał, że po starcie duża część miała tempo 5min/km.
Ogólnie mieli ponad 5k zgłoszeń, opłaconych blisko 5k, dobiegło bodajże 3,3k - słaba aura była.
Mam filmik z ok 4,5km z iPhone'a, może wrzucę na jutub, cOr powinieneś być na nim, bo złapałem baloniki na 25:00 i trochę jeszcze kręciłem ;) Ale Cię na szybko nie widziałem :)
Jak ktoś się orientuje i zna biegaczy, to Artur Jabłoński miał swoich podopiecznych lub znajomych i biegł razem z nimi dyktując tempo. Podobnie Jerzy Skarżyński.
Trasa do szybkich nie należała, jak cOr powiedział. Ale brat jak był na treningu do BMW Półmaratonu Praskiego, to niektórzy nie dawali radę wbiec na Agrykolę :)
Next week albo zaczynam ćwiczenia fizjoterapeutyczne albo wybiorę się do fizjoterapeuty. Shin splints niby coraz lepiej, ale boli mnie mięsień na zewnętrznej stronie łydki i Achilles - oba bolały mnie też wcześniej wraz z shin splints.

E: ja myślałem o Biegu Ursynowa, ale raczej odpadam ze względu na kontuzje. Nie wyleczę się pewnie dobrze, a formy nie będzie.

ano alk wyplukuje z organizmu wszystko co sie da. na pewno w innych okolicznosciach wycisnalbym troche lepszy czas
to podziwiam cie ze chcialo ci sie w taka pogode pojechac jako kibic ;] twoj brat przyfarcil ze ma takie wsparcie ;]
jak wrzucisz filmik to daj link na pm, az jestem ciekaw. moze fajnie wygladac bo przed samym koncem byl spory zbieg wiec wszyscy ladnie sie rozpedzili na mete
widze ze tez sie ladnie uzerasz z tymi bolami ;/ jak nie urok to...

ale dodgujecie widze :P
Member
Gold: 75.00
May 4 2014 03:31pm
Quote (cOr @ 4 May 2014 23:31)

ano alk wyplukuje z organizmu wszystko co sie da. na pewno w innych okolicznosciach wycisnalbym troche lepszy czas
to podziwiam cie ze chcialo ci sie w taka pogode pojechac jako kibic ;] twoj brat przyfarcil ze ma takie wsparcie ;]
jak wrzucisz filmik to daj link na pm, az jestem ciekaw. moze fajnie wygladac bo przed samym koncem byl spory zbieg wiec wszyscy ladnie sie rozpedzili na mete

przepraszam, cos mi się poje****
Member
Gold: 3,704.84
May 4 2014 03:42pm
Quote (cOr @ May 4 2014 10:31pm)

No asystuje przy biegach :D Na 10km Orlenu jak obaj biegliśmy wzięliśmy tatę do pomocy, żeby tuż przed startem zdjąć bluzy, czapki, rękawiczki, oddać telefony i portfele.
Dziś, podobnie, jak tydzień temu towarzyszyłem bratu na rowerze na WB. Ofc trzymam klucze, żele, wodę 1,5l Pełen komfort biegania ;)

Właśnie stałem na Hoehne-Wrońskiego, już po zbiegu z Myśliwieckiej (chyba). Na zbiegu nie było dobrego miejsca, bo były drzewa a poza tym na mam wrażenie, że lepiej twarze widać, jak ktoś wolniej biegnie i stanąłem na lekkim podbiegu.

Ostatecznie rezygnuje z Biegu Ursynowa, choć mnie do niego wcześnie namawiano. Jest w sobotę, a ja w soboty pracuje.
Member
Gold: 1.00
May 5 2014 12:56am
Quote (cOr @ 4 May 2014 23:01)
Wczoraj bralem udzial w warszawskim biegu konstytucji trzeciego maja ii dopiero dzis sie zebralem na jakas relacje

nie chce zeby to zabrzmialo jak jakas wymowka ale bieglem na grubym kacu, do domu wrocilem o 4 rano i godzine przed biegiem siedzialem i myslalem czy pawiowac czy probowac sie szybko ogarnac
jakos sie doprowadzilem do kultury i pojechalem, mimo tego ze byla kurewsko zla pogoda do biegu, non stop deszcz, wiatr i naprawde zimno.
Startowalem ze strefy 22;30-25 - troche sobie zawyzylem prog. czulem sie tego dnia na 30 min ale mialem kolor przydzielony juz przed startem to juz nie chcialem mieszac
ludzi bylo bardzo malo. wyczerpal sie limit 5000 ale przez pogode to mysle ze przyszlo duzo duzo mniej (w sumie pewnie mozna to sprawdzic), dzieki strefom startowym (kazda strefa co kilka minut) bylo naprawde luźno na trasie, tylko przez poczatkowe 200metrow moze ktos komus zabiegl - potem juz bylo naprawde duzo miejsca
sporo problemow sprawil podbieg przy agrykoli, wiele osob musialo maszerowac. wiekszosc biegu byl ze mna kolega wiec znowu zamiast sie skupiac na trasie to plotkowalismy :F
ogolnie przez caly bieg czulem sie jak kupa gowna. calutki przemoczony (jeszcze sie w krotkie spodnie ubralem) i zziebniety. do tego musialem walczyc z naciskajacym pawiem (2 razy tak mi sie odbilo ze musialem prawie przystanac i sie ustabilizowac)
ostatecznie czas 26;23 na 5km wiec moglo byc gorzej ale dumny nie jestem
jeszcze mnie rozpieprzyli cyganie bo chcialem sie napic wiecej izotoniku zeby mi sily wrocily po nocy a dziewczynki nie chcialy dac drugiej butelki. straszne kurestwo. place 50zl, dostaje koszulke o wartosci 5zl, medal o wartosci 1zl i gowniany izotonik a oni mi jeszcze zaluja. jak ma kurwa nie wystarczyc dla wszystkich skoro polowa biegaczy sie nawet nie pojawila.
jeszcze co bylo dziwne - zaraz za meta dawali picie i medal i po kilku metrach nagle sie konczylo i i byla normalnie ulica. tzn chodzi mi ze nie bylo zadnego eventu i jakiejkolwiek otoczki, po prostu meta, masz napoj i wypierdalaj. czegos tu zabraklo
ostatecznie caly super zmarzniety wrocilem do domu :P

btw panowie mysle ze mozemy sie wszyscy zapisac na bieg ursynowa w czerwcu. pamietma ze rok temu byl bardzo fajnie zorganizowany. teraz ma byc ta sama trasa

Ja się zapisuje na Bieg Ursynowa :p szybka trasa łatwo o życiówkę :)

Edit:
Dawno nie biegałem, ale w majówkę odświeżałem mieszkanie, malowałem itd, i strułem się grillem przez co 3 dni chorowałem. Ale dzisiaj idę oczywko.

This post was edited by b0b3k on May 5 2014 01:00am
Member
May 5 2014 11:41am
Informacja dla tych którzy chcą biec w biegu na ursynowie:
"Jutro (6 maja) o godz. 12:00 ruszają zapisy do VIII Biegu Ursynowa - Ruch po zdrowie. Grzejcie klawiatury! W tym roku przygotowaliśmy 2500 pakietów startowych."
Więc malutko, trzeba się spieszyć, ursynów sportowa dzielnica momentalnie pójdzie wszystko.
Member
May 5 2014 11:46am
Quote (b0b3k @ 5 May 2014 19:41)
Informacja dla tych którzy chcą biec w biegu na ursynowie:
"Jutro (6 maja) o godz. 12:00 ruszają zapisy do VIII Biegu Ursynowa - Ruch po zdrowie. Grzejcie klawiatury! W tym roku przygotowaliśmy 2500 pakietów startowych."
Więc malutko, trzeba się spieszyć, ursynów sportowa dzielnica momentalnie pójdzie wszystko.

ja sie zapisuje na 90%
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
May 6 2014 11:21am
Po kilku kryzysowych treningach przyszło najlepsze bieganie w tym roku, 8km 39m59s więc średnia 5m/km.Druga połowa dystansu tempem 4m51s, więc mogę jeszcze urwać na pierwszych kilometrach.Ogólny cel to teraz średnia 4m45s na tym dystansie, lekko nie będzie, ale dam radę.
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
May 6 2014 11:52am
u mnie 2 tygodnie od skrecenia i bez poprawy :(
Member
May 7 2014 07:14am
Ja wczoraj 5km w tempie 4:21, pierwszy kilometr poniżej 4min. Generalnie żeby osiągnąć jakieś rezultaty musiałbym się skupić na treningach tempowych, nie wiem czy mi się chce żeby każdy dzień był podporządkowany innemu treningowi.
Member
May 7 2014 08:00am
Quote (b0b3k @ 7 May 2014 15:14)
Ja wczoraj 5km w tempie 4:21, pierwszy kilometr poniżej 4min. Generalnie żeby osiągnąć jakieś rezultaty musiałbym się skupić na treningach tempowych, nie wiem czy mi się chce żeby każdy dzień był podporządkowany innemu treningowi.

tempo mordercze ;o

zapisany na bieg ursynowa? jaj uz wczoraj zaplacilem ale nie mam zadnego numeru startowego ani nic
Go Back To Polska Topic List
Prev1350351352353354470Next
Add Reply New Topic New Poll