Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 6 Jan 2011 17:42)
Z hondami jest tak ze mam takie podejscie do nich jak wielu ludzi do bmw, mianowicie: burakowoz. Ostatnie pare miesiecy w Szkocji spedzilem i tam takie male gowienka to istny hit wsrod nazelowanej mlodziezy. A o tym w jaki sposob je tuninguja (zazwyczaj potezna rura wydechowa wielkosci armaty) mozna napisac ksiazke. No i ten design.
Quattro to jest poezja, nic sie tak drogi nie trzyma. Wszystkie inne napedy na 4 kola dla mnie to tylko marna imitacja quattro. A co do integry to nie wiem jak to sie prowadzi, ale wiem ze sa autka z przyzwoitym napedem na przod.
napedow 4x4 jest wiele wersji, staly 4x4, odlaczany [jedna os mozna wlaczyc / wylaczyc], staly naped na przednia os i dolaczane tylne, gdy przod zaczyna sie slizgac i auto potrzebuje przyczepnosci. jeszcze pewnie jest pare z niewielkimi nowinkami zaleznie od producenta.
co do bmw, to jedynie te starsze, szczegolnie 3 sa uwazane za dresowozy. taki e39 jest w/g mnie duzym, ladnym, dobrze wyposazonym wozem. jesli popatrzyc na to, co oferowaly te samochody jak na swoj rocznik [nawet 1994-6] to do dzis wiekszosc sredniej klasy aut tego nie ma. no ale - takie auto kosztowalo i 100 tys. swego czasu ;]