d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1346347348349350470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 26 2014 01:47pm
Quote (Grigo @ Apr 26 2014 07:45pm)
Znam ten ból. A także frustrację, a niemal wkurwienie związane z niemożnością biegania już niemalże 10 miesięcy. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia.
Dzisiaj idę 4ty raz zrobić swoje 60 sekund. Plan jest wyjść tak jeszcze parę razy, a potem zwiększyć do 90s..... może kolano nie pęknie

Dzieki za mile slowa. Ostatnio jakas trauma mnie przesladuje. Obym wrocil silniejszy :)
Member
Gold: 3,704.84
Apr 26 2014 03:34pm
Quote (Over_You @ Apr 26 2014 07:44pm)
u mnie dalej ciezko z chodzeniem :(

A co Ci jest? Nie byłeś przeziębiony? Jakaś kontuzja?
Member
Gold: 0.00
Apr 26 2014 03:37pm
Jutro z rana 10km pobiegne. Pozdro dla biegaczy
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 26 2014 04:20pm
Quote (Henio17 @ Apr 26 2014 09:34pm)
A co Ci jest? Nie byłeś przeziębiony? Jakaś kontuzja?

Mialem przechodzona angine i spassowalem na prawie dwa tygodnie bo nie moglem tego zaleczyc.
Jak juz zaleczylem te dolegliwosci, to podczas sparingu na macie skrecilem kolano i naderwalem inne czesci niezwiazane (jakos tak jest to okreslone na wypisie z ostrego?).
Od wtorku jeden wielki bol obydwu nog (jedna z kontuzji, druga chyba z przeciazenia :( )
Member
Gold: 2,777.00
Apr 27 2014 09:14am
Quote (Henio17 @ 26 Apr 2014 23:34)
...

widze ze bieglismy ta sama trasa w tym samym czasie ;] chociaz endomondo pokazuje ze jezdzisz na rowerze (tylko tempo biegowe)

ja dzis trening ogolnorozwojowy, przypomnialem sobie ze musze cos zalatwic na ursynowie - 5km w jedna strone, 10 minut przepakowywania skrzynek i powrot 5km ;] pogoda idealna
Member
Gold: 3,704.84
Apr 27 2014 04:46pm
Quote (cOr @ Apr 27 2014 04:14pm)
widze ze bieglismy ta sama trasa w tym samym czasie ;] chociaz endomondo pokazuje ze jezdzisz na rowerze (tylko tempo biegowe)

ja dzis trening ogolnorozwojowy, przypomnialem sobie ze musze cos zalatwic na ursynowie - 5km w jedna strone, 10 minut przepakowywania skrzynek i powrot 5km ;] pogoda idealna

Nie no bez jaj, ja Cię faktycznie dziś widziałem :D Trudno w to uwierzyć :lol: Jak tylko przeczytałem Twój wpis, to skojarzyłem Twoje zdjęcie z 10km Orlenu z chłopakiem który przebiegał obok stacji Veturilo przy metro Wilanowska tuż po 15. Ja pożyczyłem rower i czekałem tam na brata, któremu towarzyszyłem ze sprzętem w treningu (WB, długie wybieganie, sprawdzenie trasy Biegu Konstytucji). Byłeś w czerwonej koszulce i krótkich ciemnych spodenkach, miałeś telefon na lewym ramieniu i zatrzymały Cię światła tuż przed Veturilo i pauzowałeś Endomondo. Ja albo stałem z rowerem, albo krążyłem trochę jeżdząc. Widziałem Cię już z daleka, bo mój brat tą trasą miał biec i myślałem w oddaleniu, że to on. Ja byłem bez kaszkietówki, czarne krótkie spodenki i t-shirt nike w ukośne paski bordowo-czarne.

Ja nadal nie biegam, 3 dni temu tak mnie noga rozbolała, że chciałem iść do lekarza. Obecnie jeżdżę na rowerze, chodzę na basen i robię gimnastykę siłową. Nie wiem czy jest to dobre czy złe dla mojej kontuzji. Ale kiedyś lekarze przy shin splints pozwalali mi na basen, od kontuzjowanego zawodnika-wolontariusza przy maratonie Orlenu usłyszałem, że rower nie koliduje z shin splints (?), a GS robię, bo słabo mi wychodziła, jak jeszcze biegałem i teraz bym chciał być ''silniejszym'' jak wrócę po kontuzji.
Member
Gold: 2,864.40
Apr 27 2014 04:51pm
Ktoś tu kiedyś wspominał o bieganiu na palcach? Czy jest to zdrowsze dla stawów kolanowych? Bardzo bym prosił o odpowiedź kogoś zaznajomionego w tym temacie. Jeśli xle kojarzę to chętnie przyjmę wszelkie inne rady odnośnie techniki biegu byle tylko oszczędzać moje kolano.
Member
Gold: 12,096.27
Apr 27 2014 04:53pm
Quote (Grigo @ Apr 27 2014 11:51pm)
Ktoś tu kiedyś wspominał o bieganiu na palcach? Czy jest to zdrowsze dla stawów kolanowych? Bardzo bym prosił o odpowiedź kogoś zaznajomionego w tym temacie. Jeśli xle kojarzę to chętnie przyjmę wszelkie inne rady odnośnie techniki biegu byle tylko oszczędzać moje kolano.

biegnij na rekach
Member
Gold: 2,777.00
Apr 27 2014 05:18pm
Quote (Henio17 @ 28 Apr 2014 00:46)
Nie no bez jaj, ja Cię faktycznie dziś widziałem :D Trudno w to uwierzyć  :lol: Jak tylko przeczytałem Twój wpis, to skojarzyłem Twoje zdjęcie z 10km Orlenu z chłopakiem który przebiegał obok stacji Veturilo przy metro Wilanowska tuż po 15. Ja pożyczyłem rower i czekałem tam na brata, któremu towarzyszyłem ze sprzętem w treningu (WB, długie wybieganie, sprawdzenie trasy Biegu Konstytucji). Byłeś w czerwonej koszulce i krótkich ciemnych spodenkach, miałeś telefon na lewym ramieniu i zatrzymały Cię światła tuż przed Veturilo i pauzowałeś Endomondo. Ja albo stałem z rowerem, albo krążyłem trochę jeżdząc. Widziałem Cię już z daleka, bo mój brat tą trasą miał biec i myślałem w oddaleniu, że to on. Ja byłem bez kaszkietówki, czarne krótkie spodenki i t-shirt nike w ukośne paski bordowo-czarne.

Ja nadal nie biegam, 3 dni temu tak mnie noga rozbolała, że chciałem iść do lekarza. Obecnie jeżdżę na rowerze, chodzę na basen i robię gimnastykę siłową. Nie wiem czy jest to dobre czy złe dla mojej kontuzji. Ale kiedyś lekarze przy shin splints pozwalali mi na basen, od kontuzjowanego zawodnika-wolontariusza przy maratonie Orlenu usłyszałem, że rower nie koliduje z shin splints (?), a GS robię, bo słabo mi wychodziła, jak jeszcze biegałem i teraz bym chciał być ''silniejszym'' jak wrócę po kontuzji.

no to naprawde niezle sie zgralismy ;D twoj opis oczywiscie pasuje, bylem w czerwonej koszulce z ostaniego biegu niepodleglosci ;]
faktycznie wracajac pauzowalem tam endomondo bo jak bieglem w strone ursynowana to w tym wlasnie miejscu nie pauzowalem a swiatla okazaly sie super dlugie. nabilo z 40-50 sekund straty
ja ciebie niestety nie kojarze bo jak biegne to zwracam uwage tylko na innych biegaczy, niektore dziewczyny i ludzi, ktorzy ida cala szerokoscia chodnika i musze ich wymijac :P
Member
Gold: 1.00
Apr 28 2014 02:47pm
Quote (cOr @ 28 Apr 2014 01:18)
no to naprawde niezle sie zgralismy ;D twoj opis oczywiscie pasuje, bylem w czerwonej koszulce z ostaniego biegu niepodleglosci ;]
faktycznie wracajac pauzowalem tam endomondo bo jak bieglem w strone ursynowana to w tym wlasnie miejscu nie pauzowalem a swiatla okazaly sie super dlugie.  nabilo z 40-50 sekund straty
ja ciebie niestety nie kojarze bo jak biegne to zwracam uwage tylko na innych biegaczy, niektore dziewczyny i ludzi, ktorzy ida cala szerokoscia chodnika i musze ich wymijac :P

:D No to ładny przypadek.

cOr będę Cię dopingował na trasie w tym biegu 3 maja, życióweczka musi być, będziesz miał pacemakerów. :) Grzesiek też biegnie?
Go Back To Polska Topic List
Prev1346347348349350470Next
Add Reply New Topic New Poll