Quote (Kobrarob @ Sep 19 2011 08:43pm)
Jestem Bogiem
naprawde dobry film wkleje opis...
Zajrzałem do tego tematu, zobaczyłem Twój wpis oraz opis filmu. Wiedziałem, że takiego filmu szukam i chcę go obejrzeć.
Film Jestem Bogiem w bardzo dobry sposób przedstawia potęgę ludzkiego rozumu i różnicę, jaką mózg ludzki może stanowić dla różnych ludzi. Dobrze została zagrana postać pierwszoplanowa (Bradley Cooper), jak i postacie drugoplanowe (Robert De Niro oraz Abbie Cornish). Pomijając kwestię inteligentnej mentalności trzeba również zwrócić uwagę na siłę narkotyku, w jak ogromny sposób może zmienić nasze życie. Główny bohater był w stanie zrobić wszystko, żeby tylko odbić się od dna, czyli połknąć tabletkę o nieznanym składzie uważaną za narkotyk. W tej tabletce pokrywał swoje wszystkie nadzieje na dalsze, lepsze życie. Czasami zbyt łatwowiernie ufamy jakiemuś preparatowi, który jest nazywany środkiem na sukces.
Gdybym miał ocenić w skali od jednego do dziesięciu, to dałbym mocną siódemkę. Film był dobry, ale bez rewelacji, podczas jego oglądania nie wywarł na mnie jakiś większych emocji.