d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev13443453463473481426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 48.33
Feb 29 2016 03:07pm
Quote (Ironfister @ 29 Feb 2016 22:47)
Wielu ludzi w Polsce zachowuje sie jakby nam wszystko od każdego należało za sam fakt istnienia naszego państwa.
A to tak nie działa, aby samemu coś czasem dostać trzeba samemu coś czasem dać.

Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu dajemy dupy.
A w zamian zyskujemy chuja w dupe.
Member
Gold: 306.44
Mar 1 2016 03:23am
Pamieta ktos jeszcze unie wolnosci?
Troche zmienila im sie strona xdd http://www.unia-wolnosci.pl/
Banned
Gold: Locked
Warn: 10%
Mar 1 2016 03:33am
Quote (Majonez @ Mar 1 2016 10:23am)
Pamieta ktos jeszcze unie wolnosci?
Troche zmienila im sie strona xdd http://www.unia-wolnosci.pl/

Swetru, tak bardzo antysystemowy
Member
Gold: 0.00
Mar 1 2016 04:15am
Za każdym razem śmieję się jak to czytam:

„Pralkę kupiliśmy dzięki temu, że mąż znów wygrał w totolotka […] On do dziś gra w totolotka. Jednak Pan Bóg nie daje mu wygrywać, gdyż nie potrzeba mu już tych wygranych. On zawsze powtarza: „Kiedy bardzo potrzebowałem, to wygrywałem”. A teraz nie wygrywa”

Uwielbiam ten tekst :3
Bardzo optymistyczny i daje nadzieje, że jeszcze wszystkie moje marzenia się spełnią.
Member
Mar 1 2016 04:20am
Pan bog = kiszczak. W sumie sie zgadza.
Member
Mar 1 2016 04:27am
Quote (Majonez @ Mar 1 2016 11:20am)
Pan bog = kiszczak. W sumie sie zgadza.

Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby Wałęsa 'wyparł' te fakty z umysłu i teraz naprawdę wierzył, że nie ma nic na sumieniu.

Sam taki przypadek w rodzinie miałem, nie chcę wchodzić w szczegóły, ale ehmm..osoba z mojej rodziny regularnie sypiała z księdzem, w zasadzie wszyscy znajomi, sąsiedzi, nawet i parę obcych ludzi w mieście (małym) o tym wiedzieli / wiedzą, bo to dość świeża sprawa, ale ta osoba wmawia wszystkim i naprawdę w to szczerze wierzy, że nigdy przenigdy z księdzem nie sypiała.
Jakby jej posłuchać, to dość szybko można odnieść wrażenie, że wyparła ten fakt z głowy i może naprawdę nie pamiętać / nie wiedzieć, że sypiała z księdzem przez kilka lat. Ona bije się w pierś, przysięga na Pana Boga, wszystko co najświętsze, że nigdy nic takiego miejsca nie miało, a no kurwa, nawet sam widziałem na oczy sytuację niedwuznaczną. Ciężko jednak odnieść wrażenie, że ona kłamie, a bardziej, że nie akceptuje tego, traktuje to jako wytwór wyobraźni.

This post was edited by PQA on Mar 1 2016 04:31am
Member
Gold: 10.00
Mar 1 2016 04:36am
Quote (PQA @ Mar 1 2016 11:27am)
Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby Wałęsa 'wyparł' te fakty z umysłu i teraz naprawdę wierzył, że nie ma nic na sumieniu.

Sam taki przypadek w rodzinie miałem, nie chcę wchodzić w szczegóły, ale ehmm..osoba z mojej rodziny regularnie sypiała z księdzem, w zasadzie wszyscy znajomi, sąsiedzi, nawet i parę obcych ludzi w mieście (małym) o tym wiedzieli / wiedzą, bo to dość świeża sprawa, ale ta osoba wmawia wszystkim i naprawdę w to szczerze wierzy, że nigdy przenigdy z księdzem nie sypiała.
Jakby jej posłuchać, to dość szybko można odnieść wrażenie, że wyparła ten fakt z głowy i może naprawdę nie pamiętać / nie wiedzieć, że sypiała z księdzem przez kilka lat. Ona bije się w pierś, przysięga na Pana Boga, wszystko co najświętsze, że nigdy nic takiego miejsca nie miało, a no kurwa, nawet sam widziałem na oczy sytuację niedwuznaczną. Ciężko jednak odnieść wrażenie, że ona kłamie, a bardziej, że nie akceptuje tego, traktuje to jako wytwór wyobraźni.

troche śmirl xd
Member
Mar 1 2016 04:38am
Chuja wierzy. Klamstwo powtorzone tysiac razy staje sie prawda. Jebane retardy licza, ze tak im wyjdzie.
Jestes kurewsko naiwny, jezeli jej wierzysz. Widac, ze zycie cie jeszcze nie doswiadczylo na tym polu.

This post was edited by Majonez on Mar 1 2016 04:38am
Member
Mar 1 2016 04:49am
Quote (Majonez @ Mar 1 2016 11:38am)
Chuja wierzy. Klamstwo powtorzone tysiac razy staje sie prawda. Jebane retardy licza, ze tak im wyjdzie.
Jestes kurewsko naiwny, jezeli jej wierzysz. Widac, ze zycie cie jeszcze nie doswiadczylo na tym polu.

Ale właśnie te kłamstwo powtórzone tysiąc razy w głowie takiej osoby wymazuje prawdę.

Jakoś to funkcjonuje, że jak dany delikwent idzie z siekierą środkiem ulicy i zabija dziewczynkę, to trafia do więzienia, a inny robiąc to samo do oddzialu psychiatrycznego, bo jest uznany za 'niepoczytalnego'.

Parę dni temu właśnie było potwierdzenie, że gość, który zabił dziewczynkę, po tym jak wyszedł z urzędu pracy 'niezadowolony', został uznany za poczytalnego i będzie odpowiadał teraz karnie (no raczej innej opcji niż dożywocie nie ma), a w przypadku 3 innych identycznych spraw, osoby są traktowane jako 'niepoczytalne', i trafiają gdzie indziej.

Wiadomo, że można dobrze kłamać, nawet i oszukiwać psychiatrów, ale wierzę, że ta psychika ludzka jest na tyle porąbana, żeby nie powiedzieć iż często popierdolona, że pewne fakty z życia można całkowicie wykluczyć i zastąpić je nierealnymi. Zresztą tak działają niektóre terapie nawet, które mają na celu np. wymazać z pamięci dziecka 7-letniego pożar, w którym zginęła cała jego rodzina, a samo dziecko jako jedyne zostało wyniesione z domu. Przecież dziecko 7-letnie już jest świadome tego co się stało.
Go Back To Polska Topic List
Prev13443453463473481426Next
Add Reply New Topic New Poll