d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1344345346347348470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 20 2014 02:21am
Quote (RainyDay1 @ Apr 20 2014 07:08am)
no i chuj znow kontuzja , tym razem kostki , mozliwe ze kostka zaczyna bolec od czestego biegania po asfalcie?

no jaha ze moze. to logiczne ze biegnac po asfalcie obciazasz te nogi bardziej...
Member
Gold: 0.00
Apr 20 2014 02:38am
Quote (Over_You @ Apr 20 2014 10:21am)
no jaha ze moze. to logiczne ze biegnac po asfalcie obciazasz te nogi bardziej...

zapytalem dlatego ze dosc czesto biegam dlugi okres czasu i dopiero wczoraj cos mnie złapało :)
Member
Gold: 3,704.84
Apr 20 2014 05:44am
Quote (cOr @ Apr 17 2014 09:57am)
zaczelo sie glupio bo kolega sie spoznil i zostalismy odcieci od stref startowych, musielismy przebiec przez startujacych maratonczykow :F jak sie dobilismy do startu na 10 to juz za nami szedl koles z megafonem i krzyczal zeby sie ruszac. startowalismy jako ostatni :P tak wiec pierwszy kilometr to jeden wielki slalom miedzy ludzmi ktorzy nigdy nie biegali (tak to wygladalo przynajmniej) wiec czas sie mocno wydluzyl. potem w miare tempo zrobilismy na tyle spokojne zeby moc sobie normalnie rozmawiac. obaj bylismy bez formy wiec nikomu nie chcialo sie forsowac zbytnio.
Ogolnie potraktowalismy to jako zabawe, zbijalismy piatki z przechodniami i krecilismy beke przez 8km, potem uznalem ze ledwo sie spocilem to troszke szybciej pobieglem.
Caly bieg w miare ok, znowu malo widoczne byly oznaczenia kilometrow (male tabliczki przy ulicy). nie rozumiem czemu jakos tego nie ogarna, na ru nwarsaw byly ogromne balony z napisana odlegloscia...
tym razem na szczescie nie zabraklo tez napojow
mijalismy spartan, ale troche stracili swojej "epickosci" bo juz przyjmuja kobiety i zniesli wymog przebiegniecia maratonu. teraz wlasciwie kazdy moze dolaczyc z tego co wiem.
jedyne co mnie wnerwia na tych biegach to niektorzy ludzie jebnieci, ktorzy traktuja to jako najwazniejsza rzecz zycia i sie kloca i czepiaja innych. albo jak ktos jedzie na tym rowerku i tam ktos mowi "lewa wolna" a nie wszyscy slysza bo maja sluchawki. to sie wydzieraja i wyzywaja...
caly event na + :) zapisalem sie juz na bieg konstytucji

Wiedziałem, że ciekawe rzeczy się działy :)
Co do przebiegających ludzi, to byłem świadkiem kłótni - biegacz chyba się zatrzymał i z porządkowym się kłócił, że nie ''ogarnia'', a ten mówił, że nie będzie ludzi łapał, jak przebiegają. Imho jest 1 bezpieczna możliwość przebiegnięcia - włączenie się do ruchu i bieg wraz z grupą i powolne przechodzenie na 2 stronę.
Spartan to łyknąłem na 1,5-2,5km, też ustawiają się w złej strefie czasowej ;) I kobiety też tam widziałem, ogólnie fajnie to wygląda taka grupka :P
O co np się ludzie kłócą i dlaczego wyzywają? Ogólnie byłem świadkiem, jak gość z wózkiem biegł i krzyczy ''lewa wolna'' i mu jakaś starsza osoba nie ustępowała, to sam ją ''odciągnąłem'' za ramię :D A później ten gość z wózkiem utknął, bo mu w ogóle nie chcieli ustąpić i już dał sobie spokój. Osobiście dużo ludzi traktowałem łokciami przy wyprzedzaniu, ale zawsze mówiłem przed tym ''przepraszam'' i nikt nie miał pretensji.

Po kontuzji nie ma już śladu, jak rozumiem?
Member
Gold: 6.66
Apr 21 2014 04:00pm
Nikt nic nie wrzuca to ja wrzuce bieganie z dzisiaj. Super pogoda :)

Member
Gold: 75.00
Apr 21 2014 04:17pm
mniej obciążasz nogi biegnac po rownym asfalcie niż nie równej trawie.
Member
Gold: 2,864.40
Apr 22 2014 06:54am
Jestem już po 2 "biegach" od czasu kontuzji. Robię małe kółko po osiedlu co drugi dzień. Dzisiaj będzie 3ci wypad ;)
A jak idzie rywalizacja w tym miesiącu?
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 22 2014 07:46am
Quote (Grigo @ Apr 22 2014 12:54pm)
Jestem już po 2 "biegach" od czasu kontuzji. Robię małe kółko po osiedlu co drugi dzień. Dzisiaj będzie 3ci wypad ;)
A jak idzie rywalizacja w tym miesiącu?

ja fatalnie, przez chorobsko oplakana ilosc kilometrow, jutro chyba sie rusze troche pobiegac i juz pojdzie z gorki :)
Member
Gold: 1.00
Apr 23 2014 01:21am
Quote (groom @ 22 Apr 2014 00:00)
Nikt nic nie wrzuca to ja wrzuce bieganie z dzisiaj. Super pogoda :)

http://i57.tinypic.com/w9wd3t.png

:) pogoda idealna.

Ja dzisiaj mam wolne, wstałem o 6:50 wyjrzałem przez okno a tu bajka, taka piękna pogoda że nie można było nie wyjść z domu.
Biegłem od siebie (stadion legii, wzdłuż wisły do poniatowskiego, później do łazienek).

Miłego dnia życzę, na biegowo!
Member
Gold: 2,777.00
Apr 23 2014 01:37am
Quote (Henio17 @ 20 Apr 2014 13:44)
Wiedziałem, że ciekawe rzeczy się działy :)
Co do przebiegających ludzi, to byłem świadkiem kłótni - biegacz chyba się zatrzymał i z porządkowym się kłócił, że nie ''ogarnia'', a ten mówił, że nie będzie ludzi łapał, jak przebiegają. Imho jest 1 bezpieczna możliwość przebiegnięcia - włączenie się do ruchu i bieg wraz z grupą i powolne przechodzenie na 2 stronę.
Spartan to łyknąłem na 1,5-2,5km, też ustawiają się w złej strefie czasowej ;) I kobiety też tam widziałem, ogólnie fajnie to wygląda taka grupka :P
O co np się ludzie kłócą i dlaczego wyzywają? Ogólnie byłem świadkiem, jak gość z wózkiem biegł i krzyczy ''lewa wolna'' i mu jakaś starsza osoba nie ustępowała, to sam ją ''odciągnąłem'' za ramię :D A później ten gość z wózkiem utknął, bo mu w ogóle nie chcieli ustąpić i już dał sobie spokój. Osobiście dużo ludzi traktowałem łokciami przy wyprzedzaniu, ale zawsze mówiłem przed tym ''przepraszam'' i nikt nie miał pretensji.

Po kontuzji nie ma już śladu, jak rozumiem?

tak wlasnie przebiegalem przez maratonczykow, wlaczylem sie do ruchu i po skosie zmienilem pas
kloca sie wlasnie o to wyprzedzanie, albo ze im ktos zabiegnie droge. ostatnio dwoch typow sie wyzywalo od kurew bo jeden drugiemu zabiegl... skonczylo sie na "znajde cie na mecie chuju"
ja tam staram sie ustepowac ale ludzie biegajacy z wozkami jakos szczegolnie mnie nie wzruszaja. skoro tak wszystkich "lykaja" to ustawili sie w zlej strefie. do tego co to ma byc ze wszyscy maja spieprzac im z drogi bo on ma w wozku dzieciaka, ktory nawet nie wie co sie dzieje. co innego ludzie, ktorzy jada na tym "leżącym rowerku" ale oni powinni miec albo wczesniejszy start albo troche inna trase

jesli chodzi o kontuzje to hmmm, aktualnie nic mnie nie boli ale wedlug zalozen lekarzy zaraz powinno mi wszystko wrocic, chyba ze zaczne biegac tylko po miekkim

Quote (b0b3k @ 23 Apr 2014 09:21)
:) pogoda idealna.

Ja dzisiaj mam wolne, wstałem o 6:50 wyjrzałem przez okno a tu bajka, taka piękna pogoda że nie można było nie wyjść z domu.
Biegłem od siebie (stadion legii, wzdłuż wisły do poniatowskiego, później do łazienek).
http://i57.tinypic.com/2dc7uax.png

Miłego dnia życzę, na biegowo!

czules sie juz na silach mimo tego ze od ostatniego biegu nie minelo nawet 10h? ;]

This post was edited by cOr on Apr 23 2014 01:42am
Member
Gold: 1,780.00
Apr 23 2014 01:54am
genialnie. rozjebalem wczoraj kolano na treningu bjj. po robocie wybieram sie na ostry, bo aktualnie nie potrafie stać, siedzieć i prowadzić samochodu...
Go Back To Polska Topic List
Prev1344345346347348470Next
Add Reply New Topic New Poll