Quote (elkabel @ 17 Mar 2013 20:20)
PAre słow ode mnie o Panthu Gladiusa:
Nigdy nie robie nic na mane pantheonem, zupelnie wystarcza miec przy sobie 2 mana poty. Runy mam wszystko na flat ad + marks na armor penetration. Zaczynam od dorana, cała zabawa polega na tym, zeby mieć tyle ad na poczatku ze Twoj przeciwnik powie wtf ? xd Pare miesięcy temu, jak jeszcze nikt nie grał panthem, to często trafiałem na ludzi którzy mieli np. 25 armoru na start i robiłem first blooda w 2 minucie. Ale pozniej ludzie się troche nauczyli już i ostatnio spotkałem lee sina który wyskoczył do mnie z ~70 armoru na poczatek ; ) Ale i takie coś można obejść, jak się wie jak. Sęk w tym zeby wiedzieć kiedy atakować, kiedy spam spearow ma sens a kiedy nie, kiedy warto miec zapas many a kiedy nie itd. Ale to już trzeba wyczuć samemu i ciężko o tym opowiedziec ; )
Z itemów składam zawsze na początek doran sworda, poradzisz sobie z kazdym. Po pierwszym powrocie najczęsciej kupuje buty + następny doran, opcjonalnie long sword. Ważne na tym etapie jest to żebys mial kase na kupienie 2 mana potow, to Ci znacznie pomoze harrasowac przeciwnika, mając przy okazji mase AD z itemów, które zaoszczedzisz na pominieciu mana itemow. Potem odrazu rushuje frozen malleta, który jak dla mnie jest core itemem na pantheonie, slow jest nieoceniony, wystarczy jeden autoattack i praktycznie zerowa szansa na ucieczkę.Żadne chuje muje brutalizery czy B.Fy, Frozen Mallet ! Potem składam last whisper ze względu na znaczny armor pen, potem już zależnie od gry. Dobra jest Atma - daje Ci całkiem dużo ad, bo masz na tym etapie okolo 2700 hp. Można też spróbować nowy item, grając na magic dmg. Najczęsciej gry kończe na tym etapie, ale jeśli gra pójdzie dalej, no to warmog + infinity. Ja respektuje zasadę, że niewazne jak wyfarmiony będziesz na początku, zawsze warto kupić giant belt na frozen malleta. Hp nigdy nie za dużo, nawet przy mega przewadze.
Ważne jest to żebyś mając przewage po 6 lvlu gankował mida/bota z ulti. Czasem wychodzi to bardzo łatwo, a czasem się nie da. Trzeba praktyki.
Skill order to q,w,q,e,q,r,q,e,q potem maksujesz e i stuna końcu. Jeśli widzisz już na 1 lvlu ze masz przewage nad kolesiem i mozesz pokusic się na firstblood to mozesz wziac E na 2 lvlu, ale wtedy narazasz się na early gank.
Panth ostatnio jest moim nr.1 top champem, i doszedłem nim do 1800 elo. Expect nerfs ; d
zapomniales kolorowac, nie czytam
zreszta i tak bym nie przeczytal lol