Quote (Cheapz @ Mar 17 2013 03:56pm)
no to powiedz mi jak nią grać żeby była usefull, bo zaraz mnie chuj strzeli z tym pajonkiem
Przede wszystkim nie składaj dużo ap, L-Tornment i Rylai's w zupelnosci wystarcza, jak snowballujesz, to mozesz dorzucic AS. Wazny jest flat mag pen, wiec musisz go miec z markow, LT i Sorców. Na linii instensywnie poke'ujesz od 2 lvla q (czyli 3-4 lvl). Jezeli przeciwnik ma mega mocnego sustaina (np. Nasus, Cho Gath), a ty nie masz blue, mozesz zlozyc jakis mana regen (ToTG, flaszka albo po prostu mana poty). Linia jest mega banalna. Poke z Q, a potem wystarczy polozyc stuna. Walke zaczynaj jako czlowiek, bo Q zadaje % obecnego hp. Wykanczasz pajakiem ze wzgledu na gap closera z E i % missing hp z Q. Wazny jest tanky build. Ja z reguly koncze gre majac: Sorce (z reguly Homeguard), LT, Rylai's, Warmog's/SFC (SFC jesli duzo pushuje, co robie raczej rzadko, bo po wygranej linii wole sie angazowac z kontrole smoka i oblezenie mida), dorzucam AS i, jesli juz dochodze do 6. itemu, co sie zdarza bardzo rzadko, skladam jakies resy w zaleznosci od ich teamu. Ogolnie Elise nie jest bardzo prostym championem, ale jest super mocna.