d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1342343344345346470Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
Apr 13 2014 03:34am
pobilem dzis swoj rekord, najdluzszy w zyciu czas na 10km ;d ale po wczorajszej 12 godzinnej pracy ba stojaco to i tak nie ma tragedii. zwlaszcza ze nie biegalem ze 2 miesiace

This post was edited by cOr on Apr 13 2014 03:35am
Member
Gold: 3,704.84
Apr 13 2014 03:48pm
10km na Orlen Warsaw Marathon zaliczone. Dałem bratu na bieg mój Garmin, a on mi dał swój zegarek ze stoperem, bo i tak na żaden dobry wynik nie miałem szans. Tydzień nie biegałem z powodu kontuzji, w tym 3 dni miałem problem z chodzeniem. 52:19 netto wyszło. Ogólnie impreza na wielki plus. Z minusów: złe oznaczenie miejsca startu - ja włączyłem stoper za wcześnie i później tylko próbowałem doliczać różnicę czasową (68sek), mój brat też w złym miejscu włączył ''start''. Drugi minus to ludzie, których zasadą było ustawienie się w strefie czasowej poziom szybszej od deklarowanego czasu; po kilkuset metrach staliśmy z powodu korka (zwężenie ulicy jakieś było chyba); bardzo dużo ludzi wyprzedziłem na trasie, jedynie po zbiegu na Tamka mnie grupa biegaczy wyprzedzała; 3 minus to niestety brak barierek i ograniczeń trasy - ok, przyznaję się, skróciłem trasę biegnąc chodnikiem zaraz przed podbiegiem, ale ludzie na maxa skracali, np jest zakręt 90 stopni, to wbiegają na przejście dla pieszych, na chodnik, i wracają przejściem ulicy prostopadłej.
Biegłem bez rozgrzewki praktycznie. 1-3km czułem się świetnie i się lekko stopowałem, ale tempo miałem ok 4:45min/km, jak je zobaczyłem,to zwolniłem. Przed 5km miałem kryzys, bo wcześniej biegałem po 5-5,5km i mój organizm wiedział, że to już ''koniec treningu''. No i był podbieg na ok 4km. Później na zbiegu mocno przyśpieszyłem, by po nim dać się wyprzedzać. Na 1-2km przed metą nieco przyśpieszyłem. Punkty kontrolne, jakie widziałem to: 2km,3km,5km - pomiar czasu i później gapnąłem się dopiero, jak było 41km - oznaczenie trasy dla maratonu, która pokrywałą się z moim biegiem;tu też minus za oznaczenie trasy.
No i szczerze powiedziawszy zakończyłem chyba sezon biegowy w tym półroczu. Leczymy kontuzje :)
Member
Gold: 5,000.38
Apr 14 2014 06:29am
po 5 dniach przerwy dzisiaj ponownie spedzilem godzinke na przedsniadaniowym bieganiu, pomimo kiepskiej pogody (ciagla mzawka) biegalo mi sie b. dobrze : )

musze zaczac zwiekszac tempo
Member
Gold: 1.00
Apr 16 2014 06:17am
Quote (cOr @ 13 Apr 2014 11:34)
pobilem dzis swoj rekord, najdluzszy w zyciu czas na 10km ;d ale po wczorajszej 12 godzinnej pracy ba stojaco to i tak nie ma tragedii. zwlaszcza ze nie biegalem ze 2 miesiace

Najważniejsze że bieg zaliczony :) szczerze myślałem że nie pobiegniesz, bo a tu kontuzja, interesy kręcisz, więc podziw jeszcze większy cOr :) gratulacje

Quote (Henio17 @ 13 Apr 2014 23:48)
10km na Orlen Warsaw Marathon zaliczone. Dałem bratu na bieg mój Garmin, a on mi dał swój zegarek ze stoperem, bo i tak na żaden dobry wynik nie miałem szans. Tydzień nie biegałem z powodu kontuzji, w tym 3 dni miałem problem z chodzeniem. 52:19 netto wyszło. Ogólnie impreza na wielki plus. Z minusów: złe oznaczenie miejsca startu - ja włączyłem stoper za wcześnie i później tylko próbowałem doliczać różnicę czasową (68sek), mój brat też w złym miejscu włączył ''start''. Drugi minus to ludzie, których zasadą było ustawienie się w strefie czasowej poziom szybszej od deklarowanego czasu; po kilkuset metrach staliśmy z powodu korka (zwężenie ulicy jakieś było chyba); bardzo dużo ludzi wyprzedziłem na trasie, jedynie po zbiegu na Tamka mnie grupa biegaczy wyprzedzała; 3 minus to niestety brak barierek i ograniczeń trasy - ok, przyznaję się, skróciłem trasę biegnąc chodnikiem zaraz przed podbiegiem, ale ludzie na maxa skracali, np jest zakręt 90 stopni, to wbiegają na przejście dla pieszych, na chodnik, i wracają przejściem ulicy prostopadłej.
Biegłem bez rozgrzewki praktycznie. 1-3km czułem się świetnie i się lekko stopowałem, ale tempo miałem ok 4:45min/km, jak je zobaczyłem,to zwolniłem. Przed 5km miałem kryzys, bo wcześniej biegałem po 5-5,5km i mój organizm wiedział, że to już ''koniec treningu''. No i był podbieg na ok 4km. Później na zbiegu mocno przyśpieszyłem, by po nim dać się wyprzedzać. Na 1-2km przed metą nieco przyśpieszyłem. Punkty kontrolne, jakie widziałem to: 2km,3km,5km - pomiar czasu i później gapnąłem się dopiero, jak było 41km - oznaczenie trasy dla maratonu, która pokrywałą się z moim biegiem;tu też minus za oznaczenie trasy.
No i szczerze powiedziawszy zakończyłem chyba sezon biegowy w tym półroczu. Leczymy kontuzje :)

Ty też powinieneś mieć zakaz patrzenia na tempo chwilowe :D No gratulacje :) mmm, w tym przypadku na przeliczanie sobie czasu na kilometr :>
na 10km ustawieni byli pacemakerzy?

Edit:
Jeśli chodzi o moje bieganie w Zakopanem, to nie było na to czasu, z Niną sporo chodziliśmy, byliśmy nad morskim okiem, dolina kościeliska.
Chociaż była myśl pobiegania, ale w naszych okolicach nie było płasko a nie chciało mi się robić ponad 1,5km podbiegu, żeby przebiec 3km po dosyć płaskim. :p Dzisiaj idę biegać.

This post was edited by b0b3k on Apr 16 2014 06:28am
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Apr 16 2014 08:22am
ja jeszcze dogorywam. mysle ze w swieta juz cos pobiegne :(
Member
Gold: 3,704.84
Apr 16 2014 04:22pm
Quote (b0b3k @ Apr 16 2014 01:17pm)

Ty też powinieneś mieć zakaz patrzenia na tempo chwilowe :D No gratulacje :) mmm, w tym przypadku na przeliczanie sobie czasu na kilometr :>
na 10km ustawieni byli pacemakerzy?

tzn to nie było tempo chwilowe, tylko aktualne całkowite po 2-3 km biegu :)
byli pacemakerzy, ale żadnego na trasie nie widziałem :D nie mam pojęcia gdzie stali na 50min.
Nie zapomnę, jak biegałem w zimie po Zakopanem - chciałem biec przed siebie i był podbieg - zawróciłem, bo nie wiedziałem czy się skończy :D

cOr zdaj jakąś relację z Orlenu ;)
Member
Gold: 5,000.38
Apr 17 2014 02:39am
wlasnie 3L wody zeszlo ze mnie, gg
Member
Gold: 1,780.00
Apr 17 2014 02:40am
jutro / pojutrze pierwsze bieganie po przerwie sie szykuje. juz sie nie moge doczekac...
Member
Gold: 2,777.00
Apr 17 2014 02:57am
Quote (Henio17 @ 17 Apr 2014 00:22)

cOr zdaj jakąś relację z Orlenu ;)

zaczelo sie glupio bo kolega sie spoznil i zostalismy odcieci od stref startowych, musielismy przebiec przez startujacych maratonczykow :F jak sie dobilismy do startu na 10 to juz za nami szedl koles z megafonem i krzyczal zeby sie ruszac. startowalismy jako ostatni :P tak wiec pierwszy kilometr to jeden wielki slalom miedzy ludzmi ktorzy nigdy nie biegali (tak to wygladalo przynajmniej) wiec czas sie mocno wydluzyl. potem w miare tempo zrobilismy na tyle spokojne zeby moc sobie normalnie rozmawiac. obaj bylismy bez formy wiec nikomu nie chcialo sie forsowac zbytnio.
Ogolnie potraktowalismy to jako zabawe, zbijalismy piatki z przechodniami i krecilismy beke przez 8km, potem uznalem ze ledwo sie spocilem to troszke szybciej pobieglem.
Caly bieg w miare ok, znowu malo widoczne byly oznaczenia kilometrow (male tabliczki przy ulicy). nie rozumiem czemu jakos tego nie ogarna, na ru nwarsaw byly ogromne balony z napisana odlegloscia...
tym razem na szczescie nie zabraklo tez napojow
mijalismy spartan, ale troche stracili swojej "epickosci" bo juz przyjmuja kobiety i zniesli wymog przebiegniecia maratonu. teraz wlasciwie kazdy moze dolaczyc z tego co wiem.
jedyne co mnie wnerwia na tych biegach to niektorzy ludzie jebnieci, ktorzy traktuja to jako najwazniejsza rzecz zycia i sie kloca i czepiaja innych. albo jak ktos jedzie na tym rowerku i tam ktos mowi "lewa wolna" a nie wszyscy slysza bo maja sluchawki. to sie wydzieraja i wyzywaja...
caly event na + :) zapisalem sie juz na bieg konstytucji
Member
Gold: 0.00
Apr 17 2014 03:07am
wlasnie wracam z porannego biegania :) 7,5km pykło , czasu nie mierzyłem aczkolwiek był bardzo przeciętny.
Go Back To Polska Topic List
Prev1342343344345346470Next
Add Reply New Topic New Poll