d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev13334353637144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,225.00
May 20 2014 02:12pm
Quote (KongresNowejPrawicy @ 20 May 2014 21:02)
ad.1
zapis w testamencie/dożywocie/darowizna (jesteśmy za swobodą testowania, kasujemy zachowki etc.)
ad.2
tu nie ma dyskryminacji, ja np. też nie mogę poślubić mężczyzny
ad.3
umowa
ad.4, ad,5
chcemy znieść

Ponadto uważamy, że związek pomiędzy dwiema osobami, zarówno tak jak i każda umowa jest sprawą prywatną. Nie jest to obszar działalności państwa. Będziemy dążyć do zniesienia małżeństw państwowych w dłuższej perspektywie.

Skasowanie zachowku to krzywda dla wszystkich niesprawiedliwie potraktowanych testamentem. Obecnie testament nawet notarialnie potwierdzony o przekazanie spadku partnerowi tej samej płci, jest nagminnie łamany przez sądy, które orzekają na korzyść rodziny.
Co to za lapsus, że ty też nie możesz? Żaden mężczyzna nie może. Hetero mogą - homo nie. Kobiety to samo.
co do 4 i 5, co chcecie znieść? zakaz adopcji przez pary? i co to w ogóle znaczy, że mówisz "chcemy"? Reprezentujesz jakąś partię?

Zniesienie małżeństw państwowy - cywilny? Bo jeżeli tak, to zniesienie go oznaczałoby całkowitą dowolność kościoła w decydowaniu, kto może a kto nie może brać ślubu. To wręcz niezgodne z prawem unijnym.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
May 20 2014 02:16pm
Quote (gwyneed @ May 20 2014 08:12pm)
Skasowanie zachowku to krzywda dla wszystkich niesprawiedliwie potraktowanych testamentem. Obecnie testament nawet notarialnie potwierdzony o przekazanie spadku partnerowi tej samej płci, jest nagminnie łamany przez sądy, które orzekają na korzyść rodziny.
Co to za lapsus, że ty też nie możesz? Żaden mężczyzna nie może. Hetero mogą - homo nie. Kobiety to samo.
co do 4 i 5, co chcecie znieść? zakaz adopcji przez pary? i co to w ogóle znaczy, że mówisz "chcemy"? Reprezentujesz jakąś partię?

Zniesienie małżeństw państwowy - cywilny? Bo jeżeli tak, to zniesienie go oznaczałoby całkowitą dowolność kościoła w decydowaniu, kto może a kto nie może brać ślubu. To wręcz niezgodne z prawem unijnym.

B)
Member
Gold: 23,000.10
May 20 2014 02:18pm
Quote (gwyneed @ 20 May 2014 21:12)

przeciez slub cywilny to nic innego jak zwykla umowa
Member
Gold: 0.00
May 20 2014 02:20pm
Quote (gwyneed @ May 20 2014 10:12pm)

Myślałem, że można wydedukować to, że wypowiadam się z ramienia partii, co zresztą pisałem już wcześniej.
Swoją własność mogę testować jak mi się widzi. Co do homosi tak jak pisałem nie są dyskryminowani, ponieważ homoś nie może poślubić mężczyzny, a ja również jako hetero nie mogę tego dokonać. W sprawie adopcji jesteśmy na stanowisku, że państwo nie ma prawa rozporządzać dziećmi jak swoją własnością.
Zniesienie małżeństw cywilnych oznacza odrzucenie monopolu państwowego, pozostawienie swobody umów lub ożenków wyznaniowych.
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 20 2014 02:21pm
:ph34r:

This post was edited by Eripe on May 20 2014 02:24pm
Member
Gold: 1.55
Warn: 40%
May 20 2014 02:22pm
[QUOTE=KongresNowejPrawicy,20 May 2014 22:20]Myślałem, że można wydedukować to, że wypowiadam się z ramienia partii, co zresztą pisałem już wcześniej.
Swoją własność mogę testować jak mi się widzi. Co do homosi tak jak pisałem nie są dyskryminowani, ponieważ homoś nie może poślubić mężczyzny, a ja również jako hetero nie mogę tego dokonać. W sprawie adopcji jesteśmy na stanowisku, że państwo nie ma prawa rozporządzać dziećmi jak swoją własnością.
Zniesienie małżeństw cywilnych oznacza odrzucenie monopolu państwowego, pozostawienie swobody umów lub ożenków wyznaniowych.[/QUOTE]

co powiesz na ten wywiad
http://www.youtube.com/watch?v=XdWZrGebueI[/QUOTE]
Member
May 20 2014 02:26pm
Quote (Thor_Collosus @ May 20 2014 10:22pm)

co powiesz na ten wywiad

Beznadziejny, jak zwykle w t*n.
Member
Gold: 11,225.00
May 20 2014 02:26pm
Quote (KongresNowejPrawicy @ 20 May 2014 21:20)
Myślałem, że można wydedukować to, że wypowiadam się z ramienia partii, co zresztą pisałem już wcześniej.
Zniesienie małżeństw cywilnych oznacza odrzucenie monopolu państwowego, pozostawienie swobody umów lub ożenków wyznaniowych.

Czy dobrze zrozumiałem: jeżeli założę religię, w ramach której można dokonywać ślubów homoseksualnych, to ten kościół będzie miał równe prawa, co reszta kościołów? Zakładając, że kościół będzie spełniał normy aka zostanie zalegalizowany.
Ślub jest ślub i czy go bierzesz w tym czy w tamtym kościele - twoja sprawa państwo się nie miesza, a więc nie reguluje, która religia ma pierwszeństwo w wyznaczaniu norm, także tych dotyczących ślubów.
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
May 20 2014 02:28pm
[QUOTE=Thor_Collosus,May 20 2014 09:22pm][QUOTE=KongresNowejPrawicy,20 May 2014 22:20]Myślałem, że można wydedukować to, że wypowiadam się z ramienia partii, co zresztą pisałem już wcześniej.
Zniesienie małżeństw cywilnych oznacza odrzucenie monopolu państwowego, pozostawienie swobody umów lub ożenków wyznaniowych.[/QUOTE]

co powiesz na ten wywiad
http://www.youtube.com/watch?v=XdWZrGebueI[/QUOTE][/QUOTE]

ales teraz dojebal, ten wywiad to parodia wywiadu
czuja oddech korwina na szyi i probuja wszelkimi mozliwymi sposobami go zdyskredytowac..
Member
May 20 2014 02:30pm
Quote (gwyneed @ May 20 2014 10:26pm)
Czy dobrze zrozumiałem: jeżeli założę religię, w ramach której można dokonywać ślubów homoseksualnych, to ten kościół będzie miał równe prawa, co reszta kościołów? Zakładając, że kościół będzie spełniał normy aka zostanie zalegalizowany.
Ślub jest ślub i czy go bierzesz w tym czy w tamtym kościele - twoja sprawa państwo się nie miesza, a więc nie reguluje, która religia ma pierwszeństwo w wyznaczaniu norm, także tych dotyczących ślubów.

Pierwszeństwo ma prawo, a nie religia. Nikt nie zabroni odprawienia ceremonii 'ślubu' mężczyzny z mężczyzną; kobiety z kozą; konia z baranem. Jeśli kogoś kręcą takie przedstawienia nic nikomu do tego. Liczą się kwestie prawne, takie jak dziedziczenie, wspólność majątkowa etc.
Go Back To Polska Topic List
Prev13334353637144Next
Add Reply New Topic New Poll