d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Playstation 3 > Kto Ma, W Co Gra, Z Czym Ma Problem ;)
Prev13334353637523Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 13.37
Feb 21 2010 01:40pm
Quote (Pozer @ 21 Feb 2010 20:35)
wiecej
ale strasznie zbugowany jest manager mode, praktycznie nie da sie grac
nie polecam

np. jakie bugi? bo na razie nic nie zauważyłem
Member
Gold: 16.00
Feb 21 2010 02:37pm
Jak to jest z padami do PS3? Duża jest różnica między Sixaxis a Dualshock?

Mam możliwość kupienia PS3 40GB w świetnym stanie z padem Sixaxis, okablowaniem i mnóstwiem gier demo na dysku za 700 zł. Opłaca się? Wydaje mi się, że cena jest niska. Pograłbym w dema, zobaczył co mi się podoba i wtedy rozglądał się za pełnymi wersjami.

A może jednak lepiej kupić nówkę PS3 Slim?
Member
Gold: 13.37
Feb 21 2010 02:41pm
Quote (VolveR @ 21 Feb 2010 21:37)

Mam możliwość kupienia PS3 40GB w świetnym stanie z padem Sixaxis, okablowaniem i mnóstwiem gier demo na dysku za 700 zł. Opłaca się? Wydaje mi się, że cena jest niska. Pograłbym w dema, zobaczył co mi się podoba i wtedy rozglądał się za pełnymi wersjami.

sixaxis to wszystko to co dualshock tyle że można sterować np. w wyścigach ruszając nim na boki, tak mi się wydaje

e:

kumpel ma normalnego ps a ja mam slima i jednak duża różnica w wielkości/ciszej pracuje/mniej prądu bierze

This post was edited by Go_0su on Feb 21 2010 02:42pm
Member
Gold: 32,180.00
Feb 22 2010 02:26am
Quote (VolveR @ Feb 21 2010 08:37pm)

Sixaxis a Dual Shock 3 różni się tym, że ten drugi jest cięższy i ma wibracje. IMO nie opłaca się już kupować zwykłych Sixaxisów.
Member
Gold: 63,461.00
Feb 22 2010 02:30am
Quote (Go_0su @ 21 Feb 2010 21:41)
sixaxis to wszystko to co dualshock tyle że można sterować np. w wyścigach ruszając nim na boki, tak mi się wydaje

e:

kumpel ma normalnego ps a ja mam slima i jednak duża różnica w wielkości/ciszej pracuje/mniej prądu bierze

Ciszej pracuje? Lol ja swojego PS nie slysze to ja nie wiem jak ps slim ciszej pracuje - do tego slim jest brzydki i jak napisal markov skoro mozna wymienic dysk to slim jak zwykle reprezentuje zabieg marketingowy - a ja nie zamierzam lykac tego shitu. Do tego ten nowy znak - ja je*** kiszka - ale to jak zwykle kwestia gustu/guscikow. Kazdy w koncu chwali swoje. Co do padow to sixasix tez ma opcje sterowania na boki (w powietrzu) Mam i tego pada i dual shocka - w sumie dual shock z wibracja predzej, czy pozniej sie nudzi. ja osobiscie odpalam ps ze zwyklego pada bo jest lzejszy. Jedyne co mnie denerwuje w ps3 to brak mozliwosci odtwarzania rmvb. Mam nadzieje, ze to zmienia. Jak kupowalem ps na wyspach to byla dostepna tylko wersja 40gb w sklepach - poczekali az zejdzie , dali 80gb - poczekali jak zejdzie i dali 160 - a za miesiac poltorej dali ps slim - to tylko kolejny dowod marketingu sony - ja sie osobiscie nie dziwie to przeciez norma.

Quote (Gepard12 @ 22 Feb 2010 09:39)
IMO slim wygląda gorzej tylko na zdjęciach. Irl prezentuje się naprawdę dobrze, lepiej od fata.
Co do pada to dla mnie jest zaletą to, że DS3 jest cięższy, no i nie wyobrażam sobie gry bez wibracji, jakoś tak dziwnie :D

Ja mam ps juz 3 rok i w sumie od niedawana przestalem urzywac wylacznie DS - do tych gier ktore mam wibracja jest zbedna , no moze poza GRIDem. Jedni tak jak ty wola czuc w lapie pada - ja tam obojetnie.

Quote (drewas @ 22 Feb 2010 09:41)
PS nie ma wyglądać, ma być dobre i tanie, ps3 fat z wymienionym dyskiem wychodzi drożej od ps3 slim a ps 3 slim w tym przypadku jest
tańsze
mniejsze
zjada mniej prądu
ma lepszy procesor

No tak - ale , czy zobaczysz roznice w szybkosci dzialania gier ? Jak juz napisalem to jest nowy ps3 ktory wyszedl po 3 latach od premiery fata, wiec musieli zrobic jakies zmiany oprocz wygladu - ale sa to zmiany ktorych nie odczujesz. To ze film, czy muza skopiuje ci sie o 2-3 sec szybciej nie jest znmiana. W moim przypadku - skoro mam 3 latka i do tego porysowanego troszke wymiana jest oplacalna.

This post was edited by Guzzz on Feb 22 2010 02:55am
Member
Gold: 32,180.00
Feb 22 2010 02:39am
Quote (Guzzz @ Feb 22 2010 08:30am)
Ciszej pracuje? Lol ja swojego PS nie slysze to ja nie wiem jak ps slim ciszej pracuje - do tego slim jest brzydki i jak napisal markov skoro mozna wymienic dysk to slim jak zwykle reprezentuje zabieg marketingowy - a ja nie zamierzam lykac tego shitu. Do tego ten nowy znak - ja je*** kiszka - ale to jak zwykle kwestia gustu/guscikow. Kazdy w koncu chwali swoje. Co do padow to sixasix tez ma opcje sterowania na boki (w powietrzu) Mam i tego pada i dual shocka - w sumie dual shock z wibracja predzej czy pozniej sie nudzi. ja osobiscie odpala ps ze zwyklego pada bo jest lzejszy.

IMO slim wygląda gorzej tylko na zdjęciach. Irl prezentuje się naprawdę dobrze, lepiej od fata i pobiera mniej prądu cuz podzespoły wykonane w mniejszym nm
Co do pada to dla mnie jest zaletą to, że DS3 jest cięższy, no i nie wyobrażam sobie gry bez wibracji, jakoś tak dziwnie :D

This post was edited by Gepard12 on Feb 22 2010 02:41am
Member
Gold: 1,246.62
Feb 22 2010 02:41am
Quote (Guzzz @ Feb 22 2010 08:30am)
Ciszej pracuje? Lol ja swojego PS nie slysze to ja nie wiem jak ps slim ciszej pracuje - do tego slim jest brzydki i jak napisal markov skoro mozna wymienic dysk to slim jak zwykle reprezentuje zabieg marketingowy - a ja nie zamierzam lykac tego shitu. Do tego ten nowy znak - ja je*** kiszka - ale to jak zwykle kwestia gustu/guscikow. Kazdy w koncu chwali swoje. Co do padow to sixasix tez ma opcje sterowania na boki (w powietrzu) Mam i tego pada i dual shocka - w sumie dual shock z wibracja predzej, czy pozniej sie nudzi. ja osobiscie odpalam ps ze zwyklego pada bo jest lzejszy. Jedyne co mnie denerwuje w ps3 to brak mozliwosci odtwarzania rmvb. Mam nadzieje, ze to zmienia. Jak kupowalem ps na wyspach to byla dostepna tylko wersja 40gb w sklepach - poczekali az zejdzie , dali 80gb - poczekali jak zejdzie i dali 160 - a za miesiac poltorej dali ps slim - to tylko kolejny dowod marketingu sony - ja sie osobiscie nie dziwie to przeciez norma.

PS nie ma wyglądać, ma być dobre i tanie, ps3 fat z wymienionym dyskiem wychodzi drożej od ps3 slim a ps 3 slim w tym przypadku jest
tańsze
mniejsze
zjada mniej prądu
ma lepszy procesor
Member
Gold: 16.00
Feb 22 2010 03:30am
Mimo wszystko używane ps3 slim na aukcji to rzadkość. Najczęściej spotyka się faty 40GB. Zastanawiam się nad zakupem takiego. Można dorwać już za 700 zł. Nówka ps3 slim to koszt lekko ponad 1k zł.
Member
Gold: 1.31
Feb 22 2010 04:18am
Quote (drewas @ 22 Feb 2010 09:41)
tańsze
mniejsze
zjada mniej prądu
ma lepszy procesor

nie, nie ma LEPSZEGO procesora, ma taki sam procesor, tylko wykonany w technologii 45 nm, wiec mniej sie grzeje i zre mniej pradu. nie jest w zadnym wypadku mocniejszy. tansze zdecydowanie nie jest. teraz mozesz fata 80 kupic nowego za ok. 1000 zl, a jesli potrzebny ci rzyliard gigowy dysk nie wiem na prawde po co, to cena dysku raczej nie przekroczy roznicy cenowej. mniejsze? mozliwe, tylko co z tego? :P nie masz gdzie postawic? mi osobiscie bardziej pasuje ten plastikowy wyglad fata i tego sie bede trzymal :P no, chyba, ze mi padnie i nie bedzie mozliwosci zakupu nowego fata (nie trawie uzywanego sprzetu), wtedy kupie slima.
Member
Gold: 1,246.62
Feb 22 2010 06:21am
Quote (fro5tbite @ Feb 22 2010 10:18am)
nie, nie ma LEPSZEGO procesora, ma taki sam procesor, tylko wykonany w technologii 45 nm, wiec mniej sie grzeje i zre mniej pradu. nie jest w zadnym wypadku mocniejszy. tansze zdecydowanie nie jest. teraz mozesz fata 80 kupic nowego za ok. 1000 zl, a jesli potrzebny ci rzyliard gigowy dysk nie wiem na prawde po co, to cena dysku raczej nie przekroczy roznicy cenowej. mniejsze? mozliwe, tylko co z tego? :P nie masz gdzie postawic? mi osobiscie bardziej pasuje ten plastikowy wyglad fata i tego sie bede trzymal :P no, chyba, ze mi padnie i nie bedzie mozliwosci zakupu nowego fata (nie trawie uzywanego sprzetu), wtedy kupie slima.

drożej kosztuje ps fat z wymienianym dyskiem<np na 250 gb> niż ps slim 250gb, a skoro procek zjada mniej prądu i mniej się grzeje to znaczy że ma lepszy procesor -.-
Go Back To Polska Topic List
Prev13334353637523Next
Add Reply New Topic New Poll