Zna ktoś podobny film do Człowieka z Blizną ?!
jeżeli bedzie równie dobry jak wyżej wymienionego to daje fg

wczoraj obejrzałem...
http://www.horror-movies.ca/AdvHTML_Upload/vacancyDVDart.jpg
Vacancy - chciałem obejrzeć jakiś podrzędny thiller a natknąłem się przypadkiem na dobry film
opowiada o małżeństwu z problemami, którzy wracając od teściów bocznymi dróżkami trafiają do motelu. oczywiście zatrzymują się w nim na noc. w pokoju mąż znajduje kasety, które zaczyna oglądać. a na tych taśmach widzi morderstwa, które odbyły sięw ich pokoju. potem tradycyjna już ucieczka przed mordercami, którzy bawią się z bohaterami, podsycają ich strach i zwiększają poczucie zaszczucia. fajny pomysł, świetna rola luke'a wilsona i ciągła akcja sprawiają, że film wciąga jak jasna cholera. oczywiście wady są też, wśród których najgorszą jest końcówka filmu, okropna rola żeńska (naprawdę, beckinsale zachowuje się prędzej jak blondynka mająca zaraz umrzeć ze "strasznego filmu", a nie jak wredna suka, którą na początku się wydawała - a to co zrobiła na końcu filmu to jest tak głupie, że nie mogę tego pojąć) i w sumie dość oklepany temat (morderstwa w motelu na uboczu - no proszę...).
podsumowując "vacancy" jest sprawnie zrobionym, w sumie dobrze zagranym (zapomniałem wspomnieć o roli menadżera hotelu - świetna ;o) thillerem z fajnie poprowadzoną akcją, który może nic nie wnosi nowego, ale się strasznie przyjemnie ogląda. z czystym sumieniem stawiam
7+/10 w skali zua, może troszkę na wyrost, ale co tam