d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev13233343536966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Mar 11 2011 06:51pm
Quote (VolveR @ 11 Mar 2011 16:22)
Kupię HD2 w dobrej cenie.

Nie kupuj HD2. Ten telefon jest juz niesamowicie stary i jego funkcjonalnosc spada z dnia na dzien. Za te pieniadze kup sobie lepiej SGSa bo na nim pociagniesz wszystkie najnowsze gry przez dlugi czas. Mialem tak samo jak ty Wave'a i sprzedalem go bo okazal sie gownianym telefonem. SGS to wszystko czego potrzebuje prawdziwy user androida :)
Member
Gold: 268.17
Mar 11 2011 06:59pm
Quote (SchoolOfRock @ 12 Mar 2011 01:51)
Nie kupuj HD2. Ten telefon jest juz niesamowicie stary i jego funkcjonalnosc spada z dnia na dzien. Za te pieniadze kup sobie lepiej SGSa bo na nim pociagniesz wszystkie najnowsze gry przez dlugi czas. Mialem tak samo jak ty Wave'a i sprzedalem go bo okazal sie gownianym telefonem. SGS to wszystko czego potrzebuje prawdziwy user androida :)

Wytłumacz mi proszę na czym polega 'spadanie funkcjonalności z dnia na dzień' i w czym szkodzi to, że ten telefon jest dostępny od dlugiego czasu?
Member
Gold: 4.00
Mar 11 2011 07:35pm

Jak funkcjonalność telefonu może spadać?
Member
Gold: 871.28
Mar 12 2011 03:18am
Quote (toyo @ 12 Mar 2011 02:41)
Siedzę dalej na tym MDJ CM7 2.6, nic nie grzebę. Jak czytałem wątki o baterii to odniosłem wrażenie, że ludzie chwalą wszystkie romy mniej-więcej po równo. Zresztą nie wiem czym one się właściwie różnią. Każdy tylko chwali się, że jego rom jest najszybszy, a pozostałe zalety są podobne.
Póki co chodzi mi po głowie zarzucenie czegoś na 2.2, bo na 2.3 chyba jeszcze za wcześnie - część aplikacji nie chce działać.

Możesz rzucić nazwami kilku romów, które testowałeś w ciągu ostatnich tygodni i napisać po 1 zdaniu o każdym z nich? Jest ich sporo sporo, chciałem spróbować właśnie Hyperdroida (z tego co widzę są jakieś wersje gbx i cm, jeden chyba 2.2 a drugi 2.3, tak?), ale jakoś nie chce mi się poświęcić nawet tych kilkunastu minut na zmiany.

Co do baterii to w pierwszy dzień wytrzymała 8 godzin - od 7 do 15 :) W drugi do... 12:00, ale teraz jest już ok. Zabawa w internecie przez wi-fi, programy pracujące w tle (u mnie do notowań na giełdzie, aktualizacje co 1-5 minut) i inne śmieci potrafią zjeść baterię w kilka godzin. No, ale minął już okres podniecania się telefonem, więc teraz nie bawię się nim tak jak wcześniej tylko używam normalnie i myślę, że wytrzymałaby spokojnie 2 dni. Zawsze i tak doładowuje go wcześniej, bo np. podpinam go do komputera, żeby coś wrzucić, a potem zapomne odpiąć.
Wyszedł przedwczoraj jakiś kernel, który ma undervolting czy coś takiego, chyba nowy Hyperdroid na nim stoi i podobno coś tam poprawia trzymanie baterii, na pewno prędzej czy później to wrzucę i zobaczymy czy działa.

BTW. Czym robicie kopie ustawień i softu, żeby przywrócić je po zmianie romu? Titanium Backup czy jest coś ciekawszego?

czym instalujesz romy? W ClockworkMod Recovery jest opcja do backupow ;) Titanium Backup, i jego kopie migrujac z 2.2 do 2.3, i na odwrot lubia pomieszac.

This post was edited by markov on Mar 12 2011 03:25am
Member
Gold: 16.00
Mar 12 2011 03:52am

Nie zależy mi tak bardzo na grach. Bardziej na płynnym działaniu bez przycięć i funkcjonalności, głównie wygodnej obsługi przeglądarki, skype'a i dobrej nawigacji.
HD2 obsługuje kilka systemów, w tym 2 jednocześnie. Mógłbym mieć androida do ogólnej obsługi i windowsa z automapą dla przykładu.
Telefon nowy może nie jest, przyciski mi nie nie odpowiadają specjalnie i ten wystający aparat, ale ogólnie mi się podoba.
Na SGS'a trochę ludzi narzeka, sporo go wymienia po jakimś czasie. Głównie ze względu na kiepskie wykonanie. Nie miałem żadnego z tych telefonów w ręku jeszcze.
Member
Gold: 190.00
Mar 12 2011 03:53am
Quote (toyo @ Mar 12 2011 01:35am)

:rofl: giokierowi spada
Member
Mar 12 2011 04:34am
Quote (VolveR @ 12 Mar 2011 11:52)
Nie zależy mi tak bardzo na grach. Bardziej na płynnym działaniu bez przycięć i funkcjonalności, głównie wygodnej obsługi przeglądarki, skype'a i dobrej nawigacji.
HD2 obsługuje kilka systemów, w tym 2 jednocześnie. Mógłbym mieć androida do ogólnej obsługi i windowsa z automapą dla przykładu.
Telefon nowy może nie jest, przyciski mi nie nie odpowiadają specjalnie i ten wystający aparat, ale ogólnie mi się podoba.
Na SGS'a trochę ludzi narzeka, sporo go wymienia po jakimś czasie. Głównie ze względu na kiepskie wykonanie. Nie miałem żadnego z tych telefonów w ręku jeszcze.

Przeciez na androida masz lepsze mapy typu sygic 2. Mam SGSa juz 4 miesiace i wykonanie jest wystarczajaco dobre. Skoro zalezy ci jedynie na sprawdzaniu poczty i przegladaniu neta to kup sobie taniego wildfire'a :P

Quote (toyo @ 12 Mar 2011 03:35)

Quote (Peu @ 12 Mar 2011 02:59)
Wytłumacz mi proszę na czym polega 'spadanie funkcjonalności z dnia na dzień' i w czym szkodzi to, że ten telefon jest dostępny od dlugiego czasu?

Dobrze dzieci juz wam wyjasniam. Czy nokia 3310 jest caly czas tak samo funkcjonalnym telefonem w odniesieniu do mozliwosci? Odpowiedz brzmi oczywiscie NIE. Sa na rynku dostepne nowe mozliwosci, ktorych HD2 juz w najblizszej przyszlosci nie bedzie mogl spelnic.
Member
Gold: 871.28
Mar 12 2011 04:38am
Quote (SchoolOfRock @ 12 Mar 2011 12:34)
Dobrze dzieci juz wam wyjasniam. Czy nokia 3310 jest caly czas tak samo funkcjonalnym telefonem w odniesieniu do mozliwosci? Odpowiedz brzmi oczywiscie NIE. Sa na rynku dostepne nowe mozliwosci, ktorych HD2 juz w najblizszej przyszlosci nie bedzie mogl spelnic.

jak kazdy inny telefon. Raczej nie ma sprzetu organicznego, ktory bedzie ewoluowal razem z rozwojem technologii, wiec te swoje komiczne tezy, ze funkcjonalnosc sprzetu spada, schowaj do kieszeni. To raczej tyczy sie wszystkiego, ze wraz z rozwojem technologii nowinki wypieraja sprzet, ktorym jeszcze jakis czas temu sie jaralismy.

Pm me if you are interested in earn 20fg and find disover a new great game!

:facepalm:

This post was edited by markov on Mar 12 2011 04:39am
Member
Mar 12 2011 04:50am
Quote (markov @ 12 Mar 2011 12:38)
jak kazdy inny telefon. Raczej nie ma sprzetu organicznego, ktory bedzie ewoluowal razem z rozwojem technologii, wiec te swoje komiczne tezy, ze funkcjonalnosc sprzetu spada, schowaj do kieszeni. To raczej tyczy sie wszystkiego, ze wraz z rozwojem technologii nowinki wypieraja sprzet, ktorym jeszcze jakis czas temu sie jaralismy.

:facepalm:

Tak, ale zwroc uwage na to, ze aktualne procesory 1-rdzeniowe o taktowaniu 1ghz beda jeszcze przez dluzszy czas priorytetem dla developerow bo malo ludzi odrazu rzuci sie na 2-rdzeniowe kombajny.
Member
Gold: 268.17
Mar 12 2011 06:20am
Quote (SchoolOfRock @ 12 Mar 2011 11:34)
Przeciez na androida masz lepsze mapy typu sygic 2. Mam SGSa juz 4 miesiace i wykonanie jest wystarczajaco dobre. Skoro zalezy ci jedynie na sprawdzaniu poczty i przegladaniu neta to kup sobie taniego wildfire'a :P

Nie nazywaj nikogo dzieckiem, twoje argumenty są wyjęte z dupy. HD2 nadal jest mocny, funkcjonalność nie może spadać z dnia na dzień.

Nie porównuj 3310 do hd2.

Go Back To Polska Topic List
Prev13233343536966Next
Add Reply New Topic New Poll