Siedzę dalej na tym MDJ CM7 2.6, nic nie grzebę. Jak czytałem wątki o baterii to odniosłem wrażenie, że ludzie chwalą wszystkie romy mniej-więcej po równo. Zresztą nie wiem czym one się właściwie różnią. Każdy tylko chwali się, że jego rom jest najszybszy, a pozostałe zalety są podobne.
Póki co chodzi mi po głowie zarzucenie czegoś na 2.2, bo na 2.3 chyba jeszcze za wcześnie - część aplikacji nie chce działać.
Możesz rzucić nazwami kilku romów, które testowałeś w ciągu ostatnich tygodni i napisać po 1 zdaniu o każdym z nich? Jest ich sporo sporo, chciałem spróbować właśnie Hyperdroida (z tego co widzę są jakieś wersje gbx i cm, jeden chyba 2.2 a drugi 2.3, tak?), ale jakoś nie chce mi się poświęcić nawet tych kilkunastu minut na zmiany.
Co do baterii to w pierwszy dzień wytrzymała 8 godzin - od 7 do 15

W drugi do... 12:00, ale teraz jest już ok. Zabawa w internecie przez wi-fi, programy pracujące w tle (u mnie do notowań na giełdzie, aktualizacje co 1-5 minut) i inne śmieci potrafią zjeść baterię w kilka godzin. No, ale minął już okres podniecania się telefonem, więc teraz nie bawię się nim tak jak wcześniej tylko używam normalnie i myślę, że wytrzymałaby spokojnie 2 dni. Zawsze i tak doładowuje go wcześniej, bo np. podpinam go do komputera, żeby coś wrzucić, a potem zapomne odpiąć.
Wyszedł przedwczoraj jakiś kernel, który ma undervolting czy coś takiego, chyba nowy Hyperdroid na nim stoi i podobno coś tam poprawia trzymanie baterii, na pewno prędzej czy później to wrzucę i zobaczymy czy działa.
BTW. Czym robicie kopie ustawień i softu, żeby przywrócić je po zmianie romu? Titanium Backup czy jest coś ciekawszego?
Titanium Backup, i jego kopie migrujac z 2.2 do 2.3, i na odwrot lubia pomieszac.