d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1324325326327328471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 15 2014 06:42am
Quote (mjut @ Mar 15 2014 01:34pm)
A dziękuje ;)
Tym bardziej zadowolony bo byłem po 12h na budowie ;> pale dziennie ok. 25 fajek
Biegam po pracy a jutro kolejny bieg. Czytałem ze lepiej biegać z rana. zmieniać porę treningu czy jak zawsze wieczorkiem ?

Tu już musisz sam sobie odpowiedzieć. Jeśli chcesz schudnąć to bieganie rano na czczo wtedy się sprawdzi. Ja w tygodniu biegam po południu, a w weekendy rano, ale zawsze po jedzeniu. Spróbuj sobie tak i tak, wtedy będziesz wiedział kiedy lepiej Ci się biega :)
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Mar 15 2014 09:07am
Widze, ze nie tylko ja sobie dzisiaj odpuscilem. Snieg, wiatr i zimno. Tydzien spisany na straty, moze jutro uda sie cos sensownego zdzialac.
Member
Gold: 3,704.84
Mar 15 2014 05:30pm
Quote (Over_You @ Mar 15 2014 04:07pm)
Widze, ze nie tylko ja sobie dzisiaj odpuscilem. Snieg, wiatr i zimno. Tydzien spisany na straty, moze jutro uda sie cos sensownego zdzialac.

Ledwo wiatr powieje, i nikt nie biega <_< Jakie mięczaki :P
Żartuje ofc. Ja dziś biegałem, ale warunki mnie przerosły, a formę zostawiłem kilka tygodni temu. Jutro poprawka w zawodach w Warszawie - gorszego czasu mieć nie będę, bo na pewno mniej błota będzie, a i trasa Warszawska jest bardziej płaska. No i nie wiedziałęm jakim tempem biec dziś - teraz już wiem, żeby odwrócić czasy poszczególnych kilometrów z dzisiejszego biegu :) Jednak bieganie z pulsometrem dawało poczucie bezpieczeństwa, a teraz bez pulsu się gubię - nie potrafię określić tempa, jakim biegnę :o

E: był ktoś w nowootwartym sklepiebiegacza na Powiślu albo nowootwartym Ergo koło Wilanowskiej?

This post was edited by Henio17 on Mar 15 2014 05:31pm
Member
Mar 16 2014 02:59am
Quote (Henio17 @ Mar 15 2014 11:30pm)
Ledwo wiatr powieje, i nikt nie biega  <_<  Jakie mięczaki  :P
Żartuje ofc. Ja dziś biegałem, ale warunki mnie przerosły, a formę zostawiłem kilka tygodni temu. Jutro poprawka w zawodach w Warszawie - gorszego czasu mieć nie będę, bo na pewno mniej błota będzie, a i trasa Warszawska jest bardziej płaska. No i nie wiedziałęm jakim tempem biec dziś - teraz już wiem, żeby odwrócić czasy poszczególnych kilometrów z dzisiejszego biegu :) Jednak bieganie z pulsometrem dawało poczucie bezpieczeństwa, a teraz bez pulsu się gubię - nie potrafię określić tempa, jakim biegnę  :o

E: był ktoś w nowootwartym sklepiebiegacza na Powiślu albo nowootwartym Ergo koło Wilanowskiej?

ja chyba potrzebuje solidnego resetu. najpierw choroba, teraz ta lydka. guwno straszne
Member
Mar 16 2014 05:52am
Quote (Bieniol @ Mar 15 2014 02:42pm)
Tu już musisz sam sobie odpowiedzieć. Jeśli chcesz schudnąć to bieganie rano na czczo wtedy się sprawdzi. Ja w tygodniu biegam po południu, a w weekendy rano, ale zawsze po jedzeniu. Spróbuj sobie tak i tak, wtedy będziesz wiedział kiedy lepiej Ci się biega :)

z rana nie bieglo sie za ciekawie, moze dlatego ze 12h wczesniej zrobilem z kumplem 0.7 flaszke.
kurde nabawilem sie kontuzij. Mam pecherze z ropa dokladnie w tym samym miejscu

buty air max 1 z dosc duzym przebiegiem bo ponad rok byly uzywane codziennie do normalnego chodzenia. wycialem z nich plastikowe usztywniacze do piet bo sie powyginaly po praniu
czwarty trening. czas na zmiane butow ?

sry za pismo ale glupia klawiatura ekranowa

This post was edited by mjut on Mar 16 2014 05:52am
Member
Mar 16 2014 07:05am
Quote (mjut @ Mar 16 2014 12:52pm)
z rana nie bieglo sie za ciekawie, moze dlatego ze 12h wczesniej zrobilem z kumplem 0.7 flaszke.

http://www.bieganie.pl/img/articles/blister_501.jpg

buty air max 1 z dosc duzym przebiegiem bo ponad rok byly uzywane codziennie do normalnego chodzenia. wycialem z nich plastikowe usztywniacze do piet bo sie powyginaly po praniu

Nie ładnie wygląda ten odcisk, smaruj jakąś maścią to powinno go wysuszyć.

Dziś byłem na Biegu Niezłomnych, miało być 10km ale było na koniec ok. 8km. Organizator zmienił trasę bo było bardzo dużo deszczu i zrobiło się niebezpiecznie. Uzyskałem wynik 48:15, co w tych warunkach było chyba maksimum moich możliwości. Błota na trasie przerażające ilości. W takich warunkach to jeszcze nie biegałem. Najlepszym dowodem na to jakie dziś były warunki jest fakt, że jeden koleś z czołówki przybiegł boso, tak m buty zassało błoto. Później mu tam jakoś quadem ktoś dowiózł :)ale ogólnie masakra. Organizator się spisał i ładnie były oznaczone miejsca szczególnie niebezpieczne. W lepszych warunkach czas pewnie byłby dużo lepszy, no ale cóż zrobić :) Kolejne doświadczenie zebrane, mam nadzieję że dużo da na przyszłość.

Member
Mar 16 2014 08:01am
Quote (Bieniol @ Mar 16 2014 03:05pm)
Nie ładnie wygląda ten odcisk, smaruj jakąś maścią to powinno go wysuszyć.

Dziś byłem na Biegu Niezłomnych, miało być 10km ale było na koniec ok. 8km. Organizator zmienił trasę bo było bardzo dużo deszczu i zrobiło się niebezpiecznie. Uzyskałem wynik 48:15, co w tych warunkach było chyba maksimum moich możliwości. Błota na trasie przerażające ilości. W takich warunkach to jeszcze nie biegałem. Najlepszym dowodem na to jakie dziś były warunki jest fakt, że jeden koleś z czołówki przybiegł boso, tak m buty zassało błoto. Później mu tam jakoś quadem ktoś dowiózł :)ale ogólnie masakra. Organizator się spisał i ładnie były oznaczone miejsca szczególnie niebezpieczne. W lepszych warunkach czas pewnie byłby dużo lepszy, no ale cóż zrobić :) Kolejne doświadczenie zebrane, mam nadzieję że dużo da na przyszłość.

to nie jest mój ale mam w tych samych miejscach u obu nóg.
u lewej pojawil sie dzis, u prawej mam od piątku. smaruje maścią cynkową
Member
Mar 16 2014 09:40am
Quote (mjut @ Mar 16 2014 11:52am)

http://www.bieganie.pl/img/articles/blister_501.jpg

nie jestem jakis specem ale air maxy to sie chyba srednio nadaja do biegania, co?
Member
Gold: 1.00
Mar 16 2014 11:25am
Dzisiaj jak sobie biegłem to tak się zastanawiałem że mam blokadę psychiczną żeby biegać poniżej 4min/km, dzisiaj 1km wykonałem na pewno gdzieś w około 3:40 (przekłamał mi garmin i wskazał 3:03), ale jak zobaczyłem tempo to od razu zwolniłem bo to jednak za szybko dla mnie, nie mówię że dałbym radę takie tempo utrzymać na półmaratonie, ale na 5km i 10km na pewno ( w sumie 5km moja życiówka to 19:35 czyli 3:55min/km zrobiona w czerwcu rok temu), muszę się jakoś odblkować i na pewno na biegach ulicznych na 5/10km nie ustawiać sobie średniego tempa na garminie, bo raczej nie motywuje mnie to.
To jest kolejna bariera do przełamania, to coś na zasadzie jak ktoś boi się zrobić salto, raz cyknie i później bez problemu zrobi kolejne.

Dzisiaj zrobiłem półmaraton w 1h 39min, pierwsza połówka szybciej tak do 14km, później wolno zresztą i tak ciężko byłoby biec szybciej, straszne błoto w lesie - biegłem przez las kabacki.
Wróciłem do domu cały mokry, momentami chyba deszcz ze śniegiem padał, wiatr umiarkowany - mniejszy niż wczoraj bez wątpienia.
Edit:
Quote (Over_You @ 16 Mar 2014 17:40)
nie jestem jakis specem ale air maxy to sie chyba srednio nadaja do biegania, co?

Mój koleżka biegał w air maxach, zrobił w nich maraton :D Chociaż jak stał na lini mety to mówił że mało komfortowo się czuje, bo każdy jakieś wypasione butki do biegania a on w air maxach. :)
W sumie oprócz niego nie widziałem nikogo kto by biegał w air maxach.

This post was edited by b0b3k on Mar 16 2014 11:26am
Member
Mar 16 2014 11:41am
Quote (b0b3k @ Mar 16 2014 06:25pm)
Dzisiaj jak sobie biegłem to tak się zastanawiałem że mam blokadę psychiczną żeby biegać poniżej 4min/km, dzisiaj 1km wykonałem na pewno gdzieś w około 3:40 (przekłamał mi garmin i wskazał 3:03), ale jak zobaczyłem tempo to od razu zwolniłem bo to jednak za szybko dla mnie, nie mówię że dałbym radę takie tempo utrzymać na półmaratonie, ale na 5km i 10km na pewno ( w sumie 5km moja życiówka to 19:35 czyli 3:55min/km zrobiona w czerwcu rok temu), muszę się jakoś odblkować i na pewno na biegach ulicznych na 5/10km nie ustawiać sobie średniego tempa na garminie, bo raczej nie motywuje mnie to.
To jest kolejna bariera do przełamania, to coś na zasadzie jak ktoś boi się zrobić salto, raz cyknie i później bez problemu zrobi kolejne.

Dzisiaj zrobiłem półmaraton w 1h 39min, pierwsza połówka szybciej tak do 14km, później wolno zresztą i tak ciężko byłoby biec szybciej, straszne błoto w lesie - biegłem przez las kabacki.
Wróciłem do domu cały mokry, momentami chyba deszcz ze śniegiem padał, wiatr umiarkowany - mniejszy niż wczoraj bez wątpienia.
Edit:

Mój koleżka biegał w air maxach, zrobił w nich maraton :D Chociaż jak stał na lini mety to mówił że mało komfortowo się czuje, bo każdy jakieś wypasione butki do biegania a on w air maxach. :)
W sumie oprócz niego nie widziałem nikogo kto by biegał w air maxach.

Bardzo ładny wynik jak na obecne warunki :)
Coś w tym jest faktycznie, że trzeba sobie przestawić w głowie coś i to po prostu zrobić. Dobre nastawienie też jest potrzebne. Dla mnie kiedyś tempo 4:30 na 10km byłoby nie osiągalne. Tak samo jak bieganie 20km + Teraz wiem, że jest to możliwe ale trzeba na to zapracować :) tempo poniżej 4:00/km jak na razie totalnie nie do osiągnięcia jak dla mnie, no chyba że na zbiegu w górach :D
Go Back To Polska Topic List
Prev1324325326327328471Next
Add Reply New Topic New Poll