d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Apple > Temat Oficjalny
Prev1324325326327328339Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 50.00
Jun 7 2019 05:00am
Quote (BornToBeFat @ 7 Jun 2019 11:09)
Zawsze smieszy mnie to jak fanboye appla podkreslaja to bezpieczenstwo, a potem tim cook mowi ze trenowali faceid x lat na milionach ludzi. Top kek.

Do tego te „bezpieczenstwo” to jest tak overrated ze kpina. Typowy user tego nie zauwazy, bedzie sie jaral swoim szyfrowaniem papieza, a zdjecie karty platniczej wjebie na fb xD

O jakosci aplikacji nie wspomne, bo to nie sprawa apple i nie ma zadnego znaczenia na to jak postrzegam system.

Jakość aplikacji jest sprawą Apple. Na androidzie piracenie aplikacji jest proste jak matura z matmy, nawet debil sobie z tym poradzi = deweloperzy nie inwestują w dziurawy sklep. Nie bez powodu większość aplikacji w sklepie jest darmowych i wyświetla reklamy bo to jedyna możliwość dla dewelopera na zdobycie złotówek. Apple dba o to, aby producent dostał kasę więc na tą platformę mamy wiele świetnych aplikacji.

Bezpieczeństwo jest bardzo ważne i fakt, jak ktoś jest debilem to nawet najlepsze zabezpieczenia mu nie pomogą. Nie zmienia to jednak faktu ze jak nie jesteś debilem to bezpieczna platforma jest w stanie ochronić cię przed atakami których się spodziewać nie możesz. To tak samo jakbyś powiedział że poduszki powietrzne i pasy bezpieczeństwa są niepotrzebne bo jak będziesz jechał 200km/h i jebniesz w betonowy słup to i tak nie przeżyjesz.
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 60%
Jun 7 2019 05:02am
Quote (Elfisher @ 7 Jun 2019 12:00)
Jakość aplikacji jest sprawą Apple. Na androidzie piracenie aplikacji jest proste jak matura z matmy, nawet debil sobie z tym poradzi = deweloperzy nie inwestują w dziurawy sklep. Nie bez powodu większość aplikacji w sklepie jest darmowych i wyświetla reklamy bo to jedyna możliwość dla dewelopera na zdobycie złotówek. Apple dba o to, aby producent dostał kasę więc na tą platformę mamy wiele świetnych aplikacji.

Bezpieczeństwo jest bardzo ważne i fakt, jak ktoś jest debilem to nawet najlepsze zabezpieczenia mu nie pomogą. Nie zmienia to jednak faktu ze jak nie jesteś debilem to bezpieczna platforma jest w stanie ochronić cię przed atakami których się spodziewać nie możesz. To tak samo jakbyś powiedział że poduszki powietrzne i pasy bezpieczeństwa są niepotrzebne bo jak będziesz jechał 200km/h i jebniesz w betonowy słup to i tak nie przeżyjesz.

nie zmienia faktu ze apple propaguje rasizm a android z nim walczy. WARTO O TYM POMYSLEC KTO SIE ZGADZA
Member
Gold: 2,261.43
Jun 7 2019 05:02am
Quote (Elfisher @ Jun 7 2019 01:00pm)

Jakie to masz świetne apki na iOs, których nie ma na androida?
Member
Jun 7 2019 05:03am
Quote (PrzykraSprawa @ 7 Jun 2019 13:02)
Jakie to masz świetne apki na iOs, których nie ma na androida?

Snapchat i facebook
Member
Gold: 2,261.43
Jun 7 2019 05:04am
Quote (Elfisher @ Jun 7 2019 01:03pm)
Snapchat i facebook

:rofl:
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Jun 7 2019 05:19am
Quote (BornToBeFat @ Jun 7 2019 10:50am)
Ja rozumiem, ze tekst pisany przerasta twoje mozliwosci poznawcze, wiec ulzyj cierpieniom i nie czytaj moich postow.
Nie rozumiesz - twoj post nie mial prawa wymagac innego typu odpowiedzi.
Banned
Gold: 0.00
Warn: 50%
Jun 7 2019 05:54am
Quote (Pozer @ Jun 7 2019 12:19pm)
Nie rozumiesz - twoj post nie mial prawa wymagac innego typu odpowiedzi.

Ale ja nie wymagam od ciebie nic, juz sie pogodzilem, ze moj pies bylby lepszym kandydatem do jakiejkolwiek dyskusji niz ty.
Banned
Warn: 50%
Jun 7 2019 06:04am
Quote (Elfisher @ Jun 7 2019 12:00pm)

Piracenie aplikacji na pc jest jeszcze prostsze, a dalej powstaje mnóstwo aplikacji. Problemem ilości chujowych aplikacji na androida nie jest dziurawy sklep, a fakt że development tych apek jest bardziej dostępny dla szarego człowieka.

Z drugiej strony dla mnie aplikacje na telefon są praktycznie zbędne, nie używam żadnych, które byłyby exclusivami, a niektóre z tych co mam lepiej działają na androidzie (yanosik np).

Dalej nie rozumiem czemu śmiecie z appla narzucają mi jak mam korzystać z MOJEGO telefonu. Chciałbym móc zapisać sobie DOWOLNY plik na telefonie, ale oczywiście nie mogę bez zgody psów z Cupertino
Member
Jun 7 2019 06:39am
Quote (BornToBeFat @ 7 Jun 2019 14:04)
Piracenie aplikacji na pc jest jeszcze prostsze, a dalej powstaje mnóstwo aplikacji. Problemem ilości chujowych aplikacji na androida nie jest dziurawy sklep, a fakt że development tych apek jest bardziej dostępny dla szarego człowieka.

Z drugiej strony dla mnie aplikacje na telefon są praktycznie zbędne, nie używam żadnych, które byłyby exclusivami, a niektóre z tych co mam lepiej działają na androidzie (yanosik np).

Dalej nie rozumiem czemu śmiecie z appla narzucają mi jak mam korzystać z MOJEGO telefonu. Chciałbym móc zapisać sobie DOWOLNY plik na telefonie, ale oczywiście nie mogę bez zgody psów z Cupertino

Jesteś głupi czy trolujesz?
Member
Jun 7 2019 06:55am
Quote (Majonez @ Jun 7 2019 09:52am)
Bardzo ladnie powiedziane "bo jestem biedakiem".

Trzeba przyznać, że niezłe mu to wyszło. :)
Doświadczenie robi swoje.
Go Back To Polska Topic List
Prev1324325326327328339Next
Add Reply New Topic New Poll