Quote (luksus @ 25 Jan 2011 00:56)
Na przykładzie.
Zenon zakłada konto. Kupuje grę. Ściąga jako pierwszy. Aktywuje tym samym jednocześnie na swojej konsoli.
Konto można aktywować (poprzez zalogowanie się na nie i ściągnięcie powiedzmy zakupionego Burnout Paradise).
Teraz Zenek daje dostęp Mirkowi, Władysławowi, Bożydarowi oraz Hieronimowi. Każdy pobrał zakupionego przez Zenona Burnout'a. Nikt więcej z INNEJ KONSOLI nie wejdzie na konto i nie pobierze gry.
Jednak istnieje opcja, że np. Hieronim loguje się do PSN i znajduje opcję "deactivate account". Wtedy, może oddać konto Ryszardowi Lubiczowi - ten loguje się i pobiera Burnout'a, jednocześnie eliminując możliwość, by ktoś więcej korzystał z konta (jako szósta osoba, bo 5 to max, a obecnie skład tego konta to Z. M. W. B. oraz Rychu).
e: musisz założyć nowy profil na konsoli i wprowadzić nowe dane od PSN. Oczywiście możesz grać ze swojego domyślnego profilu, maina (załóżmy, że Kucu), jednak jeżeli wypieprzysz konto, na którym był kupiony burnout to nie odpalisz go z żadnego profilu na konsoli. Profil, na którym zakupiona była gra po prostu musi 'być', żeby można było grę uruchomić (powtarzam: na dowolnym profilu).
Quote (Gepard12 @ 25 Jan 2011 10:17)
Tak, dlatego właśnie zakłada się do każdej nowe konto. Innych mogą też niespecjalnie interesować gry, jakie dotychczas masz na koncie i po prostu za nie nie zapłacić.
Czyli tak jak myślałem, nowy profil zakłada się po to żeby w przyszłości była opcja odsprzedania danej gry teraz przynajmniej się upewniłem o co chodzi, dzięki

Quote (diz4ster @ 25 Jan 2011 13:33)
Od kiedy to ipla jest na ps3?

Dopiero wczoraj zauwazylem ikonke iPla pod axn w zakladce tv, swietna sprawa

Jakosc genialna, buforuje sie odrazu bez zadnych warpow - chyba sobie obejrze wszystkie odcinki fali zbrodni ;D
ja wczoraj iple znalazłem o 2 rano i powiem, że zajebiście to działa.
This post was edited by Kucu on Jan 25 2011 06:35am