Quote (Kucu @ Jan 24 2011 05:57pm)
może tutaj będzie ktoś potrafił odpowiedzieć.
Mam pytanie dotyczące kupowania z PSN w 5 osób, wszędzie piszą żeby przed pobraniem gry zakładać nowego użytkownika na PS3, a co się stanie jak np. założę jedno konto do ściągania i ściągnę np. na nie dwie gry lub będę ściągał na swoje główne, czy te osoby które mają dostęp do tego konta mogą przejrzeć zawartość mojego użytkownika na którym ściągnąłem inne gry, bo nie widzę innego powodu zakładania nowych kont do każdej gry, chyba że w przyszłości będzie się chciało odsprzedać daną grę? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?
Na przykładzie.
Zenon zakłada konto. Kupuje grę. Ściąga jako pierwszy. Aktywuje tym samym jednocześnie na swojej konsoli.
Konto można aktywować (poprzez zalogowanie się na nie i ściągnięcie powiedzmy zakupionego Burnout Paradise).
Teraz Zenek daje dostęp Mirkowi, Władysławowi, Bożydarowi oraz Hieronimowi. Każdy pobrał zakupionego przez Zenona Burnout'a. Nikt więcej z INNEJ KONSOLI nie wejdzie na konto i nie pobierze gry.
Jednak istnieje opcja, że np. Hieronim loguje się do PSN i znajduje opcję "deactivate account". Wtedy, może oddać konto Ryszardowi Lubiczowi - ten loguje się i pobiera Burnout'a, jednocześnie eliminując możliwość, by ktoś więcej korzystał z konta (jako szósta osoba, bo 5 to max, a obecnie skład tego konta to Z. M. W. B. oraz Rychu).
e: musisz założyć nowy profil na konsoli i wprowadzić nowe dane od PSN. Oczywiście możesz grać ze swojego domyślnego profilu, maina (załóżmy, że Kucu), jednak jeżeli wypieprzysz konto, na którym był kupiony burnout to nie odpalisz go z żadnego profilu na konsoli. Profil, na którym zakupiona była gra po prostu musi 'być', żeby można było grę uruchomić (powtarzam: na dowolnym profilu).
This post was edited by luksus on Jan 24 2011 06:00pm