Quote (Rave_PL @ 16 Feb 2016 17:12)
lepiej podpierdolic i przepierdolic pieniadze z unii niz niezaleznie otworzyc mala dzialalnosc, ktora bedzie zdrowo funkcjonowac
logika KODowczyka
nie chodzi o to żeby coś podpierdolić ale 90% innowacji zwyczajnie nie wychodzi. Tak jest na całym świecie, to fakt, mimo wszystko warto próbować bo jest dużo do stracenia ale jeszcze więcej do zyskania.
Handel marchewkami na targowisku i inna tego typu działalność nie sprawi że staniemy się bogatym narodem. "Kto nie ryzykuje ten nie otwiera szampana" - wszędzie się chyba tak mówi.
Quote (Majonez @ 16 Feb 2016 17:22)
No niestety czlowieka wyciagniesz z komuny, ale komuny z czlowieka nigdy. Cala moja rodzina do czterech pokolen wstecz nigdy nie wziela ani grosza zapomogi od partyjniakow i ja tez kieruje sie takimi wartosciami, a w jego przypadku od razu widac jak wychowali go rodzice i dziadkowie. Gwarantuje, ze znalazlbym w archiwum ipn teczki na jego rodzine.
Nic o mnie nie wiesz. Moja rodzina zanotowała duży awans społeczny po likwidacji PRL, pozakładali firmy albo awansowali w korpo albo w najgorszym wypadku gospodarstwo rolne 40+hektarów. Wszystko uczciwie, bez żadnych przekrętów ani nawet dotacji na firme.
A ty jakie ty masz dokładnie wartości? Opluć innych, oskarżać bezpodstawnie. Wstydź się.
This post was edited by Ironfister on Feb 16 2016 01:43pm