d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1315316317318319471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 7 2014 11:56am
Quote (RainyDay1 @ Mar 7 2014 06:22pm)
6 km w 45 min , to bardzo slaby czas , przecietny czy w miare dobry?

To zależy jak długo biegasz. Bo jeśli to są Twoje początki z bieganiem to jest to bardzo dobry wynik :) Jeśli biegasz już dłużej to tak jak cOr pisze jest bardzo słabo :)

Dobra motywacja przy bieganiu zawsze sie przydaje ale musze doczepic sie do jednej rzeczy ;) nie wiem o jakie medale chodzi ale domyslam sie, ze to te za udzial w biegu. Nigdy nie zrozumiem co ludzie widza fajnego w zaplaceniu 50-80 zl zeby przebiec 5-10km i dostac medal. Moja byla tak sie tym zajarala, ze startowala doslownie w kazdym biegu jaki byl organizowany. Miesiecznie placila za te biegi 300-500 zl a biegala w butach z przeceny za 100 zl. Teraz ma rozjebane piszczele ale za to moze cieszyc miche do ~20 kupionych medali.

Trzeba jednak przyznać, że to nie medale "rozjebały" Jej piszczele, tylko raczej ona sama :/

This post was edited by Bieniol on Mar 7 2014 11:58am
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Mar 7 2014 12:01pm
Quote (cOr @ Mar 7 2014 05:54pm)
mam nadzieje ze nikogo tym nie obraze ale bardzo slaby :)

nie obrazisz, ja tez biegam wolno i zdaje sobie z tego sprawe
trzeba znac swoje miejsce :P

Quote (Bieniol @ Mar 7 2014 05:56pm)
To zależy jak długo biegasz. Bo jeśli to są Twoje początki z bieganiem to jest to bardzo dobry wynik :) Jeśli biegasz już dłużej to tak jak cOr pisze jest bardzo słabo :)

Trzeba jednak przyznać, że to nie medale "rozjebały" Jej piszczele, tylko raczej ona sama :/

ja biegam od 2.5 miecha
7 km w 49 minut poki co

This post was edited by Over_You on Mar 7 2014 12:02pm
Member
Mar 7 2014 12:05pm
Quote (Bieniol @ Mar 7 2014 07:56pm)

prawie miesiąc juz biegam :) wzmocnie forme , leci redukcja bardzo dobrze , duzo fatu bylo , teraz bedzie juz tylko lepiej :)
Member
Gold: 6.66
Mar 7 2014 12:06pm
Quote (Bieniol @ 7 Mar 2014 18:56)

Nie no oczywiscie. Na glupote ludzka lekarstwa nie ma :) Przetrenowanie + zle buty + zly trening i laska ma z glowy pare miesiecy. Tylko jedno mnie zastanawiam. Ja rozumiem, ze ciezko o dobrego trenera na silowni ale zatrudnianie typow po wyzszej szkole zbierania pomaranczy co to ledwno 22-24 lata skonczyli jako "trener indywidualny" tez mija sie z celem. Laska sluchala sie tych idiotow jak wyroczni a ja od poczatku mowilem, ze tak to sie skonczy.

A co do czasu wyzej to jest bardzo slaby ;) 6 min/km to wolne tempo wiec to musi byc szybki marsz. Palac paczke dziennie robie 5 km w 25min bez wiekszych problemow.

This post was edited by groom on Mar 7 2014 12:14pm
Member
Mar 7 2014 12:09pm
Quote (RainyDay1 @ Mar 7 2014 07:05pm)
prawie miesiąc juz biegam :) wzmocnie forme , leci redukcja bardzo dobrze , duzo fatu bylo , teraz bedzie juz tylko lepiej :)

No to wg. mnie bardzo ładny wynik. Pomału do przodu, wszystko przyjdzie z czasem. Najważniejsze to żeby teraz bieganie weszło Ci w nawyk, wtedy postępy będziesz widział z każdym kolejnym miesiącem.
Quote (Over_You @ Mar 7 2014 07:01pm)
nie obrazisz, ja tez biegam wolno i zdaje sobie z tego sprawe
trzeba znac swoje miejsce :P

ja biegam od 2.5 miecha
7 km w 49 minut poki co

Ładnie, po Twoich wpisach tutaj można już zauważyć postęp :)

@groom
Dokładnie, do tego dochodzi pewnie też kiepska technika biegania, ale przede wszystkim przetrenowanie. Laska jak chciała się kogoś dopytać co i jak, to powinna raczej trenera lekkoatletyki się zapytać, a nie na siłce.

This post was edited by Bieniol on Mar 7 2014 12:13pm
Member
Mar 7 2014 12:20pm
Zadam teraz pytanie , może głupie , ale jak biegacie to oddychacie nosem czy ustami?
Jest jakas roznica? Czy na przemian? Moze to pomoze zwiekszyc wytrzymalosc?
Member
Gold: 6.66
Mar 7 2014 12:24pm
Quote (RainyDay1 @ 7 Mar 2014 19:20)
Zadam teraz pytanie , może głupie , ale jak biegacie to oddychacie nosem czy ustami?

Ustami. Zeby sie zmeczyc musisz zwiekszyc swoje tetno. Zwiekszajac swoje tetno automatycznie przechodzisz na usta zeby dostarczyc wiecej tlenu do organizmu.
Member
Gold: 2,777.00
Mar 7 2014 12:25pm
Quote (IHateEverythingAboutYou @ 2 Mar 2014 21:18)
Od jakis 2 tygodni ja zaczalem biegac, miedzy innymi dzieki corowi ktory zachecil mnie pokazuja swoja kolekcje medali z biegow :)

ciesze sie ze zachecilem do dobrego ;) dobry czas!

Quote (Over_You @ 5 Mar 2014 21:06)
Zaliczyłem sobie spokojną szóstkę i pierwszy raz od kiedy biegam nie musiałem przechodzic do marszu (pomijam jedynie krotki odcinek pod dosc konkretnym katem, ktory dosc szybko przemaszerowalem raczej zapobiegawczo). Czas nie byl najlepszy w moim wykonaniu, ale podobalo mi sie jednostajne tempo i male zmeczenie. Jest postep!

bardzo dobrze! wedlug treningu od ktorego zaczynalem wlasnie priorytetem jest wyrobienie jakiejs wytrzymalosci zeby moc biegac minimum 30 min bez przerwy. lepsze wyniki wyrobia sie z czasem

Quote (groom @ 7 Mar 2014 02:37)
Dobra motywacja przy bieganiu zawsze sie przydaje ale musze doczepic sie do jednej rzeczy ;) nie wiem o jakie medale chodzi ale domyslam sie, ze to te za udzial w biegu. Nigdy nie zrozumiem co ludzie widza fajnego w zaplaceniu 50-80 zl zeby przebiec 5-10km i dostac medal. Moja byla tak sie tym zajarala, ze startowala doslownie w kazdym biegu jaki byl organizowany. Miesiecznie placila za te biegi 300-500 zl a biegala w butach z przeceny za 100 zl. Teraz ma rozjebane piszczele ale za to moze cieszyc miche do ~20 kupionych medali.

masz do tego inne nastawienie niz ja. medale zgarnia sie przy okazji - nie jest to glownym warunkiem udzialu (choc nie ukrywam ze bardzo lubie je dostawac ;] ) a sam uliczny bieg to po prostu wydarzenie sportowe/miejskie/towarzyskie itd
w zeszlym roku bralem udzial w czyms takim co kilka tygodni i zawsze byl to powod do spotkania z kims i wspolnego biegu (jesli akurat nie trzaskalo sie zyciowek)
gdyby nie takie biegi to pewnie nie poznalbym bobka w rl ;]

ja aktualnie znowu przerwa, ale tym razem kontrolowana. bylem u tego rehabilitanta o ktorym tu pisalem (i na ktorego dawalem paru osobom namiar) i byla to pierwsza wizyta u lekarza po ktorej wiedzialem dlaczego nie powinienem/nie moge biegac
stwierdzil u mnie "hipermobilnosc stawow" przez co po biegu po betonie zawsze bolaly mnie stawy skokowe. powiedzial tez ze minalem sie z powolaniem - bylbym swietnym gimanstykiem ;]
aktualnie duzo plywam, chodze we wkladkach i cwicze (kupilem np poduszki sensomotoryczne)
biegi moge zaczac od odleglosci 2km ale tylko po miekkiej powierzchni :/ i tu sie robi problem bo nie bardzo takowe powierznie mam w poblizu - bobek powiedz jak z ta agrykola, ona jest ciagle otwarta i mozna tam sobie przyjsc i gratisowo pobiegac po biezni?
Member
Gold: 2,864.40
Mar 7 2014 12:26pm
Quote (RainyDay1 @ 7 Mar 2014 19:20)

Jak biegałem rekreacyjnie albo na dystans to nosem, tam samo ofc zimą. Jak biegłem na 100% to ustami, nosem, czym się dało :)
PS. W poniedziałek ostatni zabieg, boję się wyjść biegać po kontuzji :(
Member
Gold: 1.00
Mar 7 2014 12:57pm
Quote (cOr @ 7 Mar 2014 20:25)
ciesze sie ze zachecilem do dobrego ;) dobry czas!

bardzo dobrze! wedlug treningu od ktorego zaczynalem wlasnie priorytetem jest wyrobienie jakiejs wytrzymalosci zeby moc biegac minimum 30 min bez przerwy. lepsze wyniki wyrobia sie z czasem

masz do tego inne nastawienie niz ja. medale zgarnia sie przy okazji - nie jest to glownym warunkiem udzialu (choc nie ukrywam ze bardzo lubie je dostawac ;] ) a sam uliczny bieg to po prostu wydarzenie sportowe/miejskie/towarzyskie itd
w zeszlym roku bralem udzial w czyms takim co kilka tygodni i zawsze byl to powod do spotkania z kims i wspolnego biegu (jesli akurat nie trzaskalo sie zyciowek)
gdyby nie takie biegi to pewnie nie poznalbym bobka w rl ;]

ja aktualnie znowu przerwa, ale tym razem kontrolowana. bylem u tego rehabilitanta o ktorym tu pisalem (i na ktorego dawalem paru osobom namiar) i byla to pierwsza wizyta u lekarza po ktorej wiedzialem dlaczego nie powinienem/nie moge biegac
stwierdzil u mnie "hipermobilnosc stawow" przez co po biegu po betonie zawsze bolaly mnie stawy skokowe. powiedzial tez ze minalem sie z powolaniem - bylbym swietnym gimanstykiem ;]
aktualnie duzo plywam, chodze we wkladkach i cwicze (kupilem np poduszki sensomotoryczne)
biegi moge zaczac od odleglosci 2km ale tylko po miekkiej powierzchni :/ i tu sie robi problem bo nie bardzo takowe powierznie mam w poblizu - bobek powiedz jak z ta agrykola, ona jest ciagle otwarta i mozna tam sobie przyjsc i gratisowo pobiegac po biezni?

Tak Cor, jest otwarta, za darmo oczywko. Tylko oczywiście wieczorami nie zapewniają oświetlenia :D jak coś możemy się umówić w niedzielę mam zajęcia do 14, więc o 15 będę w domu, 16 na agrykoli?:)

:D no pewnie gdyby nie biegi to bysmy sie nie poznali :)

Edit
W tym czasie co sobie gawędziliście zrobiłem krótszy bieg. :) biegło się całkiem przyjemnie, chciałem jescze polatać po łazienkach ale niestety zamknięte. :(

This post was edited by b0b3k on Mar 7 2014 01:00pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1315316317318319471Next
Add Reply New Topic New Poll