Quote (Bieniol @ Feb 27 2014 09:54pm)
Paweł, muszę Cię wprowadzić z błędu. Na pewno nie jest to shin splints, wiem bo miałem. Ta kontuzja nie dotyczy łydki, tylko piszczeli. Bardziej więc pasuje do tego co Robert pisał, że go pobolewały piszczele podczas biegu. Myślę, że to bardziej jakieś przeciążeniowe sprawy. Taką mam nadzieję

Dziś postanowiłem, że walne sobie test na 10km, żeby wiedzieć jak tam z prędkością. Wyszło mi 45:52, więc o około 4:30 szybciej niż najlepszy wynik na 10km. Pewnie było by szybciej jakbym pobiegł bardziej płaską trasą, a nie pagórkowatą. Wynik jak dla mnie ok

juz czytalem o shin splints. wczesniej zle sie wyrazalem - bol byl w ''okolicach'' lydki tudziez na wysokosci lydki, ale bolala piszczel pewnie - zreszta to bylo bardzo trudne do sprawdzenia, bo palpacyjnie tylko przy zgieciu 90 stoniowym udo-lydka to miejsce bylo wyczuwalne. no i diagnostyka nie zgadzala sie do konca, bo zapalenie oksotnej jest rozlane, a ja mialem punktowy problem. ale to najpewniej shin splints bylo. goilo sie tez za dlugo, niz ksiazka mowi. teraz ''czuje noge'', wiec to pewnie jest cos podobnego, bo wczesniej albo bolalo, albo ''czulem'' to. zmienila sie lokalizacja, teraz jest nizej - bardziej ksiazkowo

dobry wynik na 10km, do tekiego dazylem na 12 kwietnia, ale raczej nie zdaze

E: pomimo negatywnej oceny co do stosowania kompresji od ortopedy, zastanawiam sie nad kupnem na lydki X2U lub innej. Przy shin splints moze pomoc. to ''moze'' jest dla mnie wystarczaja zacheta, biorac pod uwage moje czeste kontuzje. Ktos stosuje/rekomenduje/nierekomenduje?
This post was edited by Henio17 on Feb 27 2014 04:55pm