d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1310311312313314471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Feb 21 2014 02:35am
Podałapałem tutejszy pomysł dzisiaj. W związku z tym, że miałem odebrać matke po robocie w godzinach późniejszych (bo sam skonczyłem dzisiaj pracowac po godzinie) postanowiłem podjechać do niej do pracy (stosunkowo niedaleko ode mnie z domu) i zostawić jej auto, a samemu się przebiec do domu. Dołożyłem małą rundkę po dzielnicy i tym samym kolejna piątka zaliczona, a i czasu i benzyny oszczedziłem :~)
Member
Gold: 0.00
Feb 23 2014 04:01am
Coś cisza ostatnio w temacie :)
Ja dziś standardowo spokojne wybieganie, aczkolwiek dziś krótsze niż zwykle. Jeden tydzień taki odpoczynkowy chciałem zrobić. Biegaliśmy w lesie o 6:30, całkiem fajnie. Wyszło ~13 km, jak dla mnie na dziś ok :)
Wczoraj znalazłem fajne zawody jakby ktoś chciał :) Nazywają się Polowanie Na Biegacza, w Juraparku w Bałtowie (woj. Świętokrzyskie). Jest to taki bieg z przeszkodami, naturalnymi jak i sztucznymi. Mam się zamiar na to wybrać bo zacnie się zapowiada. Dla ciekawych link : http://huntrun.pl/
Member
Gold: 2,777.00
Feb 23 2014 10:13am
Quote (Bieniol @ 23 Feb 2014 12:01)
Coś cisza ostatnio w temacie :)
Ja dziś standardowo spokojne wybieganie, aczkolwiek dziś krótsze niż zwykle. Jeden tydzień taki odpoczynkowy chciałem zrobić. Biegaliśmy w lesie o 6:30, całkiem fajnie. Wyszło ~13 km, jak dla mnie na dziś ok :)
Wczoraj znalazłem fajne zawody jakby ktoś chciał :) Nazywają się Polowanie Na Biegacza, w Juraparku w Bałtowie (woj. Świętokrzyskie). Jest to taki bieg z przeszkodami, naturalnymi jak i sztucznymi. Mam się zamiar na to wybrać bo zacnie się zapowiada. Dla ciekawych link : http://huntrun.pl/

niezle ;]
pamietam jeszcze niedawno razem bylismy kontuzjowani a teraz trzaskasz swietne odleglosci i czasy ;]
a ja dzis przetruchtalem lekko ponad 6km, moim celem bylo nie schodzic ponizej 6min/km zeby znowu niczego sobie nie przeciazyc na dzien dobry. Przyjemnie sie bieglo, no sie nie zmachalem sie zbytnio dzieki tej predkosci
Member
Gold: 2,864.40
Feb 23 2014 12:35pm
10 zabiegów laserem za mną, od tego tygodnia zaczynam zabiegi polem magnetycznym, a później decyzja czy spróbować swoich sił i zacząć powoli biegać, czy jeszcze dorzucić zabiegi jonoforezy.
Oczywiście na start zapewne będę robił interwały a'la minuta biegu, parę minut marszu, tak z 3 serie powiedzmy.
Nie wiem czy się brać za jonoforezę, skoro to jest zabieg stosowany bezpośrednio w przypadku stanu zapalnego, którego już nie mam. To byłoby nawet trochę bez sensu, bo pole magnetyczne to typowo na zrośnięcie się stawu, no i kolejny zabieg to kolejne koszta.
Mam nadzieję, że to już koniec kontuzji. Mam taką nauczkę na przyszłość, że nie ma co przesadzać z dystansami, zwłaszcza jak ktoś bawi się w bieganie stosunkowo krótko, bo kilka miesięcy. Mowa ofc o regularnych treningach. Jeśli wydobrzeję to nie prędko wezmę się za bieganie dłuższych dystansów, będę raczej forsował tempo.
Musiałem sobie regularnie niszczyć ten staw, w sumie nic dziwnego jak w ~maju rywalizowałem z najlepszymi z jsp i byłem na podium, co dla nowicjusza było nie lada wyczynem. Wtedy czułem się jak młody bóg i ani myślałem o ewentualnych kontuzjach. Nie bolało to biegałem i to coraz więcej. Może gdybym biegał regularnie parę lat to organizm byłby bardziej zaprawiony i "glina" byłaby mocniejsza, a tak to mam za swoje.

Pozdrawiam
Member
Gold: 2,777.00
Feb 23 2014 01:18pm
znawcy z tvn24 zrobili tabelke wydatkow dla biegacza
widac ze solidnie podeszli do tematu i wnikliwie przeanalizowali rynek

Member
Gold: 0.00
Feb 23 2014 03:03pm
Quote (cOr @ Feb 23 2014 05:13pm)
niezle ;]
pamietam jeszcze niedawno razem bylismy kontuzjowani a teraz trzaskasz swietne odleglosci i czasy ;]
a ja dzis przetruchtalem lekko ponad 6km, moim celem bylo nie schodzic ponizej 6min/km zeby znowu niczego sobie nie przeciazyc na dzien dobry. Przyjemnie sie bieglo, no sie nie zmachalem sie zbytnio dzieki tej predkosci

Ładnie :) pomału do przodu. Ja po kontuzji też latałem mało i wolno. Miałem też to szczęście, że trafiłem na dobrego specjalistę. Ostatnio nawet czytałem wywiad z Justyną Kowalczyk i miała to samo, jej fizjo też zastosował taką metodę jak mój, więc chyba dobre to jest :)
Quote (cOr @ Feb 23 2014 08:18pm)
znawcy z tvn24 zrobili tabelke wydatkow dla biegacza
widac ze solidnie podeszli do tematu i wnikliwie przeanalizowali rynek

http://i.imgur.com/JCfoBg6.png

No kurde bardzo wnikliwie :) te ceny to są chyba lekko zawyżone, bo ja za legginsy nie dałem nigdy więcej niż 60 zł. Za buty też nie dałem więcej niż 400 zł., więc myślę że troszkę to przekłamane.
Quote (Grigo @ Feb 23 2014 07:35pm)
10 zabiegów laserem za mną, od tego tygodnia zaczynam zabiegi polem magnetycznym, a później decyzja czy spróbować swoich sił i zacząć powoli biegać, czy jeszcze dorzucić zabiegi jonoforezy.
Oczywiście na start zapewne będę robił interwały a'la minuta biegu, parę minut marszu, tak z 3 serie powiedzmy.
Nie wiem czy się brać za jonoforezę, skoro to jest zabieg stosowany bezpośrednio w przypadku stanu zapalnego, którego już nie mam. To byłoby nawet trochę bez sensu, bo pole magnetyczne to typowo na zrośnięcie się stawu, no i kolejny zabieg to kolejne koszta.
Mam nadzieję, że to już koniec kontuzji. Mam taką nauczkę na przyszłość, że nie ma co przesadzać z dystansami, zwłaszcza jak ktoś bawi się w bieganie stosunkowo krótko, bo kilka miesięcy. Mowa ofc o regularnych treningach. Jeśli wydobrzeję to nie prędko wezmę się za bieganie dłuższych dystansów, będę raczej forsował tempo.
Musiałem sobie regularnie niszczyć ten staw, w sumie nic dziwnego jak w ~maju rywalizowałem z najlepszymi z jsp i byłem na podium, co dla nowicjusza było nie lada wyczynem. Wtedy czułem się jak młody bóg i ani myślałem o ewentualnych kontuzjach. Nie bolało to biegałem i to coraz więcej. Może gdybym biegał regularnie parę lat to organizm byłby bardziej zaprawiony i "glina" byłaby mocniejsza, a tak to mam za swoje.

Pozdrawiam

Fajne, że coś pomału się udaje w sprawie Twojej kontuzji :) Cieszy mnie to. Czujesz poprawę po tych zabiegach laserem ?
Member
Gold: 3,704.84
Feb 23 2014 03:12pm
Bartek, ile tam blota w tym biegu :P Na razie mnie cos takiego nie kreci, ale zapewne dla zaprawionych biegaczy zabawa przednia B)

Grigo tak trzymac. Po kontuzji wraca sie silniejszym.

Ja dzis trening OWM, mial byc bieg ciagly 5:50, wyszlo stawanie na swiatlach i gadanie o bieganiu i maratonie OWM. Stroche slabiej dzis bylo, niz ostatnio - plany inne, wychodzi inaczej, nie lubie tak. Postanowilem wrocic do domu rowniez biegiem, co by sie przygotowac kilometrazowo do polmaratonu za tydzien. Na razie mam problem, bo nie wiem, jakim tempem tam biec - na razie formy nie ma i jest problem :( No i za 2tyg ide do grupy sredniozaawansowanej na OWM, bo poczatkujacy troche mnie rozczarowali dzis.
Member
Gold: 2,864.40
Feb 23 2014 03:14pm
Nie odczuwałem już bólu dobre pare miesięcy, ale chcę te zabiegi odbyć zanim spróbuję swoich sił. Tyle wytrzymałem to parę tygodni mnie nie zbawi :)
Porpzednio przerwa od biegania to był max miesiąc i w tym czasie kilka razy to kolano nadwyrężyłem, teraz przerwa trwa już kilka miesięcy, do tego okłady z lodu, wcieranie żelu + te zabiegi teraz.
Member
Gold: 3,704.84
Feb 23 2014 03:24pm
Quote (Grigo @ Feb 23 2014 10:14pm)
Nie odczuwałem już bólu dobre pare miesięcy, ale chcę te zabiegi odbyć zanim spróbuję swoich sił. Tyle wytrzymałem to parę tygodni mnie nie zbawi :)
Porpzednio przerwa od biegania to był max miesiąc i w tym czasie kilka razy to kolano nadwyrężyłem, teraz przerwa trwa już kilka miesięcy, do tego okłady z lodu, wcieranie żelu + te zabiegi teraz.

wg Skarżyńskiego lepiej po kontuzji wracac 1 dzien pozniej niz 1 dzien za szybko ;)

Nadmienie tylko, ze ostatecznie nie mam sily, co do mojego paska od pulsometru - nie wskazuje prawidlowych danych lub w ogole nie wskazuje. do 3-4 tyg bede mial fv za zakup zegarka i zglaszam sie na gwarancje -_- Poza tym rozwazam kupno nowego zegarka bez czujnika z paskiem a z czujnikiem na nadgarstek - widzialem jakiegos polara i adidas cos ma (tylko adidas ma b slaba baterie, co ma duze znaczenie przy zakupie).
Member
Gold: 1.00
Feb 23 2014 03:32pm
Ja niestety nie dałem rady zrobić dzisiaj dłuższego wybiegania, byłem na imprezie postanowiłem że nic nie będę pił ale noc zarwana. Jutro na pewno zrobię trasę, poniatowskim później wałem do siekierkowskiego wyjdzie około 15km :>
cOr masz w planach jakieś biegi? może pobiegniemy na 5km, tylko trzeba się zorientować co jest w jakimś niedługim czasie.
Go Back To Polska Topic List
Prev1310311312313314471Next
Add Reply New Topic New Poll