Quote (MadZombie @ 16 Dec 2011 16:20)
Może mi ktoś podać listę najbardziej przydatnych aplikacji?
I skąd można pobierać tapety na androida, chodzi mi głównie o Samsunga galaxy Ace.
Potrzebuję jakiegoś antywirusa, jakiego pobrać?
Jak sprawdzić wersję oprogramowania?
/e:
Ostatnie pytanie odpada.
dla mnie absolutnie niezbedne sa:
- dolphin hd (genialna przegladarka)
- fbreader - do ebookow
- colordict - cos ala xlator na symbiana tyle ze milion razy lepsze, w chuj slownikow offline + kilka online jak np wikipedia
- jakis barcode scanner
- skype, vcommunicator (gg), widget fb i yt
- mvideoplayer - odtwarza filmy z napisami w txt lub srt + wyszukuje napisy
- atorrent - nie trzeba tlumaczyc
- es file explore + androzip
- soundhound - dosyc czesto korzystam, nagrywam kawalek jakiegos utworu (jak np uslysze gdzies w restauracji, na miescie itp) i wyszukuje tytul, wykonawce + link do yt
- copilot - nawigacja offline, juz nie korzystam ale jak ktos nie ogarnie sobie neta na telefonie to sie przydaje
- offline browser - jw, zapisuje wybrane strone ktore mozna potem przegladac offline
- smartapp - mozna zalozyc haslo na jakas aplikacje (galeria, smsy, mail, fb, gg, skype itp itd) + wylaczyc wygaszanie/obracanie ekranu dla wybranych aplikacji
- alarmdroid - genialny budzik, duzo opcji jak np pani mowiaca nam ktora godzina, drzemka/wylaczenie budzika poprzez rozwiazanie 'zadania matematycznego'
- antivirus jak ktos duzo korzysta z neta
- nie pamietam anzwy programu cuz nie widac go w aplikacjach nigdzie, przy zmianie karty sim tel automatycznie sie blokuje, na ekranie wyskakuja moje dane, na wybranu nr i maila wysyla sie pozycja gps co okreslony czas, mozna ustawic autowyjebanie wszystkich danych - must have program antyzajebaniowy teleofnu
- latarka - zamienia flesza w latarke, must have ;d
teraz 'mniej' przydatne z ktorych czasem korzystam:
- onlive (w pl chyba nie dziala wiec nvm)
- xfmobile (xfire na andka), teamspeak3, apka ps3 (jak ktos ma ps3 to polecam)
- google goggles
- speedtest
- ipla, wp.tv, niebawem tvn player na andka jak wyjdzie
- smart tools - czasem sie przyda (linijka, katamierz, dalekomierz i takie tam)
- amazon/allegro/argos/eebay/westfield - do zakupow czy przegladania ciekawych ofert
- speedtest
jesli chodzi o tapety to poszepraj na markecie, ja mam tez aplikacja ''background'' ktora ma od chuja tapet gotowych na moj telefon, podzielone na w chuj kategorii, laczy z netem
generalnie polecam sobie wykupic pakiet neta, mi 500mb starcza na miesiac i place za to 6 funtow wiec to groszowa sprawa, net chodzi szybciutko, nie ma problemow np z przegladaniem yt w 720p, nic nie muli