Quote (PQA @ 11 Feb 2016 10:34)
Chyba przespałem jakiś wybuch wojny albo zrzut bomby na Polskę, bo jak 4 dni temu oglądałem wiadomości, to Nowoczesna i PO twierdziły, że nie da się sfinansować projektu 500+ i, że to doprowadzi Polskę do ruiny. Natomiast dzisiaj rano wyjątkowo włączyłem TVP Info i wychodzą pokolei 'panie' z Nowoczesnej i PO, twierdząc, że PiS dyskryminuje 3 miliony dzieci, i że trzeba dać wszystko wszystkim i że jakby oni rządzili to by dali wszystko wszystkim.
Jezu, ile człowiek jest zdrowszy jak się od tego odetnie, znowu od rana jestem wkurwiony przez te pierdolenie ich.
Jak czytam co się dzieje to mam wrażenie że od pewnego czasu ton polityce nadaje PiS, oni wyznaczają kierunek zmian (nie zawsze słuszny).
Wygląda to tak: PiS razem z SLD 10 lat temu poobniżał podatki, potem Platforma kombinowała jak dopiąć budżet z obniżonymi podatkami.
W efekcie Polska się rozwijała, klasa średnia pracowała i się dorabiała, jednak biedota pozostawała biedotą.
Teraz PiS zmienił zwrot, mówi że większe podatki są dobre bo będą je płacić zachodni kapitaliści i żydzi a nie Polacy (LOL), za to rozdaje socjal.
Więc platforma też zmienia front: nie chce zabierać ludziom socjalu który rozdał PiS bo to źle PR-owo wygląda jak się zabiera ludziom socjal który ktoś inny już dał.
Przy okazji Platforma słusznie wyczaiła że projekt Pisu jest do bani gdyż jest niesprawiedliwy, wsparcie powinno się należeć na każde dziecko.
Niestety wygląda na to że dla takich średniaków jak ja nadchodzą chude lata, czas zaciskania pasa. Ale jakoś przeżyje, najwyżej zamiast kupować nowe mieszkanie na wynajem co 4 lata będę kupował co 5, trudno się mówi.
fake edit: przy okazji, prezydent dał popis hipokryzji w Gdyni.