Quote (demontaczki @ 1 Feb 2014 22:58)
Nie jestem dietetykiem, ale rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy
Dieta pod grupę krwi - osobiście nie wierzę w to głównie przez to, że tego nie sprawdzałem, więc chętnie dowiedziałbym się twojej opinii o tym
Spalanie mięśni - niektórzy w to też nie wierzą, imo coś takie może i jest, ale jak już to na pewno przy dłuższych wybieganiach - 20km+
A w twoim wypadku najlepiej zacząć od marszobiegów powiedzmy 30min (spokojnie znajdziesz na necie jakiś plan) i tak jak dojdziesz do 1h treningów biegowych to zacznie ładnie spadać fat

Dla zbudowania cardio możesz zacząć wrzucać 10min cardio przed siłownią
A odnośnie samych treningów biegowych, raczej rób je w jakiś przerwach od siłowni (powiedzmy siłownia rano bieganie wieczorem lub na odwrót) - po prostu nie łącz siłowni z dłuższym cardio
I ostatnia rzecz: rób 1 dniowe przerwy między treningiem siłowym nóg, a bieganiem (w moim przypadku mam 1 dzień przed i 2-3 po ze względu na zakwasy po siłowni)
Jeśli chodzi o dietę a grupę krwi to polecam lekturę właśnie w tej dziedzinie DIETA A GRUPA KRWI, można znaleźć na necie czy też w lepszych księgarniach. Każda grupa krwi ma swoje składniki, które albo powinna jeść albo po prostu są niewskazane

Każda z grup się czymś charakteryzuje.
Ogólnie treningi mam o 13 lub o 14 w zależności od dnia, więc nie bardzo mógłbym je w taki sposób rozdzielić..
Quote (Henio17 @ 1 Feb 2014 23:36)
zaczynamy od marszobiegow, moze byc 1min biegu przeplatana z 1min marszu. jak masz na starcie lepsza kondycje to mozesz krocej isc lub dluzej biec. a najlepiej w ogole pierwsze 2-3 tyg tylko chodzic - nie spacerowac, a energicznie chodzic. Pierwszy miesiac moze byc ok 25-40min ruchu.
jak nie cwiczysz nog na silce, to mozesz wlaczyc bieganie, ale ogolnie dla biegowego rozwoju lepiej jest takie treningi rozdzielac.
buty do biegania musza byc, polecamy tu Kalenji z Decathlonu, niezle w dobrej cenie.
o tetnie trudno rozmawiac, bo poczatkujacy maja je dosc wysokie, a bez sprzetu i tak go nie zmierzysz.
Na siłowni robię regularnie nogi dwa razy w tygodniu tj. wtorek i piątek
Myślę, że na początek miałbym dobre buty ponieważ posiadam Asics gel saga 2.
Nie mógłbym po prostu pochodzić przez 30 minut na bieżni po treningu siłowym i 10 minut przed treningiem siłowym? I powiedzmy po 3 tygodniach dorzucić zamiast chodu to lekki trucht lub właśnie marszobieg?
Na maszynach jestem w stanie sprawdzić tętno a jak zrobi się cieplej to mógłbym już biegać na powietrzu jakieś dystanse.
Dzięki za odpowiedzi

Quote (Bieniol @ 2 Feb 2014 10:19)
@ Redel. Co do Twojego postu. To nie masz się co bać o jakieś spalanie mięśni. Jeśli jesteś "duży" ( czyli bardzo umięśniony ) to na początku będziesz się szybciej męczył. Tak to działa :) Na początek to tak jak Henio pisał, rób marszobiegi. Tutaj masz przykładowy link
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=19&id=547E: aha i nie biegaj w ten sam dzień co siłownia.
.
Treningi siłowe mam poniedziałek wtorek czwartek piątek więc musiałbym biegać we wszystkie pozostałe dni jeśli dobrze rozumiem?
This post was edited by Redel on Feb 2 2014 03:23am