d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1303304305306307471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 26 2014 08:13pm
Quote (Henio17 @ Jan 27 2014 12:26am)
Poszedlem na trening Orlenu. Ze jest slaba organizacja juz kiedys mowilem. Teraz powiem, ze jest slaba merytoryka, o zgrozo. Poszedlem do grupy sredniozaawansowanej. Pan trener wstepnie mowil, ze przy dzisiejszej pogodzie bedzie luzne rozbieganie. Ale na tym sie niestety skonczylo. Po krotkim starcie, zrobilismy kilka razu ''podbiegi'' skipem A po schodach - ok 10-20 schodkow. Na gorze byl oczywiscie lod i ktos sie przewrocil, kilka osob sie posliznelo, wracalismy truchtem/chodem po sniegu na trawie. To jeszcze ok. Ale pozniej trener zarzadzil sprinty - trening tempowy z przebiezkami i zaznaczyl, zeby w miare ostro biec. Niestety w takiej grupie to po sprincie sie zatrzymywalismy i wracalismy chodem lub truchto-chodem. Szczytem debilizmu byla zabawa, gdzie nas rozstawial chyba z 1min i kazal scigac sie na maxa :( Pozniej nastepne sprinty i nagle nadrewalem / zerwalem / naciagnalem miesien dwuglowy uda. Dziekuje, mam do 6 tygodni przerwy, mistrzostwo swiata. Bylo za zimno, zle rozplanowane, zle wytlumaczone. Nie polecam. Caly dzien spedzilem w szpitalu.

auć
chodzisz/łeś na te treningi w Wawie?

This post was edited by demontaczki on Jan 26 2014 08:26pm
Member
Gold: 2,777.00
Jan 27 2014 12:43am
Quote (Henio17 @ 27 Jan 2014 00:26)
Poszedlem na trening Orlenu. Ze jest slaba organizacja juz kiedys mowilem. Teraz powiem, ze jest slaba merytoryka, o zgrozo. Poszedlem do grupy sredniozaawansowanej. Pan trener wstepnie mowil, ze przy dzisiejszej pogodzie bedzie luzne rozbieganie. Ale na tym sie niestety skonczylo. Po krotkim starcie, zrobilismy kilka razu ''podbiegi'' skipem A po schodach - ok 10-20 schodkow. Na gorze byl oczywiscie lod i ktos sie przewrocil, kilka osob sie posliznelo, wracalismy truchtem/chodem po sniegu na trawie. To jeszcze ok. Ale pozniej trener zarzadzil sprinty - trening tempowy z przebiezkami i zaznaczyl, zeby w miare ostro biec. Niestety w takiej grupie to po sprincie sie zatrzymywalismy i wracalismy chodem lub truchto-chodem. Szczytem debilizmu byla zabawa, gdzie nas rozstawial chyba z 1min i kazal scigac sie na maxa :( Pozniej nastepne sprinty i nagle nadrewalem / zerwalem / naciagnalem miesien dwuglowy uda. Dziekuje, mam do 6 tygodni przerwy, mistrzostwo swiata. Bylo za zimno, zle rozplanowane, zle wytlumaczone. Nie polecam. Caly dzien spedzilem w szpitalu.

:/ uh współczuje, dołączyłes do rodziny kontuzjowanych z jsp
Ale ten trening dziwny, to ma przygotować do maratonu czy biegu na 10km?

This post was edited by cOr on Jan 27 2014 12:43am
Member
Gold: 46.25
Warn: 20%
Jan 27 2014 02:23pm
Ja juz pierwsza glebe tej zimy mam za soba, kolano troche obolale, ale na szczescie oprocz obitego posladka i kolano nic strasznego wiec wspolczuje.
Member
Gold: 3,704.84
Jan 27 2014 02:50pm
Quote (demontaczki @ Jan 27 2014 03:13am)
auć
chodzisz/łeś na te treningi w Wawie?

Bylem dwukrotnie, reszte z relacji znam. kilka istotnych informacji sie dzieki nim dowiedzialem. ale nie ma sie co spodziewac czegokolwiek nadzwyczajnego. dobra odskocznia czasem pobiegac w grupie.
Quote (cOr @ Jan 27 2014 07:43am)
:/ uh współczuje, dołączyłes do rodziny kontuzjowanych z jsp
Ale ten trening dziwny, to ma przygotować do maratonu czy biegu na 10km?

treningi sa typowo pod maraton. tzn nietypowo, bo trudno ocenic czy tylko grupa zaawansowana ma taki trening czy wszyskie grupy. ja akurat startuje podczas OWM na 10km, ale na te treningi staralem sie chodzic, jak tylko moglem.
Quote (viewprofile @ Jan 27 2014 09:23pm)
Ja juz pierwsza glebe tej zimy mam za soba, kolano troche obolale, ale na szczescie oprocz obitego posladka i kolano nic strasznego wiec wspolczuje.

ja tez juz zaliczylem, na nartach :)

ogolnie z moim udem nie jest az tak zle. dzis nic nie bolalo. nie moge tylko sie schylac. no i odczuwam dolegliwosci biodra prawego, ktore przejmuje cale obciazenie, bo staram sie asekurowac miesnie lewego uda. lekarz sie upieral, zebym biegal po 6tyg, ale inny mowil mi (nie badajac mnie), zeby 1tydzien przerwy sobie zrobic.
Member
Jan 27 2014 03:07pm
Quote (b0b3k @ Jan 26 2014 10:10pm)
Dzisiejszy bieg, około 14,5km, biegło się ciężko, strasznie dużo śniegu, ale za to białe widoczki rekompensowały wszelakie utrudnienia. :) Używałem endomondo bo mój garminek przy takich mrozach ma tendencję do szybkiego umierania. :>

Ja wczoraj też 14.5 :) chyba się jakoś mentalnie porozumieliśmy. U mnie też masa śniegu, szczególnie na odcinkach polnych.

Quote (Henio17 @ Jan 26 2014 11:26pm)

Kurde, szkoda że teraz ta kontuzja Ci się trafiła. Ledwo co wyleczyłeś jedną, a tu już druga :/ Inna sprawa, że trenerzy na tych zajęciach chyba jacyś niekompetentni. Skoro na początku mówią, że będzie luźne rozbieganie to tak powinno zostać. Nie powinni nagle zmieniać na podbiegi/sprinty i jakieś gonitwy. W takich warunkach raczej nie powinno się wg. mnie robić takich treningów. Lepsze by były właśnie spokojne wybiegania, żeby budować wytrzymałość.
Może nie będziesz musiał faktycznie pauzować 6 tygodni. Taką mam przynajmniej nadzieję :)

Dobrze, że śniegu trochę leży :) tak to bolałoby bardziej :)

This post was edited by Bieniol on Jan 27 2014 03:09pm
Member
Gold: 46.25
Warn: 20%
Jan 27 2014 03:49pm
Quote (Bieniol @ Jan 27 2014 11:07pm)
Ja wczoraj też 14.5 :) chyba się jakoś mentalnie porozumieliśmy. U mnie też masa śniegu, szczególnie na odcinkach polnych.

Kurde, szkoda że teraz ta kontuzja Ci się trafiła. Ledwo co wyleczyłeś jedną, a tu już druga :/ Inna sprawa, że trenerzy na tych zajęciach chyba jacyś niekompetentni. Skoro na początku mówią, że będzie luźne rozbieganie to tak powinno zostać. Nie powinni nagle zmieniać na podbiegi/sprinty i jakieś gonitwy. W takich warunkach raczej nie powinno się wg. mnie robić takich treningów. Lepsze by były właśnie spokojne wybiegania, żeby budować wytrzymałość.
Może nie będziesz musiał faktycznie pauzować 6 tygodni. Taką mam przynajmniej nadzieję :)

Dobrze, że śniegu trochę leży :) tak to bolałoby bardziej :)

akurat za wygodnie to nie bylo :P
Member
Jan 27 2014 04:04pm
Quote (Bieniol @ Jan 27 2014 10:07pm)

prawie na pewno nie bede czekal 6 tygodni, bo rujnuje to polowe mojego planu biegowo-startowego na wiosne. jak tylko przestanie bolec i nic nie bede czul, to truchtam.

ogolnie robienie sprintow przy minus 11 stopniach, gdzie kaza Ci biegac bardzo szybko i sa momenty przestoju i chodu miedzy seriami sprintow to kompletny idiotyzm. nawet 1 trenujacy mowil na glos, ze w taka pogode to trener by sobie podarowaal takie ''wymyslne'' cwiczenia.
a skip A schodkami w gore mnie rozwalil (12-20 schodkow), ale ok, podbiegi rules :)

This post was edited by Henio17 on Jan 27 2014 04:04pm
Member
Jan 27 2014 04:11pm
po co biegac jak mozne jezdzic ;d
Member
Gold: 1.00
Jan 28 2014 02:30pm
W sumie ponad 8km, w tym ze 6km przemiennie, 5min/km a później ~4:30min/km
Member
Feb 1 2014 03:17pm
malo cos ostatnio biegamy :(
dzis konsultowalem swoja obecna kontuzje i postanowilem wrocic do treningow od 9 lutego, od biegu zbiegiemnatury.pl na 5km. ofc potraktuje go mocno treningowo - 5:30-6:00min/km, przy czym pierwszy km bedzie stosunkowo wolny, a rozgrzewka przed biegiem stosunkowo krotka kilometrazowo.
E: poskarzylem sie na organizacje treningu OWM na fb, poprosili o ocene calego zajscia od razu mowiac ze wszystko bylo przeprowadzone lege artis, dostalem odpowiedz po 2-3dniach, ze bylo dobrze organizacyjnie, ale ze wzgledu na moja kontuzje dostaje pakiet na OWM za free :)

This post was edited by Henio17 on Feb 1 2014 03:19pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1303304305306307471Next
Add Reply New Topic New Poll