d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Piłka Nożna > Temat Oficjalny
Prev1302930303031303230335001Next
Closed New Topic New Poll
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Nov 18 2012 10:28am
Quote (CoD_id @ Nov 18 2012 03:10pm)
To mnie teraz obraziles :D

http://www.youtube.com/watch?v=KKeI6S4YggQ&feature=player%5Fembedded

Polecam, ale wiadomka angielscy kibice najglosniejsi i najlepsi xd
Bydlo poprostu, nic sie nie dzieje na boisku, wiec cyrki robia na trybunach.
Member
Gold: 10.22
Warn: 80%
Nov 18 2012 10:52am
Przeglądając historię natrafiłem na taki felieton z 2003, trochę poskracałem to wszystko
Po odejściu z Manchesteru United Davida Beckhama Sir Alex Ferguson na prawą flankę przesunął Ole Gunnara Solskjaera. Obecnie jednak Szkot z powodu kontuzji Norwega ma inny dylemat, czy stawiać na wychowanka klubu - Darrena Fletchera, czy też na nowy nabytek Cristiano Ronaldo, w, którym kocha się połowa fanek ManUtd.
Rywal Darrena Fletchera o miejsce w składzie MU to Cristiano Ronaldo. Portugalczyk jest o rok młodszy od Szkota. Ronaldo, któremu został przydzielony słynny numer siedem, który niegdyś należał do takich gwiazd w United jak George Best, Eric Cantona czy ostatnio David Beckham, urodził się w Maderze. Jego kariera przebiegała na tyle błyskotliwe, że dostawał powołania do wszystkich młodzieżowych reprezentacji Portugalii. Mając zaledwie 17 lat zadebiutował w pierwszym składzie Sportingu Lizbona. W tym klubie Ronaldo w zeszłym sezonie wystąpił 25 razy i strzelił 3 bramki. O przejściu Cristiano Ronaldo do Manchesteru United dyskutowano już w czerwcu, ale to najprawdopodobniej w sierpniu zrobił on na Fergusonie tak ogromne wrażenie, że ten nie poskąpił wydania ponad 12 milionów funtów za tak młodego piłkarza. Mowa jest o sierpniu, a dokładniej o meczu, w, którym Man United spotkał się ze Sportingiem Lizbona w meczu na otwarcie nowego stadionu. Cristiano zaliczył wtedy bardzo udany występ.
Cristiano Ronaldo to obu nożny zawodnik, to może przekonać, Sir Alexa Fergusona, do tego, żeby wystawiał go do gry w pierwszym składzie. Jednak, według mnie Darren Fletcher jest lepszym kandydatem na objęcie miejsca po Davidzie Beckhamie. Ronaldo prezentuje typowy futbol, jakim gra się na półwyspie Iberyjskim. Jego zagrania są groźne, ale niekiedy samolubne. Darren natomiast od dzieciństwa trenował w Wielkiej Brytanii, dlatego angielski, twardy styl gry nie jest dla niego nowością.
Możliwe, że jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek porównania. Obaj piłkarze, to świetni technicy, i na pewno wiele osiągną w dorosłej piłce. Dla mnie osobiście najlepszym kandydatem na objęcie pozycji Beckhama jest oczywiście... Ole Gunnar Solskjaer, ale zaraz za nim jest Darren Fletcher. Spytacie, dlaczego nie Cristiano Ronaldo ?, ponieważ uważam, że Ferguson trochę na siłę chce wypromować zawodnika, za, którego zapłacił aż 12 milionów funtów, a jak wiemy Szkot nie lubi marnować pieniędzy.

Tu wywiad z Pique w 2004:
Co sądzisz o innych młodych i utalentowanych graczach Barcelony? Na przykład o Leonel'u Messi'm?
"Jest świetnym graczem ze wspaniałą przyszłością, ale prawdopodobnie nie w Barcelonie. Gra na tej samej pozycji co Ronaldinho i Iniesta, a teraz, po zakupie Deco, przyszłość Messiego w Barcelonie wydaje się wątpliwa. Mam tylko nadzieję, że nie potraktują go tak źle jak mnie. Na dzień dzisiejszy, nie sądzę, że on może grać w pierwszym składzie Barcy."
Czy nie spaliłeś wszystkich mostów za sobą i powrót do Barcelony wydaje Ci się możliwy?
"W tym sporcie wszystko jest możliwe. Mam kontrakt z Manchesterem United na pięć lat i planuje go uszanować. A po takim potraktowaniu nigdy nie wrócę do Barcelony. I teraz skupiam się na Manchesterze United i dawaniu wszystkiego co najlepsze we mnie temu klubowi."

Member
Gold: 1.50
Nov 18 2012 10:53am
Słynny hiphopowy muzyk Snoop Dogg po obejrzeniu skrótu meczu Ligi Mistrzów Celticu z Barceloną, który mistrz Szkocji wygrał 2:1, wyraził chęć zainwestowania w szkocki klub. - Nie widziałem całego meczu z Barceloną, ale skrót tak. Barcelona to gruba ryba. Skoro Celtic wygrał, to też musi być - stwierdził amerykański raper
Member
Nov 18 2012 10:54am
To słowa Ronaldo z lutego 2006:
„Gram coraz bardziej dojrzały futbol. Przyznaję, że czasami przesadzam ze sztuczkami. Wiem, że fani myślą, że robię ich za dużo, ale ciągle pracuję nad poprawieniem swojej gry. Dawniej łatwo się ekscytowałem i dałem się ponieść emocjom. Często miało to miejsce w złych chwilach. Wiem, że kibice uwielbiają sztuczki i triki w odpowiednich momentach i staram się skupić właśnie na takich odpowiednich chwilach. W momencie jeśli remisujemy lub przeżywamy ciężkie chwile na boisku wtedy nie jest to czas na pokaz sztuczek i trików. Mam nadzieję, że w meczu z Liverpoolem wszyscy widzieli, że starałem się ograniczyć do minimum niepotrzebne zagrania. To wszystko to proces uczenia się gry w piłkę, jaki przechodzę na Old Trafford.

Ogólnie jest tego dużo więcej, a tu próbka umiejętności z najlepszego sezonu w karierze CR7:
http://www.youtube.com/watch?v=h_DqxiPgh94&feature=related
No i moja ulubiona bramka, dalej się śmieje jak sobie przypomnę wypowiedzi piłkarzy Porto o bunkrowaniu bramki tylko po to by bezbramkowym remisem wyeliminować United z CL, a tu takie coś już w pierwszych minutach meczu :D
http://www.youtube.com/watch?v=XKhuk8hF9CU
Member
Gold: 1.50
Nov 18 2012 10:56am
Quote (szeryf14 @ Nov 18 2012 04:54pm)

Ogólnie jest tego dużo więcej, a tu próbka umiejętności z najlepszego sezonu w karierze CR7:
http://www.youtube.com/watch?v=h%5FDqxiPgh94&feature=related
No i moja ulubiona bramka, dalej się śmieje jak sobie przypomnę wypowiedzi piłkarzy Porto o bunkrowaniu bramki tylko po to by bezbramkowym remisem wyeliminować United z CL, a tu takie coś już w pierwszych minutach meczu  :D

strzaly na poziomie ludo obraniaka
eot
Member
Nov 18 2012 10:59am
Quote (Zix_X @ 18 Nov 2012 18:56)
strzaly na poziomie ludo obraniaka
eot

bez przesady, cantona kiedyś powiedział nie sztuką jest strzelić ładną bramkę, sztuką jest strzelić ładną bramkę w ważnym momencie. A on wtedy tak fajnie na pełnej kurwie zrujnował cały plan taktyczny Porto jednym strzałem, pamiętam jak oglądałem ten mecz to wtedy skakałem ze szczescia przed tv he he
Banned
Gold: Locked
Warn: 20%
Nov 18 2012 11:00am
Quote (Pozer @ Nov 18 2012 06:28pm)
Bydlo poprostu, nic sie nie dzieje na boisku, wiec cyrki robia na trybunach.

wielki anglik z ciebie wez lepiej wracaj na zmywak za pół funta , żal mi ludzi co jadą za granice , posiedzą dwa miechy i już wielcy anglicy hahahaha
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Nov 18 2012 11:19am
Quote (szeryf14 @ Nov 18 2012 04:54pm)

http://www.youtube.com/watch?v=h%5FDqxiPgh94&feature=related
No i moja ulubiona bramka, dalej się śmieje jak sobie przypomnę wypowiedzi piłkarzy Porto o bunkrowaniu bramki tylko po to by bezbramkowym remisem wyeliminować United z CL, a tu takie coś już w pierwszych minutach meczu  :D
Najlepszy gol w historii CL definitywnie.
Member
Gold: 2,777.00
Nov 18 2012 11:22am
nie wiem czy patrze na dwoch ostatnich mistrzow polski czy na dwoch murowanych spadkowiczow :wacko:
Member
Gold: 6,056.69
Nov 18 2012 11:36am
http://pbs.twimg.com/media/A7-zhS1CQAA6V8U.jpg:large

czemu fanboje mu podniecaja sie zawodnikliem realolu? kac po noricz?

This post was edited by rollen on Nov 18 2012 11:38am
Go Back To Polska Topic List
Prev1302930303031303230335001Next
Closed New Topic New Poll