Quote (kacperq @ Dec 28 2012 03:34am)
jak skutecznie wyciszyc kąputer?
srsly pytam
bo moja grafike słysze dosc kurwa mac głosno co doprowadza mnie do szału, w którym chce wybic cała ludzkosc
karta to ati radeon hd 4850 hehe
bawic sie w jakies chłodzenie czy sprzedac dołozyc pare złociszy i kupic cos innego? troche szkoda mi hajsu bo i tak wszystko smiga ładnie, a jak dobrze pójdzie to za pare miesiecy wymienie wszystko, hehhe,
Jak sie kupuje komputer to sie mysli od razu nad cichym chłodzeniem, bo karta graficzna, procesor i zasilacz to najwieksze wyjce. Do procesora najmniejszy problem wymienić chłodzenie i dokupić coś nowego (ja mam SilentiumPC Fortis HE1225+ gigabyte geforce gtx 460+ corsair cx500 i jest bardzo cicho)
Z karta graficzna i zasilaczem bym sie nie bawił, bo nie warto. Sprzedaj te części i kup coś nowego z cichym chłodzeniem. Możesz jeszcze wywalić wszystkie wiatraki w obudowie, ale w konsekwencji albo bedzie trzeba otworzyć obudowe, albo kupić nowa bude z dobra cyrkulacja powietrza np. coolermaster.
Jest jeszcze ostatnia opcja- chłodzenie wodne, skuteczne, trudniejsze w montażu no i nie jest tanie
This post was edited by trz on Dec 29 2012 09:41am