d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1299300301302303471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,777.00
Jan 12 2014 06:40pm
wie ktos jak sie nazywa taki hmm żel w folii co sie wklada do zamrazarki i potem mozna nim chlodzic? nie znam profesjonalnej nazwy a nie chce blaznowac w sklepie ;d ewentualnie na aukcjach bym poszukal

wydawalo mi sie ze kontuzje mi odpuscily to pojawil sie ten pieprzony bol na zewnetrznej czesci stopy... jak zyc
Member
Gold: 0.00
Jan 12 2014 06:50pm
Quote (cOr @ Jan 13 2014 02:40am)
wie ktos jak sie nazywa taki hmm żel w folii co sie wklada do zamrazarki i potem mozna nim chlodzic? nie znam profesjonalnej nazwy a nie chce blaznowac w sklepie ;d ewentualnie na aukcjach bym poszukal

wydawalo mi sie ze kontuzje mi odpuscily to pojawil sie ten pieprzony bol na zewnetrznej czesci stopy... jak zyc

imo kompres żelowy

/e
Quote (cOr @ Jan 13 2014 02:52am)
Dzieki serdeczne! od razu zamowie bo widze to niewielki wydatek ;)

np

http://www.polmaratonwarszawski.pl/

biegnie ktoś?
myślę nad startem, ale jestem już zapisany na orlen warsaw marathon który jest dwa tygodnie później
do tej pory nie miałem, żadnych startów w zawodach i nie wiem czy takie obciążenie nie będzie za duże(start na maxa w półmaratonie dwa tygodnie przed debiutem w maratonie)
iso jakieś opinie, rady

This post was edited by demontaczki on Jan 12 2014 06:56pm
Member
Gold: 2,777.00
Jan 12 2014 06:52pm
Quote (demontaczki @ 13 Jan 2014 02:50)
imo kompres żelowy

Dzieki serdeczne! od razu zamowie bo widze to niewielki wydatek ;)

This post was edited by cOr on Jan 12 2014 06:52pm
Member
Gold: 1.00
Jan 13 2014 07:56am
Quote (demontaczki @ 13 Jan 2014 02:50)
imo kompres żelowy

/e

np

http://www.polmaratonwarszawski.pl/

biegnie ktoś?
myślę nad startem, ale jestem już zapisany na orlen warsaw marathon który jest dwa tygodnie później
do tej pory nie miałem, żadnych startów w zawodach i nie wiem czy takie obciążenie nie będzie za duże(start na maxa w półmaratonie dwa tygodnie przed debiutem w maratonie)
iso jakieś opinie, rady

Właśnie wysłałem kasę na półmaraton :D, biegnę i szczerze Ci powiem że sam nie wiem, w gruncie rzeczy pewnie większość osób odradzać będzie amatorowi uczestnictwo w 2 startach w tak krótkim czasie. Do końca nie zregenerujesz się po maratonie i nie będziesz w 100% formie na półmaratonie, chociaż to już indywidualna kwestia ale bazuję na tym co czytałem. Moim zdaniem odpuść sobie ten półmaraton, nie ma co tak się przemęczać fizycznie i psychicznie.
Jakie najdłuższe wybieganie robiłeś? :>

Dzisiaj z rana sobie pobiegałem, zrobiłem około 16km. Biegło się znośnie, aczkolwiek ubrałem się zdecydowanie za zimno.
Member
Jan 13 2014 10:30am
Quote (Kathorga @ Jan 12 2014 12:35pm)
niezle wyniki, dlugo biegasZ?

Coś około roku. W lutym chyba będzie rok.
Quote (Henio17 @ Jan 12 2014 08:29pm)
Bieniol jak sie nazywaja te zawody? i powiedz mi czy teraz biegasz w tych 890v3 czy kanadiach - zaleznie od terenu?

dzisiejsze zbiegiemnatury.pl uznaje za udane. zakladany plan zrealizowany z nawiazka :) oficjalny wynik brutto 24:05, co daje 85 miejsce na 210 startujacych, w tym 87 kobiet (btw zawsze odejmuje liczbe kobiet od ogolu i dziele na pol - jesli mieszcze sie w 1 polowie to ok - tym razem bylem w 2). chcialem zaczac ponizej 5min/km, pozniej wlasciwie trzymac 5min/km, a ostatni km ewentualnie przyspieszyc do 4:30min/km. nie biegalem do tej pory regularnie 5min/km, w zwiazku z czym niestety zaczalem zbyt szybko i pozniej przez to cierpialem :P dluzszy dystans bieglem za kims, poczatkowo tempo bylo rowne, ale szybko okazalo sie, ze coraz bardziej spada, co mi odpowidalo, bo sil nie mialem po mocnym poczatku. w ogole chcialem sie zatrzymac :D oczywiscie mojego ''zajaca'' wyprzedzilem, ale w ciekawy sposob - na 800m przed koncem on przyspieszyl i nie chcialem go gonic. przyspieszylem duzo pozniej i okazlo sie, ze gosc opadl z sil i go z latwoscia lyknalem :) na ostatnich metrach chcialem sie scigac z inna osoba, ale zobaczylem ze mam puls 198 i nie chcialem ryzykowac zatrzymania sie na 20m przed meta i chyba mu ostatecznie odpuscilem ;) nastepnie sie rozciagalem i zjadlem malutkiego crossainta i herbatke (dawali free na biegu oba) i postanowilem pobiegac jeszcze, zeby lacznie wyszlo jakies dluzsze wybieganie.

Rajd Czterech Żywiołów - edycja zimowa, tak nazywa się ta impreza. Tam są 3 długości tras do wyboru. Extrim - 150km, Open - 80km, TP50 - 50km. Ja ze znajomymi lecimy tą TP50. Ona jest w całości pieszo albo biegiem, jak kto woli. Te 2 pozostałe są trasami mieszanymi, narty, rower, trekking + zadania specjalne. Całe zawody są rozgrywane w formie rajdu na orientację. Dostaje się mapkę od organizatora i tylko z niej można korzystać. Trzeba zaliczyć określona liczbę punktów kontrolnych. Będzie to mój debiut w tego typu imprezie, dlatego będę bardziej podglądał jak nawigują moi znajomi i na tym będę się opierał w kolejnych tego typu rajdach. W maju z kolegą mamy zamiar wystartować w takim maratonie pieszym " Kierat" w Beskidzie Sądeckim. On był rok temu i teraz mnie namówił :) również można biec, z tym że do zrobienia jest 100km,w limicie 30h.

Ładny wynik na tym zbiegiemnatury.pl. Tak jak Bob3k mówił nie patrz na pulsometr na finiszu :) Szkopuł w tym, żeby tak rozłożyć siły aby finisz zrobić jeszcze szybciej :)
http://rajd.vajra.org.pl/ tu łap link do tego Rajdu Czterech Żywiołów.

w odwrotnej kolejności są
półmaraton - 30.03
maraton - 13.04

najdłuższe wybieganie 26.5km
20km+ 4-5 razy

Zawsze możesz potraktować półmaraton jako ostatnie długie wybieganie przed maratonem i pobiec go spokojnie. Dużo ludzi tak właśnie robi :)

This post was edited by Bieniol on Jan 13 2014 10:55am
Member
Jan 13 2014 10:51am
Quote (b0b3k @ Jan 13 2014 03:56pm)
Właśnie wysłałem kasę na półmaraton :D, biegnę i szczerze Ci powiem że sam nie wiem, w gruncie rzeczy pewnie większość osób odradzać będzie amatorowi uczestnictwo w 2 startach w tak krótkim czasie. Do końca nie zregenerujesz się po maratonie i nie będziesz w 100% formie na półmaratonie, chociaż to już indywidualna kwestia ale bazuję na tym co czytałem. Moim zdaniem odpuść sobie ten półmaraton, nie ma co tak się przemęczać fizycznie i psychicznie.
Jakie najdłuższe wybieganie robiłeś? :>

Dzisiaj z rana sobie pobiegałem, zrobiłem około 16km. Biegło się znośnie, aczkolwiek ubrałem się zdecydowanie za zimno.

półmaraton - 30.03
maraton - 13.04

20km+ 4-5 razy
Member
Jan 13 2014 11:03am
Quote (demontaczki @ 13 Jan 2014 18:51)
półmaraton - 30.03
maraton - 13.04

20km+ 4-5 razy

No jeśli tak to git :D ja zrobiłem błąd przed swoim maratonem, bo tydzień przed zrobiłem wybieganie 30km. A tak to spoko, półmaraton to dosyć umiarkowany dystans jeśli chodzi o długość i wysiłek, będzie to trening przed maratonem. :)

This post was edited by b0b3k on Jan 13 2014 11:03am
Member
Jan 13 2014 11:30am
Ehh, nie zdążyłem już żeby edit zrobić. Henio co do butów to tak, jeśli teren to tylko Kanadie biorę, jak biegam w mieście to jeszcze NB ubieram. Aczkolwiek to się pewnie zmieni jak spadnie więcej śniegu. To pewnie będę ubierał Kanadie.
Member
Gold: 3,704.84
Jan 13 2014 05:23pm
Quote (cOr @ Jan 12 2014 09:12pm)
gz zadowolenia z siebie ;]

ja dzis po tygodniu przerwy postanowilem sie kawalek przebiec ale ten dziwny bol z boku stopy wrocil juz po kilometrze, przeczlapalem do piatki - glownie ze srodstopia zeby nie obciazac okolic piety - ale teraz czuje sie identycznie jak tydzien temu ;/ ledwo chodze

nie pamietam dokladnie jak to u mnie bylo z tym srodstopiem. ja dlugo nie biegalem (1,5 miesiaca) i sie to wyleczylo. ale bolalo mnie po wiekszym kilomatrazu, no i moze i nie moglem chodzic, ale to tak z 1-2 dni, pozniej tylko czulem to miejsce.
Quote (b0b3k @ Jan 12 2014 09:05pm)
Następnym razem nie patrz na pulsometr i daj z siebie wszystko :D
Strasznie dużo startujących kobiet, powiedz mi jaki był pierwszy czas?:)

lap wyniki:
http://zbiegiemnatury.pl/zawody/wyniki/miasto/warszawa/id/121

tez zauwazylem po wynikach, ze bardzo duzo kobiet - wlasciwie to czesto szukam takich biegow, bo wiadomo, ze poziom nie bedzie z kosmosu :)

btw: dalem z siebie prawie wszystko na finiszu, ale to juz na ostatnich metrach tylko. jak mowilem balem sie, ze stane na kilkadziesiat metrow przed meta a tam zdjecia robia na mecie :D

zastanawiam sie nad nastepnym biegie z tego cyklu. niby 5km nieduzo, ale jak sie chce pobiec mocnym tempem i pozniej potrenowac to jednak miesnie i sciegna mocno to odczuly - z moja lydka jest wszystko ok, nawet jej nie ''czuje'', ale pobolewa mnie z boku kolana - czuje jakby mi mialo kolano na bok wyjsc. no ale jutro trzeba biegac, bo ciezki okres przede mna - wyjezdzam na szkolenie a pozniej mam urlop i narty - postaram sie pobiegac po szkoleniu, a na nartach to chyba bede musial zaliczyc gdzies bieznie. zna ktos jakis fitness klub w zakopanem?

Demontaczki: jak ja bym mial Ci cos doradzac to proponowalbym Ci wybrac wazniejszy bieg i na nim dac z siebie wszystko, a drugi pobiec treningowo albo w ogole go przebiec. glownie ostatnie dlugie wybieganie (ok 25-30km) biega sie na 1 miesiac przed maratonem. w zwiazku z moimi kontuzjami i zmiany terminu maratonu orlenu ja zrezygnowalem z maratonu - rozciegno podeszwowe moje nie mialoby 6 miesiecy biegania jeszcze i dlatego podczas Orlenu ide na 10km po zyciowke przyzwoita. na polmaraton ofc tez ide - wiecie czy jest tam limit miejsc - w regulaminie nic o tym nie pisza... jest czas na zapisanie sie do konca lutego i nie chce specjalnie sie wczesniej zapisywac, bo jeszcze moge jeszcze ulec kontuzji a bardzo by mi bylo szkoda jak by zabraklo miejsc. po drodze pewnie treningowo przebiegne polmaraton w wiazownej na poczatku marca.

E: Bieniol fajnie, ze masz znajomych, ktorzy wiedza ocb w biegach na orientacje. ja tego nie ogarniam, dlatego nie pcham sie w tego typu imprezy, np jest jakis bieg nocny cykliczny po W-wie, ale na orientacje, na razie nie skorzystam, czekam na relacje :)

This post was edited by Henio17 on Jan 13 2014 05:25pm
Member
Jan 15 2014 06:01am
Dzisiejszy bieg, miał być dosyć równy w tempie 4:35, no ale niestety warunki atmosferyczne i różnorodna trasa nie pozwoliły mi na utrzymanie oczekiwanego tempa. Przez ponad godzinę śnieg leciał mi prosto w twarz, trochę przeszkadzało, w takich momentach przydałby mi się okulary do biegania - coraz bardziej zastanawiam się czy nie kupić sobie takich, w zimę jak znalazł. :)
Trasa w sumie taka średnia, nie lubię biegać po drugiej stronie Wisły, nie podobają mi się okolice Saskiej Kępy.
Go Back To Polska Topic List
Prev1299300301302303471Next
Add Reply New Topic New Poll