Quote (Kathorga @ Jan 12 2014 12:35pm)
niezle wyniki, dlugo biegasZ?
Coś około roku. W lutym chyba będzie rok.
Quote (Henio17 @ Jan 12 2014 08:29pm)
Bieniol jak sie nazywaja te zawody? i powiedz mi czy teraz biegasz w tych 890v3 czy kanadiach - zaleznie od terenu?
dzisiejsze zbiegiemnatury.pl uznaje za udane. zakladany plan zrealizowany z nawiazka

oficjalny wynik brutto 24:05, co daje 85 miejsce na 210 startujacych, w tym 87 kobiet (btw zawsze odejmuje liczbe kobiet od ogolu i dziele na pol - jesli mieszcze sie w 1 polowie to ok - tym razem bylem w 2). chcialem zaczac ponizej 5min/km, pozniej wlasciwie trzymac 5min/km, a ostatni km ewentualnie przyspieszyc do 4:30min/km. nie biegalem do tej pory regularnie 5min/km, w zwiazku z czym niestety zaczalem zbyt szybko i pozniej przez to cierpialem

dluzszy dystans bieglem za kims, poczatkowo tempo bylo rowne, ale szybko okazalo sie, ze coraz bardziej spada, co mi odpowidalo, bo sil nie mialem po mocnym poczatku. w ogole chcialem sie zatrzymac

oczywiscie mojego ''zajaca'' wyprzedzilem, ale w ciekawy sposob - na 800m przed koncem on przyspieszyl i nie chcialem go gonic. przyspieszylem duzo pozniej i okazlo sie, ze gosc opadl z sil i go z latwoscia lyknalem

na ostatnich metrach chcialem sie scigac z inna osoba, ale zobaczylem ze mam puls 198 i nie chcialem ryzykowac zatrzymania sie na 20m przed meta i chyba mu ostatecznie odpuscilem

nastepnie sie rozciagalem i zjadlem malutkiego crossainta i herbatke (dawali free na biegu oba) i postanowilem pobiegac jeszcze, zeby lacznie wyszlo jakies dluzsze wybieganie.
Rajd Czterech Żywiołów - edycja zimowa, tak nazywa się ta impreza. Tam są 3 długości tras do wyboru. Extrim - 150km, Open - 80km, TP50 - 50km. Ja ze znajomymi lecimy tą TP50. Ona jest w całości pieszo albo biegiem, jak kto woli. Te 2 pozostałe są trasami mieszanymi, narty, rower, trekking + zadania specjalne. Całe zawody są rozgrywane w formie rajdu na orientację. Dostaje się mapkę od organizatora i tylko z niej można korzystać. Trzeba zaliczyć określona liczbę punktów kontrolnych. Będzie to mój debiut w tego typu imprezie, dlatego będę bardziej podglądał jak nawigują moi znajomi i na tym będę się opierał w kolejnych tego typu rajdach. W maju z kolegą mamy zamiar wystartować w takim maratonie pieszym " Kierat" w Beskidzie Sądeckim. On był rok temu i teraz mnie namówił

również można biec, z tym że do zrobienia jest 100km,w limicie 30h.
Ładny wynik na tym zbiegiemnatury.pl. Tak jak Bob3k mówił nie patrz na pulsometr na finiszu

Szkopuł w tym, żeby tak rozłożyć siły aby finisz zrobić jeszcze szybciej
http://rajd.vajra.org.pl/ tu łap link do tego Rajdu Czterech Żywiołów.
w odwrotnej kolejności są
półmaraton - 30.03
maraton - 13.04
najdłuższe wybieganie 26.5km
20km+ 4-5 razy
Zawsze możesz potraktować półmaraton jako ostatnie długie wybieganie przed maratonem i pobiec go spokojnie. Dużo ludzi tak właśnie robi
This post was edited by Bieniol on Jan 13 2014 10:55am