d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Apple > Temat Oficjalny
Prev12930313233339Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.99
Dec 9 2011 03:37pm
Quote (Fluence @ Dec 9 2011 10:29pm)
activator, możesz tam wszystko zmieniać, ogromne możliwości.

juz ustawilem :banana:
dziena kolezko
Member
Gold: 4.00
Dec 9 2011 04:04pm
Quote (elfisher @ 9 Dec 2011 21:00)
lepszy w czym? bo android ma milion dziur ktore trzeba latac aplikacjami z marketu? bo instalujac aplikacje nie jestes pewny czy sa czyste? bo w kazdej chwili ktos moze cie opierdolic jak zainstalujesz trefna aplikacje? bo nie wiesz jak dlugo twoj fon bedzie wspierany? hmmm chyba masz racje  :wacko:

Typowy fanboy iPhone'a. Ktoś powiedział, że woli SGS2 to go zjechałeś.

Jako osoba, która używa w miare równolegle iOS i Androida, spróbuje w miare obiektywnie powiedzieć co i jak.

To dwa różne systemy i różne filozofie oprogramowania. Jeden otwarty, drugi zamknięty.
iPhone jest niby idealny i bez dziur? Chociażby JB jest przykładem tego, że nie. Ile by się przy nim nie napracowali JB i tak wychodzi równo z premierą nowego oprogramowania.
Też można narobić syfu, przykład sprzed miesiąca http://di.com.pl/news/41456,0,Aplikacja_z_App_Store_moze_byc_zlosliwa_wideo.html i do tego zajebiste podejście idealnego Apple'a.
Jakieś dane liczbowe odnośnie "dziurawości" obu systemów?

Instalując aplikacje popularne i/lub znanych firm, a właśnie takich używa większość osób nie masz szans trafić na syf. Jeśli masz to takie same na iOS co na Androidzie, a jak wgrywasz na Androida np. kalkulator, który prosi o dostęp do smsów i internetu to tylko Twoja wina.
Apple wpuszcza do swojego sklepu aplikacje wg własnego widzi-mi-się, bo bezpieczeństwo może być wymówką na wszystko.
To, że nie masz flasha na iOS, bo Jobs miał takie widzi-mi-się to też zaleta?

IMO w skrócie: iOS jest lepszy dla osób, którym nie chce się myśleć i są w stanie poświęcić za to funkcjonalność systemu, a filozofie Androida mogą krytykować tylko osoby bez JB, bo po jego zrobieniu masz system z podejściem do użytkownika takim samym jak system od Apple'a.

This post was edited by toyo on Dec 9 2011 04:04pm
Member
Gold: 0.00
Dec 9 2011 04:20pm
Dokladnie, dobze opisales :thumbsup:

Mialem iphona 4, naprawde dobry sprzet po jb,
lecz jak opisales apple nie ulatwia zycia/nieuproszcza

chodzi mi o przesylanie ladowanie muzyki itd pomiedzy roznymi komputerami ..
jest to wielki - i dlatego przesiade sie na sgs II lub na III poczekam

PZDR

This post was edited by ShiSeido on Dec 9 2011 04:21pm
Member
Gold: 50.00
Dec 9 2011 04:49pm
Quote (toyo @ 9 Dec 2011 23:04)

Jako osoba, która używa w miare równolegle iOS i Androida, spróbuje w miare obiektywnie powiedzieć co i jak.

To dwa różne systemy i różne filozofie oprogramowania. Jeden otwarty, drugi zamknięty.
iPhone jest niby idealny i bez dziur? Chociażby JB jest przykładem tego, że nie. Ile by się przy nim nie napracowali JB i tak wychodzi równo z premierą nowego oprogramowania.
Też można narobić syfu, przykład sprzed miesiąca http://di.com.pl/news/41456,0,Aplikacja_z_App_Store_moze_byc_zlosliwa_wideo.html i do tego zajebiste podejście idealnego Apple'a.

Instalując aplikacje popularne i/lub znanych firm, a właśnie takich używa większość osób nie masz szans trafić na syf. Jeśli masz to takie same na iOS co na Androidzie, a jak wgrywasz na Androida np. kalkulator, który prosi o dostęp do smsów i internetu to tylko Twoja wina.
Apple wpuszcza do swojego sklepu aplikacje wg własnego widzi-mi-się, bo bezpieczeństwo może być wymówką na wszystko.

IMO w skrócie: iOS jest lepszy dla osób, którym nie chce się myśleć i są w stanie poświęcić za to funkcjonalność systemu, a filozofie Androida mogą krytykować tylko osoby bez JB, bo po jego zrobieniu masz system z podejściem do użytkownika takim samym jak system od Apple'a.

wiesz, sa ludzie ktorzy potrzebuja smartfona w kazdej chwili sprawnego i niezawodnego, a nie zabaweczki. co takiego daje jb? przegladac internet moge, grac w gry, przegladac najswiezsze informacje, sledzic kanaly rss, fb czy maila. do czego wiecej potrzebny mi telefon? zeby zmieniac sobie ikonki? pasek odblokowania ekranu? prosze cie... jedyna rzecz ktora przydalaby mi sie po jb to zmieniony pasek powiadomien (nie pamietam nazwy).
jesli chodzi o aplikacje z app store, wez pod uwage ze kazda z nich jest skanowana przez apple i mam pewnosc ze wszystko co sciagam od nich jest bezpieczne. majac przez 2 dni androida myslalem ze cofnalem sie w czasie o jakies 5 lat. to nie dziala, to nie jest zgodne, to tez nie do mojego modelu, co to ma byc? mam dwuletniego iphone'a 3gs i wszystko co widze w app store pobieram i dziala bez jakichkolwiek zarzutow.
ahh i zapomnialbym: typowy fanboj samsunga co zobaczyl ze ktos zjechal sgsa to musial mu odpowiedziec

Quote (ShiSeido @ 9 Dec 2011 23:20)
Dokladnie, dobze opisales  :thumbsup:

Mialem iphona 4, naprawde dobry sprzet po jb,
lecz jak opisales apple nie ulatwia zycia/nieuproszcza

chodzi mi  o przesylanie ladowanie muzyki itd pomiedzy roznymi komputerami ..
jest to wielki - i dlatego przesiade sie na sgs II lub na III poczekam

PZDR

jesli nie potrafisz ogarnac itunes to musisz miec iq na minusie. akurat jesli chodzi o synchronizacje kilku produktow to apple wyprzedza konkurencje o lata swietlne

Quote (imnoise @ 9 Dec 2011 23:51)
No proszę Cię. Ten gość do niedawna pisał, ze Symbian jest najlepszy na świecie. Szkoda się produkować... Żadnymi argumentami go nie przekonasz. Zaraz wyjedzie ze swoimi słynnymi 'patelniami'.

czlowieku wolalbym belle niz twoja patelnie

This post was edited by elfisher on Dec 9 2011 04:59pm
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Dec 9 2011 04:51pm
Quote (toyo @ 10 Dec 2011 00:04)

Też można narobić syfu, przykład sprzed miesiąca http://di.com.pl/news/41456,0,Aplikacja%5Fz%5FApp%5FStore%5Fmoze%5Fbyc%5Fzlosliwa%5Fwideo.html i do tego zajebiste podejście idealnego Apple'a.

No proszę Cię. Ten gość do niedawna pisał, ze Symbian jest najlepszy na świecie. Szkoda się produkować... Żadnymi argumentami go nie przekonasz. Zaraz wyjedzie ze swoimi słynnymi 'patelniami'.
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Dec 9 2011 04:58pm
Ja wam nie wchodze do tematu o androidzie, a moglbym tam zaczac pisac swoje motto - I could never get a Samsung. I'm creative. b)
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Dec 10 2011 05:34am
Quote (Pozer @ 10 Dec 2011 00:58)
Ja wam nie wchodze do tematu o androidzie, a moglbym tam zaczac pisac swoje motto - I could never get a Samsung. I'm creative. b)

winien jestes nam podziekowac za bumpa, bo w tym temacie wieje nuda. B)
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Dec 10 2011 06:56am
Banned
Gold: 4,043.00
Warn: 10%
Dec 10 2011 06:57am
Quote (imnoise @ Dec 10 2011 11:34am)
winien jestes nam podziekowac za bumpa, bo w tym temacie wieje nuda.  B)
Mozna nas wlascicieli iPhone'ow, iPadow czy iPod Touch na palcach jednej dloni tutaj policzyc, a was sa milardy.
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Dec 10 2011 06:59am
Quote (Pozer @ 10 Dec 2011 14:57)
Mozna nas wlascicieli iPhone'ow, iPadow czy iPod Touch na palcach jednej dloni tutaj policzyc, a was sa milardy.

ajfon to dobro luksusowe w PL a androidy to dobro masowe

btw ile kosztuje iphone 4s w USA ?
Go Back To Polska Topic List
Prev12930313233339Next
Add Reply New Topic New Poll