Quote (toyo @ 9 Dec 2011 23:04)
Typowy fanboy iPhone'a. Ktoś powiedział, że woli SGS2 to go zjechałeś.
Jako osoba, która używa w miare równolegle iOS i Androida, spróbuje w miare obiektywnie powiedzieć co i jak.
To dwa różne systemy i różne filozofie oprogramowania. Jeden otwarty, drugi zamknięty.
iPhone jest niby idealny i bez dziur? Chociażby JB jest przykładem tego, że nie. Ile by się przy nim nie napracowali JB i tak wychodzi równo z premierą nowego oprogramowania.
Też można narobić syfu, przykład sprzed miesiąca
http://di.com.pl/news/41456,0,Aplikacja_z_App_Store_moze_byc_zlosliwa_wideo.html i do tego zajebiste podejście idealnego Apple'a.
Jakieś dane liczbowe odnośnie "dziurawości" obu systemów?
Instalując aplikacje popularne i/lub znanych firm, a właśnie takich używa większość osób nie masz szans trafić na syf. Jeśli masz to takie same na iOS co na Androidzie, a jak wgrywasz na Androida np. kalkulator, który prosi o dostęp do smsów i internetu to tylko Twoja wina.
Apple wpuszcza do swojego sklepu aplikacje wg własnego widzi-mi-się, bo bezpieczeństwo może być wymówką na wszystko.
To, że nie masz flasha na iOS, bo Jobs miał takie widzi-mi-się to też zaleta?
IMO w skrócie: iOS jest lepszy dla osób, którym nie chce się myśleć i są w stanie poświęcić za to funkcjonalność systemu, a filozofie Androida mogą krytykować tylko osoby bez JB, bo po jego zrobieniu masz system z podejściem do użytkownika takim samym jak system od Apple'a.
wiesz, sa ludzie ktorzy potrzebuja smartfona w kazdej chwili sprawnego i niezawodnego, a nie zabaweczki. co takiego daje jb? przegladac internet moge, grac w gry, przegladac najswiezsze informacje, sledzic kanaly rss, fb czy maila. do czego wiecej potrzebny mi telefon? zeby zmieniac sobie ikonki? pasek odblokowania ekranu? prosze cie... jedyna rzecz ktora przydalaby mi sie po jb to zmieniony pasek powiadomien (nie pamietam nazwy).
jesli chodzi o aplikacje z app store, wez pod uwage ze kazda z nich jest skanowana przez apple i mam pewnosc ze wszystko co sciagam od nich jest bezpieczne. majac przez 2 dni androida myslalem ze cofnalem sie w czasie o jakies 5 lat. to nie dziala, to nie jest zgodne, to tez nie do mojego modelu, co to ma byc? mam dwuletniego iphone'a 3gs i wszystko co widze w app store pobieram i dziala bez jakichkolwiek zarzutow.
ahh i zapomnialbym: typowy fanboj samsunga co zobaczyl ze ktos zjechal sgsa to musial mu odpowiedziec
Quote (ShiSeido @ 9 Dec 2011 23:20)
Dokladnie, dobze opisales
Mialem iphona 4, naprawde dobry sprzet po jb,
lecz jak opisales apple nie ulatwia zycia/nieuproszcza
chodzi mi o przesylanie ladowanie muzyki itd pomiedzy roznymi komputerami ..
jest to wielki - i dlatego przesiade sie na sgs II lub na III poczekam
PZDR
jesli nie potrafisz ogarnac itunes to musisz miec iq na minusie. akurat jesli chodzi o synchronizacje kilku produktow to apple wyprzedza konkurencje o lata swietlne
Quote (imnoise @ 9 Dec 2011 23:51)
No proszę Cię. Ten gość do niedawna pisał, ze Symbian jest najlepszy na świecie. Szkoda się produkować... Żadnymi argumentami go nie przekonasz. Zaraz wyjedzie ze swoimi słynnymi 'patelniami'.
czlowieku wolalbym belle niz twoja patelnie
This post was edited by elfisher on Dec 9 2011 04:59pm