d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev12930313233966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.11
Mar 3 2011 05:18am
a ja mam Bada :D

i samsunga wave'a 533 i jest zajebiście~!
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Mar 3 2011 05:30am
Quote (groom @ 2 Mar 2011 23:27)
Ja jak znajde czas i bedzie mi sie chcialo to zrobie sobie z androida WP7.

http://img15.imageshack.us/img15/434/3389samsungi9000galaxys.png

Mi sie podoba :)

juz widzialem launcher taki, a w markecie widgety.
Member
Mar 3 2011 06:02am
Quote (toyo @ 2 Mar 2011 23:21)
Kupiłem jednak tego HTC HD2.
Możecie podpowiedzieć jakiego androida, tzn. jaki rom zapakować do niego i czy ładować do telefonu czy jednak na karte?  Nie obchodzą mnie żadne punkty w testach tylko jak to działa w praktyce. Teoretycznie NAND>SD, ale z tego co ludzie piszą to chyba niespecjalnie się to potwierdza.
Musze przygotować telefon pod siebie w sobote, praktycznie jedyny wolny dzień, a nie mam za bardzo czasu żeby na spokojnie poczytać fora.

ja bym wolał mieć wm do automapy i office, a androida na karcie do wszystkiego innego.

sry double

This post was edited by imnoise on Mar 3 2011 06:03am
Member
Gold: 985.05
Mar 3 2011 08:12am
Quote (toyo @ Mar 2 2011 03:21pm)
Kupiłem jednak tego HTC HD2.
Możecie podpowiedzieć jakiego androida, tzn. jaki rom zapakować do niego i czy ładować do telefonu czy jednak na karte?  Nie obchodzą mnie żadne punkty w testach tylko jak to działa w praktyce. Teoretycznie NAND>SD, ale z tego co ludzie piszą to chyba niespecjalnie się to potwierdza.
Musze przygotować telefon pod siebie w sobote, praktycznie jedyny wolny dzień, a nie mam za bardzo czasu żeby na spokojnie poczytać fora.

Przeszedłem przez około 15 różnych romów na SD card w swojej karierze nim w końcu zdecydowałem przesiąść się na nand. Głównym minusem andka na karcie jest zużycie baterii, która i tak jest słaba w tym telefonie i dużo częstsze zawieszki systemu. Najszybszy z budów jakim się bawiłem to RAM build by darkstone, całość chodziła niewiarygodnie plynnie ale w początkowych release dokuczaly crashe aplikacji. Żywotność baterii po przejściu na Nand wzrosła mi o ok 30% ( yay cały dzień bez ładowania) a I całość wydaje się chodzic sporo plynniej w porównaniu do non RAM SD builds. Niestety nie polece ci żadnego Nand romu, bo ja używam kompilacji przygotowanych na amerykańska wersję hd2, która ma dwa ray większą pojemność romu, a co za tym idzie nie zmieściła by się na twój telefon, bez przygotowywania partycji na karcie.
Member
Gold: 4.00
Mar 3 2011 12:51pm
Quote (imnoise @ 3 Mar 2011 13:02)
ja bym wolał mieć wm do automapy i office, a androida na karcie do wszystkiego innego.

sry double

Głupota. WM ssie i tyle (mówie o 6.5), żaden Office mi nie potrzebny (bo po co), do jazdy w samochodzie mam normalną nawigacje, a jak akurat nie mam jej przy sobie to IGO sprawdzało się całkiem fajnie.
WM po prostu do niczego mi nie potrzebny...

Quote (nomadwgk @ 3 Mar 2011 15:12)
Przeszedłem przez około 15 różnych romów na SD card w swojej karierze nim w końcu zdecydowałem przesiąść się na nand. Głównym minusem andka na karcie jest zużycie baterii, która i tak jest słaba w tym telefonie i dużo częstsze zawieszki systemu. Najszybszy z budów jakim się bawiłem to RAM build by darkstone, całość chodziła niewiarygodnie plynnie ale w początkowych release dokuczaly crashe aplikacji. Żywotność baterii po przejściu na Nand wzrosła mi o ok 30% ( yay cały dzień bez ładowania) a I całość wydaje się chodzic sporo plynniej w porównaniu do non RAM SD builds. Niestety nie polece ci żadnego Nand romu, bo ja używam kompilacji przygotowanych na amerykańska wersję hd2, która ma dwa ray większą pojemność romu, a co za tym idzie nie zmieściła by się na twój telefon, bez przygotowywania partycji na karcie.

Faktycznie - zapomniałem dodać, że też mam amerykańską wersję z 1GB ramu :)
Z tego co czytałem to różnice pojawiają się w momencie przygotowywania telefonu pod wgranie Androida, a jak już to wszystko zrobie to zmiana romów Androidowych to już nie problem, mogę używać tych europejskich. Może rzeczywiście tego do T-Mobile'ów nie wpakuje do europejskiego, ale europejskie do T-Mobile'owego jak najbardziej. Prawda?
Właśnie wczoraj przeglądałem XDA-DEV i dzisiaj w nocy może wszystko, bo w dzień nie chce blokować internetu, a z tego co widzę paczki miały po 200-300 mb. Jutro cały dzień bieganiny i w sobotę chciałbym to wgrać.
Ile wytrzymuje Ci bateria? Da rade 2 dni? Z tego co widzę jest sporo różnych bugów w poszczególnych romach i przydają się widżety pokazujące ilość zżeranej przez telefon energii.
Rom chciałbym jakiś najczystszy, tzn. te od CM7 były ok z dodanymi kilkoma narzędziami, ale czasem wrzucali do nich syf typu Amazon MP3 czy coś takiego i potrem trzeba było to wywalać. Inna sprawa to pakowanie np. ADW Launcher - chciałbym sam sobie wybrać jeden, a ten ADW był chyba tak wgryziony w rom, że po wgraniu innego potrafiło się wszystko zrypać.
Member
Gold: 200.00
Mar 3 2011 01:02pm
Mogę wam napisać jaką tylko chcecie aplikacje na to.
Member
Mar 3 2011 01:40pm
Quote (Oks @ 3 Mar 2011 21:02)
Mogę wam napisać jaką tylko chcecie aplikacje na to.

orly?
jak nie masz nic ciekawego do napisania, to stul pysk.
Member
Gold: 1,513.66
Mar 3 2011 02:06pm
No wlasnie, widzailem, ze ktos wspomnial o Automapie, jakis rok temu, byla jakas ankieta na stronie Automapy, czy robic ja na androida.
Ma ktos jakie info, czy maja zamiar ja zrobic ? Jezeli tak to byloby zajebiscie.
Member
Gold: 4.00
Member
Gold: 985.05
Mar 3 2011 09:47pm
Quote (toyo @ Mar 3 2011 12:51pm)
Głupota. WM ssie i tyle (mówie o 6.5), żaden Office mi nie potrzebny (bo po co), do jazdy w samochodzie mam normalną nawigacje, a jak akurat nie mam jej przy sobie to IGO sprawdzało się całkiem fajnie.
WM po prostu do niczego mi nie potrzebny...

Faktycznie - zapomniałem dodać, że też mam amerykańską wersję z 1GB ramu :)
Z tego co czytałem to różnice pojawiają się w momencie przygotowywania telefonu pod wgranie Androida, a jak już to wszystko zrobie to zmiana romów Androidowych to już nie problem, mogę używać tych europejskich. Może rzeczywiście tego do T-Mobile'ów nie wpakuje do europejskiego, ale europejskie do T-Mobile'owego jak najbardziej. Prawda?
Właśnie wczoraj przeglądałem XDA-DEV i dzisiaj w nocy może wszystko, bo w dzień nie chce blokować internetu, a z tego co widzę paczki miały po 200-300 mb. Jutro cały dzień bieganiny i w sobotę chciałbym to wgrać.
Ile wytrzymuje Ci bateria? Da rade 2 dni? Z tego co widzę jest sporo różnych bugów w poszczególnych romach i przydają się widżety pokazujące ilość zżeranej przez telefon energii.
Rom chciałbym jakiś najczystszy, tzn. te od CM7 były ok z dodanymi kilkoma narzędziami, ale czasem wrzucali do nich syf typu Amazon MP3 czy coś takiego i potem trzeba było to wywalać. Inna sprawa to pakowanie np. ADW Launcher - chciałbym sam sobie wybrać jeden, a ten ADW był chyba tak wgryziony w rom, że po wgraniu innego potrafiło się wszystko zrypać.

Flashowanie tego telefonu to pestka, pamiętaj tylko żebyś wgrał odpowiednie radio i hspl. Ja sporo czasu spędzam na telefonie i szczerze ci powiem ze ani razu bateria nie przetrwała mi jednego dnia niezależnie czy używałem winmo czy androida. Android jest nieco bardziej prądożerny, tym bardziej ze cały czas mam włączone odświeżanie lokacji i cale background data.
W kazdym buildzie znajdziesz liste aplikacji ktore z nim przychodza, a 90% romow to wersjie miedzynarodowe wiec nie bedziesz mial problemow z lokalizacja.
Dziala w polsce nawigacja z google? Ja tylko tego uzywam i uwazam ze jest naprawde bardzo dobra i nie widze potrzeby szukania jakis innych.

Go Back To Polska Topic List
Prev12930313233966Next
Add Reply New Topic New Poll