Quote (imnoise @ 3 Mar 2011 13:02)
ja bym wolał mieć wm do automapy i office, a androida na karcie do wszystkiego innego.
sry double
Głupota. WM ssie i tyle (mówie o 6.5), żaden Office mi nie potrzebny (bo po co), do jazdy w samochodzie mam normalną nawigacje, a jak akurat nie mam jej przy sobie to IGO sprawdzało się całkiem fajnie.
WM po prostu do niczego mi nie potrzebny...
Quote (nomadwgk @ 3 Mar 2011 15:12)
Przeszedłem przez około 15 różnych romów na SD card w swojej karierze nim w końcu zdecydowałem przesiąść się na nand. Głównym minusem andka na karcie jest zużycie baterii, która i tak jest słaba w tym telefonie i dużo częstsze zawieszki systemu. Najszybszy z budów jakim się bawiłem to RAM build by darkstone, całość chodziła niewiarygodnie plynnie ale w początkowych release dokuczaly crashe aplikacji. Żywotność baterii po przejściu na Nand wzrosła mi o ok 30% ( yay cały dzień bez ładowania) a I całość wydaje się chodzic sporo plynniej w porównaniu do non RAM SD builds. Niestety nie polece ci żadnego Nand romu, bo ja używam kompilacji przygotowanych na amerykańska wersję hd2, która ma dwa ray większą pojemność romu, a co za tym idzie nie zmieściła by się na twój telefon, bez przygotowywania partycji na karcie.
Faktycznie - zapomniałem dodać, że też mam amerykańską wersję z 1GB ramu
Z tego co czytałem to różnice pojawiają się w momencie przygotowywania telefonu pod wgranie Androida, a jak już to wszystko zrobie to zmiana romów Androidowych to już nie problem, mogę używać tych europejskich. Może rzeczywiście tego do T-Mobile'ów nie wpakuje do europejskiego, ale europejskie do T-Mobile'owego jak najbardziej. Prawda?
Właśnie wczoraj przeglądałem XDA-DEV i dzisiaj w nocy może wszystko, bo w dzień nie chce blokować internetu, a z tego co widzę paczki miały po 200-300 mb. Jutro cały dzień bieganiny i w sobotę chciałbym to wgrać.
Ile wytrzymuje Ci bateria? Da rade 2 dni? Z tego co widzę jest sporo różnych bugów w poszczególnych romach i przydają się widżety pokazujące ilość zżeranej przez telefon energii.
Rom chciałbym jakiś najczystszy, tzn. te od CM7 były ok z dodanymi kilkoma narzędziami, ale czasem wrzucali do nich syf typu Amazon MP3 czy coś takiego i potrem trzeba było to wywalać. Inna sprawa to pakowanie np. ADW Launcher - chciałbym sam sobie wybrać jeden, a ten ADW był chyba tak wgryziony w rom, że po wgraniu innego potrafiło się wszystko zrypać.