Quote (zYwi3c @ 28 Aug 2010 09:27)
I wszystko jasne, Zlatan w Milanie, szkoda ... teraz Barca bez jednego zmiennika ( chyba ze Jeffren albo Thiago zawita na stale w pierwszej "18stce" )
Oczywko, nie ma jeszcze oficialne informacji, ale Pep nie powolal Ibry na mecz z Racingiem, a "AS" informuje, ze dzisiaj Ibra zostanie zaprezentowany jako gracz Milanu ... - na bardzo chujowch warunkach dla Barcy imo - cuz najpierw rok na wypozyczeniu bedzie, a potem po sezonie 10/11 Milan jest zobowiazany go kupic za 40 milionow ...
No nic, czekamy na oficialne info
Pep Guardiola
„W normalnej sytuacji Ibra pojechałby razem z drużyną do Santander, ale teraz lepiej było go nie powoływać. Ibra jest piłkarzem Barçy. Zobaczymy co się wydarzy i podejmiemy decyzję co do ewentualnych wzmocnień. (…) Z pewnością popełniłem błędy w kwestii Ibry, to normalne. Chociaż niewiele mogę mogę powiedzieć o opiniach trzecich osób, to ja tutaj podejmuję decyzję i dopóki będę trenerem Barçy to się nie zmieni. Nie mam dość sytuacji z Ibrą. Inaczej bym to poprowadził, ale to tylko pewien etap sezonu. Staram się być chłodny w moich decyzjach, zachowywać spokój i podejmować najlepsze decyzje dla drużyny”.
„Dobrze jest jak piłkarze mają świadomość, że ktoś jest nad nimi. Powinienem podejmować decyzje i podejmowałem je zarówno wtedy, gdy Ibra grał, a także wtedy, gdy usiadł na ławce w ostatnich meczach sezonu. Ale nie dotyczy to tylko Ibry, a wszystkich piłkarzy”.
„Z Raiolą rozmawiałem jeden raz w życiu. Jestem zaskoczony, że mnie tak dobrze zna. Potrafię się bronić sam, ale jestem wdzięczny klubowi za wczorajszy komunikat, poprzez który broni swojego trenera. Wyraziłem na ten komunikat zgodę, ale teraz tą kwestia zajmują się klubowi prawnicy”
„Niewiele rzeczy mi przeszkadza w klubie. Jestem tutaj od 13 lat. Komunikat mi nie przeszkadzał”.