d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Co Sadzisz O Aborcji? > Licze Na Nieco Sensownych Wypowiedzi
Prev1293031323346Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5.02
Dec 19 2009 09:45pm
Quote (TheEmbrion @ Dec 20 2009 03:37am)
Za tego typu pomysly starzy powinni cie wyskrobac, zanim jeszcze byles w stanie je wyartykulowac. Faktycznie, swietna sprawa, niech cale spoleczenstwo zrzuca sie na to, zeby tobie podobne bezmozgie szczyle mogly sie "walic bez stresu" a pozniej mordowac swoje nienarodzone dzieci.

Ja pierdole, wszystkim sie nagle zebralo na glupie prowokacje ? Czy poprostu za duzo sie nasluchales bajeczek o nadstawianiu drugiego policzka, dawaniu kolejnej szansy i calej reszty milosiernego, katolickiego belkotu, serwowanego w kosciolach co niedziele ?

Pozwole sobie zacytowac, cuz pozna (wczesna ?) pora i nie mam sily na kolejna sciane tekstu, w kazdym razie to mniej wiecej i w duzym skrocie mysle na ten temat.

powiedz wiec na jaka opcje glosujesz i dlaczego?
Member
Gold: 0.00
Dec 19 2009 09:59pm
Quote (gostek987 @ 20 Dec 2009 05:45)
powiedz wiec na jaka opcje glosujesz i dlaczego?

Ok, kurwa, wysile sie. Opcja nr 4. Dlaczego ? Bo to najrozsadniejsze, najbardziej wyposrodkowane wyjscie. Ludzie (mam tutaj na mysli glownie mlodziez) sa zbyt nieodpowiedzialni, nie potrafia myslec o mozliwych konsekwencjach swoich czynow, aby pozwolic na "darmowa aborcje dla wszystkich". Jakis czas temu wrzucalem tutaj artykul o sytuacji, jaka panuje bodajze w GB, gdzie mimo zwiekszenia wydatkow na edukacje seksualna mlodziezy coraz wiecej nastolatek zachodzi w ciaze, po czym oczywiscie ja usuwa. Przytoczone tam bylo kilka przypadkow nastoletnich dziewczyn, ktore dokonywaly aborcji trzeci czy czwarty raz (!!). Aborcja powoli zastapila jakiekolwiek metody antykoncepcji, no bo po co sie martwic o gume czy pamietac o tabletce, skoro mozna bezproblemowo, na koszt podatnikow, wyskrobac. Tak samo, o ile nie gorzej, wygladalaby sytuacja w Polsce, gdyby naszemu spierdolonemu spoleczenstwu zezwolic na darmowa aborcje. Oczywiscie inaczej wyglada sprawa, gdy zachodzi sie w ciaze mimo zastosowania antykoncepcji (i nie mowie tutaj o jakichs pierdolonych kalendarzykach malzenskich czy innych szamanskich metodach rodem ze sredniowiecza, serwowanych przez kosciol), ale trudno mi tutaj zaproponowac jakiekolwiek sensowne rozwiazanie.

Chuj, nie przekazalem w tym poscie nawet jednej dziesiatej z tego, co mam na temat do powiedzenia. Sytuacja z aborcja imo jest zalezna od zbyt wielu czynnikow, by mozna bylo uregulowac to scislymi przepisami. Znaczenie ma tutaj wszystko, zaczynajac od okolicznosci poczecia, poprzez przebieg ciazy i zagrozenia, jakie z niej wynikaja, az po warunki zycia, w jakich przyjdzie zyc nowo narodzonemu dziecku. W kazdym razie, uwazam ze w pewnych przypadkach powinno sie zezwalac na aborcje, ale jestem zdecydowanie przeciwko "darmowemu skrobaniu", i wszelkim spierdolonym feministycznym haselkom typu "to moje cialo, moj plod i mam prawo z nim zrobic, co mi sie zywnie podoba". Uczmy odpowiedzialnosci, zamiast zachecac do olewania konsekwencji podejmowanych decyzji.

Quote (razzercoop @ 19 Dec 2009 19:47)
Najbardziej mnie rozwalają świętojebliwi który mówią, że jak się uprawia seks to trzeba się zabezpieczać itp. id. Jakby wam dziewczyna jakaś pozwoliła to mogę się założyć, że przez tydzień byście z niej nie schodzili. I co wpadniecie - wtedy też będziecie takimi obrońcami moralności? To skoro tak twierdzicie to mówiąc potocznym językiem nie ruchajcie aż do ślubu bo z każdego stosunku może być dzieciak. Wracając do aborcji to powinna być dozwolona ale nie powszechna. Z tego względu, że była by stosowana jako środek antykoncepcyjny. Gwałt, zagrożenie życia, choroba to chyba oczywiste. Powinna być dostępne. To jest indywidualna decyzja każdego. I na każdy taki przypadek powinno się patrzeć indywidualnie. Obrońcy moralności - co byście teraz zrobili jakby wasza panienka/albo Ty (do dziewczyn). Byście wpadli. Bo nie uwierzę, że nie współżylibyście jakby była taka możliwość. Dla mnie płód staje się człowiekiem dopiero po urodzeniu. Wtedy ma swoje imię, swoje nazwisko, PESEL, miejsce swojego urodzenia, staje się częścią społeczeństwa. I dla mnie wtedy staje się człowiekiem.

Kolejny kandydat do natychmiastowej terapii, polegajacej na zaaplikowaniu z duza predkoscia niewielkiej ilosci olowiu prosto do mozgu. I tak btw, co do wyboldowanego - prawik detected.

This post was edited by TheEmbrion on Dec 19 2009 10:22pm
Member
Dec 19 2009 10:06pm
Niemam zdaniam, czasami jestem za tak, czasami za nie.
Member
Dec 19 2009 10:43pm
Chcialem edytowac poprzedniego posta, no ale niestety, nie dalo sie.

Quote (razzercoop @ 19 Dec 2009 19:47)
Najbardziej mnie rozwalają świętojebliwi który mówią, że jak się uprawia seks to trzeba się zabezpieczać itp. id. Jakby wam dziewczyna jakaś pozwoliła to mogę się założyć, że przez tydzień byście z niej nie schodzili. I co wpadniecie - wtedy też będziecie takimi obrońcami moralności? To skoro tak twierdzicie to mówiąc potocznym językiem nie ruchajcie aż do ślubu bo z każdego stosunku może być dzieciak. Wracając do aborcji to powinna być dozwolona ale nie powszechna. Z tego względu, że była by stosowana jako środek antykoncepcyjny. Gwałt, zagrożenie życia, choroba to chyba oczywiste. Powinna być dostępne. To jest indywidualna decyzja każdego. I na każdy taki przypadek powinno się patrzeć indywidualnie. Obrońcy moralności - co byście teraz zrobili jakby wasza panienka/albo Ty (do dziewczyn). Byście wpadli. Bo nie uwierzę, że nie współżylibyście jakby była taka możliwość. Dla mnie płód staje się człowiekiem dopiero po urodzeniu. Wtedy ma swoje imię, swoje nazwisko, PESEL, miejsce swojego urodzenia, staje się częścią społeczeństwa. I dla mnie wtedy staje się człowiekiem.

Fragmentu o "swietojebliwych, ktorzy mowia, ze jak sie uprawia seks to trzeba sie zabezpieczac" nawet nie bede komentowal, bo bije z niego taka glupota, ze chyba wszyscy to widza. Ale apropo kawalka "dla mnie plod staje sie czlowiekiem dopiero po urodzeniu" itd, bla bla bla. Czym rozni sie to dziecko, ktore juz sie urodzilo, od tego dziecka, ktore kilka godzin wczesniej tkwilo w macicy matki ? Czy wyjscie na swiat jest jakas magiczna bariera, ktorej przekroczenie nadaje mu prawo do zycia i bycia uznawanym za czlowieka ? Tak na marginesie - w sredniowieczu uwazano, ze noworodek staje sie czlowiekiem wtedy, gdy pierwszy raz zaplacze, wiec wystarczylo uniemozliwic mu placz, aby mozna go bylo z czystym sumieniem zamordowac, "bo to przeciez nie czlowiek". Widzisz podobienstwo obu teorii ?

This post was edited by TheEmbrion on Dec 19 2009 10:47pm
Member
Dec 19 2009 10:48pm
Quote (Vampirepm3 @ Dec 20 2009 04:06am)
Niemam zdaniam, czasami jestem za tak, czasami za nie.

EDIT, napewno dozwolona tylko w przypadku gwaltu, zagrozenia zycia, chorob, imo to nie pogleda dyskusji moim zdaniem.
Member
Gold: 175.53
Dec 20 2009 03:44am
Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 02:58am)
1=20 :lol: 1 płacząca rodzina, 20 płaczących rodzin, bredzisz.

Jaką masz pewność, że ta jedna rodzina nie przeżyje tego bardziej niż 20 innych?

Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 02:58am)
Raczej ratując przy tym matke, oszczędzając a nie kosztem. Układ nerwowy ma sporo do aborcji bo płód albo bedzie cierpieć przy usuwaniu albo nie.

Jeżeli dla kogoś liczy się tylko ominięcie cierpienia fizycznego to znaczy że jest tchórzem, ot co

This post was edited by Nieuczciwy on Dec 20 2009 03:49am
Member
Dec 20 2009 03:51am
Null vote. Powinna być możliwa do wykonania w każdej chwili - zależnie od decyzji matki, ale nie powinna być darmowa bo przyrost byłby znacznie zahamowany. (" chodź bez gumki, jutro pójdę i usunę a 10 zł za ogumienie do przodu")

Powinien kosztować tyle, aby każą rodzinę (nawet tą biedniejszą) było stać na aborcję, ale nie było tańsze od paczki prezerwatyw. Cena ok 100-200 zł myślę że byłaby sprawiedliwa.
Member
Gold: 186.18
Dec 20 2009 04:43am
Quote (xmaci @ Dec 20 2009 02:11am)
o jej "inteligencji" przekonalem sie tutaj :

http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=38176471&f=230

Quote (Sukcez @ Dec 20 2009 02:12am)
widzialem, widzialem.
Makabra.

tak to bywa jak ktoś za poważnie bierze to, co się tutaj wypisuje ;D

This post was edited by Nimf on Dec 20 2009 04:43am
Member
Warn: 30%
Dec 20 2009 04:46am
Quote (TheEmbrion @ Dec 20 2009 05:59am)
Ok, kurwa, wysile sie. Opcja nr 4. Dlaczego ? Bo to najrozsadniejsze, najbardziej wyposrodkowane wyjscie. Ludzie (mam tutaj na mysli glownie mlodziez) sa zbyt nieodpowiedzialni, nie potrafia myslec o mozliwych konsekwencjach swoich czynow, aby pozwolic na "darmowa aborcje dla wszystkich". Jakis czas temu wrzucalem tutaj artykul o sytuacji, jaka panuje bodajze w GB, gdzie mimo zwiekszenia wydatkow na edukacje seksualna mlodziezy coraz wiecej nastolatek zachodzi w ciaze, po czym oczywiscie ja usuwa. Przytoczone tam bylo kilka przypadkow nastoletnich dziewczyn, ktore dokonywaly aborcji trzeci czy czwarty raz (!!). Aborcja powoli zastapila jakiekolwiek metody antykoncepcji, no bo po co sie martwic o gume czy pamietac o tabletce, skoro mozna bezproblemowo, na koszt podatnikow, wyskrobac. Tak samo, o ile nie gorzej, wygladalaby sytuacja w Polsce, gdyby naszemu spierdolonemu spoleczenstwu zezwolic na darmowa aborcje. Oczywiscie inaczej wyglada sprawa, gdy zachodzi sie w ciaze mimo zastosowania antykoncepcji (i nie mowie tutaj o jakichs pierdolonych kalendarzykach malzenskich czy innych szamanskich metodach rodem ze sredniowiecza, serwowanych przez kosciol), ale trudno mi tutaj zaproponowac jakiekolwiek sensowne rozwiazanie.

Chuj, nie przekazalem w tym poscie nawet jednej dziesiatej z tego, co mam na temat do powiedzenia. Sytuacja z aborcja imo jest zalezna od zbyt wielu czynnikow, by mozna bylo uregulowac to scislymi przepisami. Znaczenie ma tutaj wszystko, zaczynajac od okolicznosci poczecia, poprzez przebieg ciazy i zagrozenia, jakie z niej wynikaja, az po warunki zycia, w jakich przyjdzie zyc nowo narodzonemu dziecku. W kazdym razie, uwazam ze w pewnych przypadkach powinno sie zezwalac na aborcje, ale jestem zdecydowanie przeciwko "darmowemu skrobaniu", i wszelkim spierdolonym feministycznym haselkom typu "to moje cialo, moj plod i mam prawo z nim zrobic, co mi sie zywnie podoba". Uczmy odpowiedzialnosci, zamiast zachecac do olewania konsekwencji podejmowanych decyzji.

Kolejny kandydat do natychmiastowej terapii, polegajacej na zaaplikowaniu z duza predkoscia niewielkiej ilosci olowiu prosto do mozgu. I tak btw, co do wyboldowanego - prawik detected.

ściana tekstu, ale się zgadzam ; o
btw. jakie szamańskie metody serwowane przez kosciol? ;D
Member
Dec 20 2009 04:46am
Quote (killah-pl @ 19 Dec 2009 17:20)
powinna być dozwolona w każdym przypadku

this
Go Back To Polska Topic List
Prev1293031323346Next
Add Reply New Topic New Poll