d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Układ Europejski '91 I Sprzedaż Polski Do Ue > Z Korwinem-mikke W Tle
Prev1234568Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,207.00
Oct 13 2015 12:24pm
Quote (KinderKorwinista @ 13 Oct 2015 19:51)
Przykladowo zdradza zone. Wartosci rodzinne sa mocno osadzone w konserwatyzmie.

Korwin od zawsze twierdził, że jest "bigamistą" i jego żona ma pełną tego świadomość. Z tego punktu widzenia trudno mówić o łamaniu przez niego zasad. Linia partii i prywatne poglądy na takie sprawy mogą być różne, chociaż wiem, że sympatykowi RN w głowie się to nie mieści. Ja np. jestem ateistą, a nie chcę wypierdolić KK (na razie) z życia publicznego, bo mam świadomość, że może to być dobra zapora na muslimów.
Member
Gold: 12,059.17
Oct 13 2015 03:03pm
dzieciaki wrogiem Polski nie jest UE tylko Putin i jego agenci jak Korwin.

Gdyby nie sojusz z UE to bylibysmy teraz tak bogaci jak Serbowie, Białorusini czy Macedończycy czyli... biedni
Member
Gold: 1.00
Oct 13 2015 03:17pm
Quote (Ironfister @ Oct 13 2015 10:03pm)

Gdyby nie sojusz z UE to bylibysmy teraz tak bogaci jak Serbowie, Białorusini czy Macedończycy czyli... biedni

Kiedyś kolekcjonowałem wypowiedzi topowych tępaków polskiej sekcji, zająłbyś zaszczytne pierwsze miejsce.
Member
Gold: 1,355.00
Oct 13 2015 03:32pm
Quote (Ironfister @ Oct 13 2015 09:03pm)

Możesz mi synku wytłumaczyć, dlaczego tak bardzo boisz się Rosji i dlaczego rodzice tak bardzo Ci wmawiają że Putin jest niedobry, a żydo-zachód jest OK ? Kiedyś PO była rzekomą agenturą rosyjską, a teraz jest nią Korwin ?
Member
Gold: 8,300.87
Oct 13 2015 03:52pm
Quote (yo11 @ Oct 13 2015 10:32pm)
Możesz mi synku wytłumaczyć, dlaczego tak bardzo boisz się Rosji i dlaczego rodzice tak bardzo Ci wmawiają że Putin jest niedobry, a żydo-zachód jest OK ? Kiedyś PO była rzekomą agenturą rosyjską, a teraz jest nią Korwin ?

Przecież to POlskojęzyczny POniemiecki trol.
Member
Oct 13 2015 04:05pm
Quote (tournevis @ Oct 13 2015 12:33pm)
Tak, znam genezę marca '68 i jego następstwa - masowe aresztowania protestujących, relegowanie Polaków pochodzenia żydowskiego z uczelni, wojska, administracji (co akurat popieram), fala emigracji żydów na zachód.

To, że Korwin-Mikke, czy tam Ozjasz Goldberg brał udział w protestach i był aresztowany wcale nie świadczy o tym, że jest żydem. Choć w sumie to pierdolę to, czy nim jest czy nie - doceniam jego idee wolnorynkowe, konserwatyzm obyczajowy, przywiązanie do starego ładu świata etc. Nie podoba mi się natomiast sposób, w jaki to wszystko przedstawia społeczeństwu. Tyle.

Całe środowisko Mikko-kolibro-libertarian to inspirowani z zewnątrz dywersanci, mający za zadanie zniszczyć spójność atakowanego narodu, promować egoizm i nieliczenie się z interesem wspólnym – szczególnie – państwem narodowym. Państwo to chcą sprowadzić do roli policjanta pilnującego tylko jednego prawa – prawa bogaczy do własności wszystkiego, łącznie z niewolnikami, dla niepoznaki nazywanymi pracownikami – wyzyskiwany robotnik nie będzie bronił państwa zawłaszczonego przez bandytów-”przedsiębiorców”, którzy go łupią. Tak osłabione państwo nie będzie w stanie bronić interesów narodu – a naród – nie będzie postrzegał własnego państwa inaczej jak pasożyta, broniącego przywilejów garstki posiadaczy.

Opisywane środowiska pseudowolnościowe to w rzeczywistości albo osoby, które się dały złapać na sprytnie wymyślone niby słuszne hasełka, albo – płatni propagandziści, albo zwykłe socjopatyczne, pozbawione empatii i poczucia więzi z narodem łotry. Ofiarą tej lipy łatwo paść, ponieważ zasada działania tych drani polega na tym, że dokonują w miarę trafnych diagnoz sytuacji (i zaczynamy się z nimi zgadzać – tak np. działa Mikke) – po czym – sprzedają swoje recepty – i tu niestety naiwny odbiorca ich “prawd” staje się nieświadomym bojownikiem o własne zniewolenie – i zniewolenie innych. W jaki sposób? Ponieważ te recepty sprowadzają się do takiego ukształtowania stosunków prawno-społeczno-ekonomicznych, by władza ekonomiczna kapitału nad człowiekiem nie była niczym ograniczona. W efekcie – zamożni bandyci staną się panami wyzutych z własności niewolników. Tych, którzy sponsorują popularyzację tej bandyckiej ideologii i wymyślają kolejne sofizmaty można nazywać różnie – NWO, syjonistami, banksterami, jak się chce. Ważne jest by pamiętać o jednym. Efektem realizacji tych szalonych wizji będzie destrukcja więzi społecznych, spójności społecznej (stratyfikacja), antagonizacja narodów – sprowadzonych do roli niewolników kapitału międzynarodowego (i lokalnych kacyków zwanych elitami kompradorskimi) – z ich państwami narodowymi. Państwa narodowe zostaną pozbawione silnego oparcia we własnych narodach. Obywatele-niewolnicy będą w tychże państwach widzieli już tylko narzędzie represji i bandycką organizację cementującą władzę kacyków i chroniącą wyzysk narodu przez obcy kapitał (niestety coraz więcej Polaków tak patrzy na współczesna Polskę – tylko nie rozumieją, dlaczego Polska trafiła tam, gdzie trafiła). Słabe państwa padną łatwo łupem tych drani – tak jak padły Chile, Argentyna, Boliwia i wiele wiele innych.
Gorąco zachęcam do obejrzenia filmów, które pokazują forpocztą jakiego zła jest libertariańsko-neoliberalne bredzenie o “wolności”:
Doktryna szoku,
Argentina’s economic collapse (Memoria del Saqueo) ,
The Take (La Toma),
Współczesne niewolnictwo- lektor (tu – minimum od 35-tej minuty do końca).
https://myslnarodowa. wordpress .com/filmy/

Jak neoliberalny pasożyt niszczy ruch narodowy od środka
Tez konserwatywno-liberalnych nie da się ludziom sprzedawać w czasie kryzysu, bo w tym czasie każdy boi się o swoje zatrudnienie – i o to, czy w razie długotrwałego pozostawania bez pracy będzie mógł liczyć na zasiłek bądź pomoc socjalną (wypłacanie tych świadczeń jak wiadomo jest przyczyną występowania bezrobocia). W czasie kryzysów nasilają się tendencje solidarystyczne, ludzie poszukują w innych zabezpieczenia. To dobry moment na propagowanie idei narodowej, połączonej z takimi postulatami ekonomicznymi, jakie wysuwała Falanga B. Piaseckiego przed wojną.

Środowiska neoliberalne,”neokonserwatywne”, libertariańskie wiedząc, że swojej antyspołecznej agendy „wolnorynkowej” nigdy nie sprzedadzą społeczeństwom, stosują różne metody „sprzedaży wiązanej”. Koronnym przykładem jest „narodowiec” i „patriota” S. Michalkiewicz : https://jozefbizon. wordpress. com/2011/08/15/radio-maryja-stanislaw-michalkiewicz-a-upr/ + https://jozefbizon. wordpress. com/2011/08/15/kontrrewolucja-2010-w-wydaniu-kandydata-korwina-mikke/

Wielu młodzieńców poszukujących wartości narodowo-patriotycznych daje się na tą pseudopatriotyczną szopkę „wolnorynkowców” nabierać. W ten sposób zostają oni wprzęgnięci w antynarodowy i antypolski ruch neoliberalny i jego mutacje typu UPR czy „Nowa Prawica”. Ekspansja antynarodowych koncepcji ekonomicznych objęła również niektóre ruchy narodowe – bardziej przez zamącenie w głowach szeregowym członkom niż na poziomie dokumentów programowych, niestety „takie będą ruchy narodowe jak ich młodzieży chowanie”. Narodowego Radykalizmu czy „terceryzmu” nie da się pogodzić z bajędami neoliberalnymi. Konflikt między neoliberalizmem i „prawicą” wszelkiej maści a ideą narodową to konflikt obłędnego egoizmu i dążenia do atomizacji społeczeństwa z solidaryzmem i troską o dobro publiczne. Ten konflikt zostanie rozstrzygnięty jeszcze w trakcie wielkiego kryzysu, który trwa obecnie. Z tego konfliktu zwycięsko może wyjść tylko strona, która nadaje bytowi jednostki ponadegoistyczny wymiar, daje jej misję, łączy ją z resztą społeczeństwa, a nie – pozostawia – na mocy obłędnej doktryny – samej sobie.
Budowanie „wolnego rynku” nie ma najmniejszego sensu, ponieważ mechanizm rynkowy nie działa, o czym w naukach ekonomicznych wiadomo od kilkudziesięciu lat (market failure nie jest stanem wyjątkowym, lecz normą). „Wolny rynek” jest drogą do dobrobytu nielicznych jednostek kosztem narodu, a nie – drogą do dobrobytu narodowego.

Polecam poczytać bardzo ciekawą rozprawę na temat idei wolnego rynku.

https://myslnarodowa. wordpress. com/wolny-rynek-dyskusja/

Member
Gold: 1.00
Oct 13 2015 04:49pm
"Trzecia droga". Chciałoby się powiedzieć złoty środek pomiędzy kapitalizmem, a socjalizmem. Według mnie, nie da się tego wypośrodkować. Albo jedno, albo drugie.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Oct 14 2015 02:41am
Quote (Xasthur @ Oct 13 2015 06:24pm)
Korwin od zawsze twierdził, że jest "bigamistą" i jego żona ma pełną tego świadomość. Z tego punktu widzenia trudno mówić o łamaniu przez niego zasad. Linia partii i prywatne poglądy na takie sprawy mogą być różne, chociaż wiem, że sympatykowi RN w głowie się to nie mieści. Ja np. jestem ateistą, a nie chcę wypierdolić KK (na razie) z życia publicznego, bo mam świadomość, że może to być dobra zapora na muslimów.

Instrumentalne traktowanie KK nie przybliza Ciebie do konserwatyzmu.

Nie wiesz tego co zona i dzieci mysla o jego "przygodach". Ale to w gruncie rzeczy ma male znaczenie. W takiej definicji konserwatyzmu mozna zmiescic wszystko, totalnie wszystko.

Quote (yo11 @ Oct 13 2015 09:32pm)

Bo toczymy spor od momentu w ktorym oba panstwa zblizyly sie do siebie? Bo u Moskali(To nie Rosjanie tylko Moskale) rzadza kgbowscy bandyci odwolywujay sie do zbrodniczego systemu? Wiesz co zrobili z synem Kuklinskiego? PRzejechaligo kilkukrotnie samochodzem tej samej marki jakim wywieziono ojca. Bo kurwa jesli myslimy o powolnym odbudowywaniu RP to Moskale zrobia wszystko aby to sie nie udalo?

Member
Oct 14 2015 03:01am
Quote (KinderKorwinista @ Oct 14 2015 08:41am)
Bo toczymy spor od momentu w ktorym oba panstwa zblizyly sie do siebie? Bo u Moskali(To nie Rosjanie tylko Moskale) rzadza kgbowscy bandyci odwolywujay sie do zbrodniczego systemu? Wiesz co zrobili z synem Kuklinskiego? PRzejechaligo kilkukrotnie samochodzem tej samej marki jakim wywieziono ojca. Bo kurwa jesli myslimy o powolnym odbudowywaniu RP to Moskale zrobia wszystko aby to sie nie udalo?

Chyba Ci się kolego epoki popierdoliły. W Rosji są Rosjanie, a nie jacyś Moskale. Jesteś głąbem, który za chuja nie ma ambicji, żeby poznać trochę historię Polski inną niż ta którą wbili Ci do głowy nauczyciele w szkole, albo starzy. Mam wyjebane w Kuklińskiego, który był psem na smyczy Usraela tak samo jak był nim Generał Petelicki i jego bandycki GROM, który był na skinienie w wojnach prowadzonych przez USA.

Mówisz o KGB, a może przy okazji wspomnisz o tym ile FBI/CIA/MOSSAD i inne tego typu służby wyrządziły zła ludziom na całym świecie poprzez swoje działania ? Skoro Putin jest takim bandytą to dlaczego ma tak ogromne poparcie ludzi i wybierają go w każdych wyborach ? Rozumiem, że według Twojej logiki KBGowcy chodzą po domach i każdemu przystawiają giwerę do głowy każąc głosować na Władka ?

Powiedz mi, tępaku, co takiego w tym momencie Rosja żeby RP nie mogła się odbudować ? Polska istnieje tylko na papierze i jest jebanym wasalem żydo-zachodu, Izraela i USA.

Ciekaw jestem kto Wam płaci za pisanie takich bredni, bo aż nie chce mi się wierzyć że można być takim tępakiem i nie posiadać funkcji logicznego myślenia.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Oct 14 2015 03:12am
Quote (yo11 @ Oct 14 2015 09:01am)
Chyba Ci się kolego epoki popierdoliły. W Rosji są Rosjanie, a nie jacyś Moskale. Jesteś głąbem, który za chuja nie ma ambicji, żeby poznać trochę historię Polski inną niż ta którą wbili Ci do głowy nauczyciele w szkole, albo starzy. Mam wyjebane w Kuklińskiego, który był psem na smyczy Usraela tak samo jak był nim Generał Petelicki i jego bandycki GROM, który był na skinienie w wojnach prowadzonych przez USA.

Mówisz o KGB, a może przy okazji wspomnisz o tym ile FBI/CIA/MOSSAD i inne tego typu służby wyrządziły zła ludziom na całym świecie poprzez swoje działania ? Skoro Putin jest takim bandytą to dlaczego ma tak ogromne poparcie ludzi i wybierają go w każdych wyborach ? Rozumiem, że według Twojej logiki KBGowcy chodzą po domach i każdemu przystawiają giwerę do głowy każąc głosować na Władka ?

Powiedz mi, tępaku, co takiego w tym momencie Rosja żeby RP nie mogła się odbudować ? Polska istnieje tylko na papierze i jest jebanym wasalem żydo-zachodu, Izraela i USA. rony. Ale

Ciekaw jestem kto Wam płaci za pisanie takich bredni, bo aż nie chce mi się wierzyć że można być takim tępakiem i nie posiadać funkcji logicznego myślenia.

Jestes pierdolonym debilem. Lykasz tepa propagande uznajac, ze odkryles swietego grala. Teraz uciekam do pracy ale jak chcesz to moge wyjasnic ci krok po kraku dlaczego jestes totalnym debilem.

W przeciwienstwie do ciebie czytam wszystkie strony. Ale to co wy promujecie to pierdolony syf dla idiotow. Pierdolone rasistowskie brednie przeplatane z biedota umyslowa. Wy kurwa nawet antysemityzm kompromitujecie, debile :D

This post was edited by KinderKorwinista on Oct 14 2015 03:15am
Go Back To Polska Topic List
Prev1234568Next
Add Reply New Topic New Poll