d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Cholercia Co Do Tematu Z Marihuaną > Bo Sie Rozpisałem I Zamknęli Za Szybko:(
Prev12345612Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 121,534.87
Oct 4 2011 03:19pm
Quote (Wykluczone @ 4 Oct 2011 23:11)
widzisz ziom, opinie ludzi, którzy mają do czynienia z twoim "problemem" na co dzień, ja moge dodać tylko, że to prawda

łatwiej by było gdybyśmy sobie wszyscy po prostu ufali. ja nie potrafie niestety
nie jestem ociemniały ani zacofany, a palenie nie jest ogólnie mi obce

i tak nic sie nie zmieni po tej dyskusji ale warto było troche poczytać :(
Member
Gold: 15,461.01
Oct 4 2011 03:20pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 10:15pm)
powiedz mi czy teraz masz problem z nabyciem towaru?
inne pytanie, czy słyszałeś kiedykolwiek nie wiem być może  z TV, radia, gazety, plotek wiejskich czy tam internetu że nieletni kupił alkohol? czy myślisz że gdy będzie miał prosty wybór trawa/alkohol i wyjdzie wśród ludzi będąc nieodpowiedzialnym człowiekiem wytęż wyobraźnie powiedz mi jakie widzisz najgorsze scenariusze kiedy ten człowiek przechodzi na czerwonym świetle bo czegoś tam przez sekunde nie ogarnął? taki tam przykład

heh trudno jest mi ogólnie pisać o tym co chce powiedzieć, ciężko jest do kogoś dotrzeć kiedy to co chce sie powiedzieć jest skomplikowane wybaczcie mi :D ale kontynuujmy

Wydaje mi się, że ta niepełnoletnia osoba będzie się bardzo bała, że ktoś się dowie iż zapaliła. Postara się to zamaskować najlepiej jak tylko może. (W wieku 15 lat chyba nikt by nie chciał, aby rodzice dowiedzieli się, że paliłeś/aś)
A patologia patologią, nic jej nie zmieni. Najebać się czy zajebać ? Co za różnica, byle by wywrzeć na kimś wrażenie.

/e : Wydaje mi się, że na 100 przypadków potrąceń ludzi przez samochody, gdzie osoba była pod wpływem używek ~98 z tych osób było w pijackim amoku. 2 razy tak miałem jak jechałem z siostrą, że jakiś lump nam prawie wpadł pod koła.

This post was edited by LoQ on Oct 4 2011 03:23pm
Member
Gold: 207,174.49
Oct 4 2011 03:22pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 10:19pm)
łatwiej by było gdybyśmy sobie wszyscy po prostu ufali. ja nie potrafie niestety
nie jestem ociemniały ani zacofany, a palenie nie jest ogólnie mi obce

i tak nic sie nie zmieni po tej dyskusji ale warto było troche poczytać :(

ile ty masz lat chlopie :)

przezyles jakas traume czy co? bo nie rozumiem twojego, toku rozumowania!

moze za malo pale :)

Member
Gold: 11,225.00
Oct 4 2011 03:23pm
Quote (cagiva @ 4 Oct 2011 21:36)
wkleje tylko żeby można było przeczytać i podyskutować jak ludzie.
być może kogoś to ruszy i podzieli zdanie ale wyśmieje. bez hejtowania.
p.s nie chce % za ten temat mody odczepcie sie na chwile dzięki

__

zawsze byłem i zawsze będe przeciw.

powód? nie ufam polskiemu społeczeństwu, wybaczcie. nie da sie uniknąć jeżdżenia po alkoholu, agresywnego zachowania i nie mówcie mi że po trawie człowiek jest wyluzowany i zchillowany. na każdego inaczej może zadziałać i nie chodzi tu tylko o przypadki bad tripa że komuś odjeżdża totalnie, nie dolewajmy oliwy do ognia. nie wiem jakie argumenty musielibyście podać żeby zmienić moje zdanie, a sądze że mojemu rozumowaniu w tej sprawie nic nie można zarzucić.

Jaram dużo i niestety jestem zmuszony się zgodzić.

Quote (cagiva @ 4 Oct 2011 21:36)
od razu powiem że na prawde nie interesują mnie protesty i hasła dredziarzy, że oni i im podobni ludzie (nikogo nie szufladkuje, zapalić zdarzyło sie być może każdemu niezależnie od wieku itd i palącym może być każdy, przejdźmy do rzeczy .. hrhr) są przekonani że miękkie narkotyki to dobry pomysł. że im sie należy. w ilu krajach Europy można legalnie posiadać/palić? co do kar pozbawienia wolności za posiadanie zielonego nie będe komentował chyba nie mam argumentów ale całość została już powiedziana.

Co do legalności, kar i ukonstytuowania prawnego tej kwestii, to chyba najlepsze byłoby takie rozwiązanie, na które zgodziłaby się większość społeczeństwa. Jakie byłoby to rozwiązanie? nie wiem, bo mogę odpowiadać tylko za siebie, a sam jestem za niekaraniem posiadania i palenia, z wyłączeniem wykonywania pracy, prowadzenia pojazdów itd. ale na pewno nie zgodziłbym się na pełną legalizację.
Member
Oct 4 2011 03:25pm
Quote (LoQ @ 4 Oct 2011 23:20)
Wydaje mi się, że ta niepełnoletnia osoba będzie się bardzo bała, że ktoś się dowie iż zapaliła. Postara się to zamaskować najlepiej jak tylko może. (W wieku 15 lat chyba nikt by nie chciał, aby rodzice dowiedzieli się, że paliłeś/aś)
A patologia patologią, nic jej nie zmieni. Najebać się czy zajebać ? Co za różnica, byle by wywrzeć na kimś wrażenie.

no prawie zawsze sie znajdą łatwe (bez żadnego sarkazmu, bo przecież też i trafne) odpowiedzi na każdy zarzut ale ja jednak chciałbym pozostawić marihuane (bo powiedzmy sobie szczerze nie zdoła sie tego usunąć ani z nielegalnego rynku, bo każdy zna kogoś kto 'ogarnia') tym (już w ostateczności), którzy swoją drogą kiedy koniecznie chcą to nabyć. nie ułatwiałbym po prostu dostępu do tego najaranym (tu w sensie podekscytowanym :P ) dziewicom-palaczom byleby spróbować etc ~~

:(
Member
Gold: 282.70
Oct 4 2011 03:25pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:15pm)
powiedz mi czy teraz masz problem z nabyciem towaru?
inne pytanie, czy słyszałeś kiedykolwiek nie wiem być może  z TV, radia, gazety, plotek wiejskich czy tam internetu że nieletni kupił alkohol? czy myślisz że gdy będzie miał prosty wybór trawa/alkohol i wyjdzie wśród ludzi będąc nieodpowiedzialnym człowiekiem wytęż wyobraźnie powiedz mi jakie widzisz najgorsze scenariusze kiedy ten człowiek przechodzi na czerwonym świetle bo czegoś tam przez sekunde nie ogarnął? taki tam przykład

heh trudno jest mi ogólnie pisać o tym co chce powiedzieć, ciężko jest do kogoś dotrzeć kiedy to co chce sie powiedzieć jest skomplikowane wybaczcie mi :D ale kontynuujmy

czasem są problemy, a to ktos nie może, albo nie ma czasu, albo coś
tak to bym poszedł do sklepu i kupił to co chce kupić jak cywilizowany człowiek, a jakistam urzędnik by czuwał nad tym, żebym dostał dokładnie 1.0g czystego ziułka
nie rozumiem natomiast nawiązania z kupnem alkoholu, który swoja drogą jest bardziej szkodliwy, bo osobiście wolałbym, żeby ludzie palili, a nie pili

@bold
a nigdy nie miałeś tak, że idąc na trzeźwo zamyśliłeś się i wpadłeś na kogoś?
ta sama sytuacja, marihuana nie jest czynnikiem w takich wypadkach
Member
Oct 4 2011 03:26pm
Quote (Malach @ 4 Oct 2011 23:22)
ile ty masz lat chlopie :)

przezyles jakas traume czy co? bo nie rozumiem twojego, toku rozumowania!

moze za malo pale :)

20 :)

nie, nie przeżyłem żadnej traumy ale znam Polaków, Polaczków i dzikie hieny. nie wiem jak tu inaczej napisać
mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi :)
Member
Gold: 6.66
Oct 4 2011 03:27pm
Quote (PanApetyczny @ 4 Oct 2011 21:53)
jazda fura na fazie >> all

Raz w zyciu jechalem z kims samochodem bedac totalnie spalonym. Takiego rollercoastera nie mialem nigdy wczesniej i jak do tej pory nigdy pozniej. Dla fanow mocnych wrazen orgazm gwarantowany :)
Member
Gold: 15,461.01
Oct 4 2011 03:28pm
Quote (groom @ Oct 4 2011 10:27pm)
Raz w zyciu jechalem z kims samochodem bedac totalnie spalonym. Takiego rollercoastera nie mialem nigdy wczesniej i jak do tej pory nigdy pozniej. Dla fanow mocnych wrazen orgazm gwarantowany :)

sam żałuje, że jestem już do tego przyzwyczajony, bo "ten pierwszy raz" jest najlepszy :D
Member
Gold: 282.70
Oct 4 2011 03:28pm
Quote (cagiva @ Oct 4 2011 11:26pm)
20 :)

nie, nie przeżyłem żadnej traumy ale znam Polaków, Polaczków i dzikie hieny. nie wiem jak tu inaczej napisać
mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi :)

Daj spokój, na trzeźwo ludzie też zachowują się jak zwierzęta, a tym bardziej po alkoholu.
Prosty przykład, słyszałeś kiedyś, żeby robotnik po powrocie do domu zapalił jointa po czym pobił swoją rodzine?

Quote (LoQ @ Oct 4 2011 11:28pm)
sam żałuje, że jestem już do tego przyzwyczajony, bo "ten pierwszy raz" jest najlepszy :D

wiem o czym mowisz :D

This post was edited by Wykluczone on Oct 4 2011 03:29pm
Go Back To Polska Topic List
Prev12345612Next
Closed New Topic New Poll