Mnóstwo opracowywań, instrukcji, odpowiedzi, solucji i rozwiązań problemów jakie napotkali tutejsi użytkownicy
z grą Diablo 2 Dodatek Pan Zniszczenia zostało już przesłane na Private Message Box autorów pytań.
Jako, że w dalszym ciągu zamierzam ciężko pracować to by któregoś dnia otrzymać wymarzony przeze mnie
Znacznik Zaufania [eng.
Trusted Tag]
Umieszczam poniżej przykładową solucję dla problemu, który pojawił się bezpośrednio w temacie
- mając tym samym, nadzieję, iż kolejne osoby nabiorą śmiałości aby ze swoimi problemami dzielić się tutaj lub przez [eng.
via] PM Box.
Jeśli nie ja to na pewno znajdzie się tutaj wiele doświadczonych osób, które będą w stanie pomóc rozwiązać wasze problemy.
Quote (HillOvCypress @ Feb 7 2010 09:07pm)
mam problem z questem z 3 aktu, mianowicie tego z gibdinem lupierzcow
nie rozumiem go, generalnie po co Ormus szuka tego gibdinu ? gdzie go szukac? czy moga czychac na mnie jakies niebezpieczenstwa w drodze? jak wyglada sceneria obok gibdinu, jak moge rozpoznac, ze dobrze trafilem ? z gury dzienkuje za odpowiedz 
Nazwa Questu:
Ostrze Dawnej Religii / The Blade of the Old Religion
Otrzymanie:
Kończąc quest pierwszy lub wkraczając do Dżungli Łupieżców
Zleceniodwaca:
Ormus
Lokacja:
W głębi Dżungli Łupieżców / Side area off the Flayer Jungle
Nagroda:
Rzadki pierścień od Ormusa. Poziomy pierścieni: Normalny 21, Koszmar 35, Piekło 65
Nie ważne jaki mamy poziom postaci [eng.
character level], zawsze poziom pierścieni będzie ten sam.
Ważność zadania:
Opcjonalne, jednak gra warta jest świeczki.
Po co Ormus szuka tego gibdinu ? :
Od Ormusa dowiadujemy się, że magiczna ochrona wybrzeża słabnie i mogą ją przełamać chordy potworów.
Jedynym ratunkiem jest ostrze Starożytnych Skatsimów, które należy odnaleźć.
Oczywiście nic złego się nie stanie jeśli tego nie zrobimy.
Gdzie go szukać ? :
Na wszystkich "zalesionych" terenach Aktu III znajdują się "korytarze" oznaczone dwoma kamiennymi filarami.
Za nimi znajdują się albo zejścia do podziemi etc., Punkty Nawigacyjne [eng.
WP - waypoint]
i małe wioski Fetyszy, a w jednej z nich - Gidbin, obiekt poszukiwany w tym queście.
Jak wygląda sceneria obok gidbinu, jak mogę rozpoznać, że dobrze trafiłem ? :
Gidbin umieszczony jest na drewnianym piedestale okrążonym czaszkami.
Należy na niego kliknąć [eng.
click], co owocuje objęciem go przez płomienie.
Czy mogą czyhać na mnie jakieś niebezpieczeństwa w drodze ? :
Po kilku sekundach (czyt.: po kilkunastu metrach przechadzki) pojawia się Boss Fetyszy
z kilkoma towarzyszami. Po jego uśmierceniu otrzymujemy to czego szukamy.
Tips : Przed kliknięciem Gidbina warto oczyścić tę dzicz dookoła. To może znacznie ułatwić zadanie.
Dotychczasowy posiadacz Gidbina jest to jakaś odmiana Fetysza (Szczuroczłek, Zabójca Dusz, itp.),
jednak nie będzie to szaman czy fetysz z Inferno (czyt.: struga ognia, która pali wrogów),
dla tego można mu dość łatwo uciec, np. gdy "zatnie" się na jakiejś przeszkodzie.
Z góry dziękuje za odpowiedź :
Oczywiście - nie ma za co. Robię to praktycznie całkowicie bezinteresownie - mając jednak na uwadze to,
że takim zachowaniem pozyskuję sobie zaufanie administracji forum i w efekcie pracuję na rzecz upragnionego TT