d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Epic Fury
Prev1234
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Mar 6 2026 01:13pm
Poczytajcie sobie z Ironem gdzie znajduje się dowództwo 5 floty US.

błąd logiczny, ich poziom intelektualny nie pozwala im czytać niczego co nie jest postami na forum pisanymi prostym językiem (bo tym trudniejszym nie ogarniają)
Member
Gold: 40.00
Warn: 30%
Mar 7 2026 03:42am
Kolego drogi w moim temacie napisałem wpis dotyczący polskiej polityki 5 dni temu.
A ten temat dotyczy polityki światowej, więc nie będę tu pisał o polskiej.
Co do Trumpa, to po pierwsze jest on prezydentem państwa, głównego sojusznika Polski.
Nawet jeśli "kochałem" Bidena, to nie znaczy że Trump jest fatalny, zwłaszcza że póki co nie zrobił nic bardzo złego.
Osobiste sympatię i osobista chemia swoją drogą, a interesy państwowe swoją drogą.
To że USA jest teraz nieco bardziej egoistyczne no to cóż, wiadomo smuteczek ale gdyby rządzili demokraci to też by szło w takim kierunku, co najwyżej wolniej.
Po pierwsze dla USA głównym wrogiem są teraz Chiny, a powstrzymywanie Rosji powinna wziąć na klatę Europa, a USA może co najwyżej pomóc. Takie sygnały trafiały już za czasów Bidena, Trump jedynie przyspieszył zmiany.
Bałem się faktycznie, że Trump podda Ukrainę, a na razie dalej pozwala Europejczykom kupować amerykański sprzęt dla Ukrainy.
To że Trump nałożył cła na Europę no to przykra sprawa, ale w sumie nic wielkiego.
Owszem Trump lubi się chwalić, i lubi być chwalony, lubi dostawać nagrody, pomniki itp, a nie lubi krytyki, i jest to pewien minus dla polityka ale niezbyt duży. Skoro to wyborcom w USA nie przeszkadza to dla mnie też wywalone, dla mnie się liczy że prezydent Trump jest przyjacielem Polaków i że nasze kraje są w sojuszu. Możemy mu w Łodzi postawić gdzieś jakiś pomnik, nie mam z tym problemu.
Koło katedry w Łodzi są pomniki papieża, pomnik smoleński, można dostawić trzeci: pomnik Trumpa, nie widzę problemu.

CZy ty czytasz co napiszesz zanim klikniesz wyslij?
Skąd takie uwielbienie dla Trumpa?
Trump to niebezpieczny wariat z ego rozmiaru Texasu. Takie osoby nigdy nie powinny być przy władzy. Stawianie sobie samemu pomników to jest coś co się widuje w byłych republikach radzieckich, a nie na zachodzie.
I tak, wyborcom jego styl 'rządzenia' zaczyna przeszkadza. Trump traci poparcie wśród republikanów. Można tylko mieć nadzieję, że usuną go z urzędu w trakcie kadencji. Całemu światu wyjdzie to na dobre.
Member
Gold: 2,137.69
Warn: 10%
Mar 7 2026 07:13am
Trump to niebezpieczny wariat z ego rozmiaru Texasu. Takie osoby nigdy nie powinny być przy władzy. Stawianie sobie samemu pomników to jest coś co się widuje w byłych republikach radzieckich, a nie na zachodzie.
I tak, wyborcom jego styl 'rządzenia' zaczyna przeszkadza. Trump traci poparcie wśród republikanów. Można tylko mieć nadzieję, że usuną go z urzędu w trakcie kadencji. Całemu światu wyjdzie to na dobre.

Lepiej powiedz kto po trumpie. Ja nie widzę alternatywy innej niż wykreowany przez żydów kurew
Member
Gold: 12,059.17
Mar 9 2026 06:52am

Nie mam uwielbienia dla Trumpa.
Jest on prezydentem USA, naszego największego sojusznika, nie jest rolą narodu X krytykowanie prezydenta Y wybranego przez naród Z, jeśli narody są zaprzyjaźnione.
Byłoby to wtracanie się w politykę drugiego państwa.
Chciałbym Ci na coś zwrócić uwagę, Donald Tusk o obecnej sytuacji powiedział tak:
400mln Europejczyków prosi 300mln Amerykanów o obronę przed 120mln Rosjanami.
Już samo to pokazuje, że coś jest nie ok z naszą europejską polityką, z Europejczykami.
Widać że model 30 malych państw się nie sprawdza, jesteśmy jako Europa pionkami w grze innych krajów.
Czyli to może jednak Europa wybiera sobie od dawna złych rządzących, a nie USA?
Skoro to my musimy ich prosić o pomoc bo sami nic nie mamy?
Powiem Ci tak, gdyby demokraci rządzili super a republikanie nie mieli w niczym racji to by republikanie czy Trump nie wygrali wyborów. Jedno można na pewno powiedzieć o Trumpie: nie boi się trudnych tematów, wyzwań, nie chowa głowy w piasek.
Jest też miliarderem, więc ma łeb na karku
Member
Mar 9 2026 07:04am
Jest on prezydentem USA, naszego największego sojusznika, nie jest rolą narodu X krytykowanie prezydenta Y wybranego przez naród Z, jeśli narody są zaprzyjaźnione.
Byłoby to wtracanie się w politykę drugiego państwa.
Chciałbym Ci na coś zwrócić uwagę, Donald Tusk o obecnej sytuacji powiedział tak:
400mln Europejczyków prosi 300mln Amerykanów o obronę przed 120mln Rosjanami.
Już samo to pokazuje, że coś jest nie ok z naszą europejską polityką, z Europejczykami.
Widać że model 30 malych państw się nie sprawdza, jesteśmy jako Europa pionkami w grze innych krajów.
Czyli to może jednak Europa wybiera sobie od dawna złych rządzących, a nie USA?
Skoro to my musimy ich prosić o pomoc bo sami nic nie mamy?
Powiem Ci tak, gdyby demokraci rządzili super a republikanie nie mieli w niczym racji to by republikanie czy Trump nie wygrali wyborów. Jedno można na pewno powiedzieć o Trumpie: nie boi się trudnych tematów, wyzwań, nie chowa głowy w piasek.
Jest też miliarderem, więc ma łeb na karku

Kurcze. Nie spodziewałem się takiej rozsądnej wypowiedzi. Europa jest skazana na porażkę niestety
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Mar 9 2026 08:19am
Jest on prezydentem USA, naszego największego sojusznika

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Member
Gold: 36.63
Mar 9 2026 10:31am
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

:lol:
Member
Gold: 420.00
Mar 14 2026 04:33pm
Epic fury to już epic meat a tu cicho B)
Member
Mar 15 2026 04:04am
Epic fury to już epic meat a tu cicho B)

Tsooooo
Member
Gold: 420.00
Mar 15 2026 04:37am
Tsooooo

Jadom świry jadom do iranu elita elity zbrojonych USiA B)
Go Back To Polska Topic List
Prev1234
Add Reply New Topic New Poll