d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Czy To Dobry Telefon?
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Sep 18 2024 02:58am
Quote (RedGentooHat @ 18 Sep 2024 09:23)

Na iphonie nie masz na dole zadnego przycisku -.- tylko utwierdza mnie ze nie miales albo nie potrafiles go uzywac.

.

Mój iPhone miał przycisk, nawet sprzedawane dzisiaj se2 też ma przycisk
https://www.morele.net/smartfon-apple-se-2022-5g-3-64gb-czerwony-mmxh3pm-a-10032892
Member
Gold: 0.00
Sep 18 2024 03:29am
Ten przycisk występuję tylko w starszych modelach i serii SE i jego główną funkcją jest rozpoznawanie odcisku palca. W SE4 ma byc Face ID i przycisku nie będzie.
Co do powrotu - lewy góry róg, praktycznie zawsze. Obsługa nie jest ciężka.

Budzika - ehh. Co najmniej kilka raz sie spóźniłem przez jebanego adroida po updatecie do któreś wersji bo jakiś kretyn uznał, że stworzenie dwóch tarcz zamiast normalnego kółka do przewijania godziny to dobry pomysł. Chciałem ustawić na 7, wyszło na 19...
Wkurwiało mnie to, że co update wersji Androida system wyglądał inaczej i trzeba było sie przestawić.

W iOSie masz harmonogram snu, kiedy telefon sie automatycznie wycisza, a ekran blokady pokazuje godzinę i godzine budzika. Nie ma z tym wielkiego problemu

To inny system, zaprojektowany trochę inaczej i trzeba sie przestawić. kwestia przyzwyczajenia, nie ma co szukać dziury w całym.

Jedyne z czym mam problemu siebie, to niezbyt pojemna bateria, ale mam mini, więc jest do zrozumiałe.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Sep 18 2024 03:37am
Quote (Ironfister @ Sep 18 2024 10:58am)
Mój iPhone miał przycisk, nawet sprzedawane dzisiaj se2 też ma przycisk
https://www.morele.net/smartfon-apple-se-2022-5g-3-64gb-czerwony-mmxh3pm-a-10032892

ale pisales o przycisku powrotu ktorego nie ma i nie bylo

Quote (JCD2R @ Sep 18 2024 11:29am)
Ten przycisk występuję tylko w starszych modelach i serii SE i jego główną funkcją jest rozpoznawanie odcisku palca. W SE4 ma byc Face ID i przycisku nie będzie.
Co do powrotu - lewy góry róg, praktycznie zawsze. Obsługa nie jest ciężka.

Budzika - ehh. Co najmniej kilka raz sie spóźniłem przez jebanego adroida po updatecie do któreś wersji bo jakiś kretyn uznał, że stworzenie dwóch tarcz zamiast normalnego kółka do przewijania godziny to dobry pomysł. Chciałem ustawić na 7, wyszło na 19...
Wkurwiało mnie to, że co update wersji Androida system wyglądał inaczej i trzeba było sie przestawić.

W iOSie masz harmonogram snu, kiedy telefon sie automatycznie wycisza, a ekran blokady pokazuje godzinę i godzine budzika. Nie ma z tym wielkiego problemu

To inny system, zaprojektowany trochę inaczej i trzeba sie przestawić. kwestia przyzwyczajenia, nie ma co szukać dziury w całym.

Jedyne z czym mam problemu siebie, to niezbyt pojemna bateria, ale mam mini, więc jest do zrozumiałe.

czyli za trudne bylo uzywanie jak nawet zegarka ustawic nie umiales :P

harmonogram snu jest w apikacji zdrowie

czyli nastepny nie zna systemu i psioczy, polska na 100% ehh

This post was edited by RedGentooHat on Sep 18 2024 03:39am
Member
Gold: 0.00
Sep 18 2024 03:43am
Quote (RedGentooHat @ 18 Sep 2024 11:37)

przeczytałeś ze zrozumieniem czy sie zwyczajnie przypierdalasz dla zasady? :huh:

napisałem, że "ulepszony" design zegarka na zasadzie dwóch tarcz w Androdzie był chujowy, bo można łatwo ustawić +12h
mam iosa i nie narzekam

This post was edited by JCD2R on Sep 18 2024 03:44am
Member
Sep 18 2024 03:47am
Quote (JCD2R @ Sep 18 2024 11:43am)
przeczytałeś ze zrozumieniem czy sie zwyczajnie przypierdalasz dla zasady? :huh:

napisałem, że "ulepszony" design zegarka na zasadzie dwóch tarcz w Androdzie był chujowy, bo można łatwo ustawić +12h
mam iosa i nie narzekam

czytam z doskoku czekajac az pipeline sie zmerguje, faktycznie zle doczytalem :thumbsup:
Member
Gold: 30.00
Warn: 20%
Sep 18 2024 03:54am
hakka tiaka :mellow:
Member
Sep 18 2024 06:18am
Quote (RedGentooHat @ 18 Sep 2024 11:37)

No właśnie pisałem że nie było przycisku powrotu, przez co jak programista nie umieścił powrotu w swojej aplikacji na którymś ekranie to użytkownik jest w dupie. Albo musisz przewijać wysoko do góry, i dopiero na samej górze masz przycisk powrót.
A na androidzie masz powrót zawsze dostępny, zawsze jest na dole.
Lepiej mieć tą opcję łatwo dostępną, może w którymś iPhone to dodadzą;-)
Member
Sep 18 2024 07:21am
Quote (Ironfister @ Sep 18 2024 02:18pm)
No właśnie pisałem że nie było przycisku powrotu, przez co jak programista nie umieścił powrotu w swojej aplikacji na którymś ekranie to użytkownik jest w dupie. Albo musisz przewijać wysoko do góry, i dopiero na samej górze masz przycisk powrót.
A na androidzie masz powrót zawsze dostępny, zawsze jest na dole.
Lepiej mieć tą opcję łatwo dostępną, może w którymś iPhone to dodadzą;-)

czekaj bo ja mam wrazenie ze ty chyba nie miales iphona nawet w reku -.-

odpalam aplikacje np fb i chce cofnac sie do pulpitu to ruszam palcem od dolu do gory i jestem na pulpicie, mi sie wydaje ze ty nigdy nie uzywales iphona, bo to podstawowa funkcja ktora zna kazdy kto go mial w reku, natomiast jak aplikacja nie ma powrotu to co to ma za znaczenie czy ios czy android skorog nie ma? podaj jakis przyklad bo to jakis gowno argument ktory nie ma za grosz sensu.

Do tego od zawsze funkcja powrotu jest w gornej czesci ekranu na przykład w ustawieniach (najlatwiej pokazac):
Member
Sep 18 2024 02:15pm
Quote (RedGentooHat @ 18 Sep 2024 15:21)
(...) natomiast jak aplikacja nie ma powrotu to co to ma za znaczenie czy ios czy android skorog nie ma? podaj jakis przyklad bo to jakis gowno argument ktory nie ma za grosz sensu.

Do tego od zawsze funkcja powrotu jest w gornej czesci ekranu na przykład w ustawieniach (najlatwiej pokazac):
https://i.ibb.co/W5xgRHK/IMG-EB5-FD2-DB94-A8-1.jpg

No jest różnica bo na androidzie przycisk do powrotu masz zawsze, bo jest systemowy, a na Iphone jest tylko wtedy kiedy programista aplikacji umieścił go na każdym możliwym ekranie. Typowa aplikacja ekranów ma dużo, zdarzały mi się sytuacje że musiałem zamykać apke bo na którymś tam ekranie nie było przycisku do powrotu na ekranie.
Anyway moje największe rozczarowanie to że ten telefon miał mi długo posłużyć, a spierdolił się po dwóch latach, niedługo po gwarancji, zresztą i tak cholera wie czy by uznali gwarancje.
I przede wszystkim nie mam potrzeby wydawać 4k na flagowy telefon skoro telefon za 1k działa płynnie i dobrze. Niby zdjęcia lepsza w drogim telefonie, i to byłby jakiś argument, ale ja akurat nie robię ich dużo.
Ludzie sami to sobie robią. Narzekają że mają mniej pieniędzy od swoich rodziców, ale ich rodzice nie kupowali drogich telefonów więc jeden wydatek mieli mniej.

This post was edited by Ironfister on Sep 18 2024 02:16pm
Member
Gold: 7,266.09
Sep 18 2024 02:22pm
Go Back To Polska Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll