d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1290291292293294471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 8 2013 04:38am
Dziś było dłuższe wybieganie w terenie pagórkowatym. Sporo podbiegów i zbiegów. Wyszło bardzo fajnie, rano temp. -6 stopni. Fajnie się biegało po śniegu, Kanadie też bardzo dobrze się trzymają na takim podłożu. Trening na + :)

Member
Gold: 1.00
Dec 8 2013 02:15pm
Dzisiejsze wybieganie, ponad 14km, tempo około 5min na km, pilnowałem tętna - 164 średnie. Bardzo ślisko, padający śnieg prosto w twarz - mało przyjemne, ale biała sceneria rekompensuje wszelakie trudności na trasie. :)
Edit:
Bieniol gratulacje, ja ostatnio mam straszne problemy z porannym wstawaniem.

This post was edited by b0b3k on Dec 8 2013 02:16pm
Member
Gold: 3,704.84
Dec 8 2013 02:34pm
I Bieg Mikołajów zaliczony :) Bieg cały czas po trawie, dużo śniegu. Ogólnie 168 miejsce. Dałem z siebie maxa, jak na obecną formę. Trasa niby 10km, Garmin zmierzył mi 9,22km. Trasa słabo niestety oznakowana, a reszta to ok.

B0b3k: ten twój czujnik tętna działa ok? Jak dziś biegłem, to coś mi się chyba popsuło - miałem tętno ok 188-192 większość trasy, a tu nagle, ostatnie 2,5km kółko i przyśpieszam tempo, biegnę trochę, a tu nagle widzę tętno 17x, a oddychałem dość ciężko. No i właśnie miałem takie wskazania na ostatnich ok 2km - 15x-17x uderzeń. No i próbowałem poprawiać pasek, ale nic to nie dało. Możecie luknąć na endomondo jak się moje tętno zmieniało - widzi ktoś jakieś nieprawidłowości?
Member
Dec 8 2013 02:54pm
Quote (Henio17 @ 8 Dec 2013 22:34)
I Bieg Mikołajów zaliczony :) Bieg cały czas po trawie, dużo śniegu. Ogólnie 168 miejsce. Dałem z siebie maxa, jak na obecną formę. Trasa niby 10km, Garmin zmierzył mi 9,22km. Trasa słabo niestety oznakowana, a reszta to ok.

B0b3k: ten twój czujnik tętna działa ok? Jak dziś biegłem, to coś mi się chyba popsuło - miałem tętno ok 188-192 większość trasy, a tu nagle, ostatnie 2,5km kółko i przyśpieszam tempo, biegnę trochę, a tu nagle widzę tętno 17x, a oddychałem dość ciężko. No i właśnie miałem takie wskazania na ostatnich ok 2km - 15x-17x uderzeń. No i próbowałem poprawiać pasek, ale nic to nie dało. Możecie luknąć na endomondo jak się moje tętno zmieniało - widzi ktoś jakieś nieprawidłowości?

Jaki czas?
Trase znamy, we wrześniu z cOrem biegliśmy tam wielką ursynowską - 5km, 2 x po 2,5km nawrót zrobiliśmy.
No wydaje mi się że dobrze mierzy, nie widzę różnicy między garminem a sigmą, tętno takie samo. Pokaż profil na endomondo wyślij via pm, bo nie mam Cię we frendasach.
Edit: A ok, już jestem na Twoim profilu. :)

This post was edited by b0b3k on Dec 8 2013 02:55pm
Member
Dec 8 2013 02:55pm
ostatnio nie biegam bo zimno sie zrobiło i czekam na wiosne, a wy ? kto jeszcze odpuscil bieganko na rzecz siłowni/masowania przez zime
Member
Dec 8 2013 04:47pm
Quote (b0b3k @ Dec 8 2013 09:54pm)
Jaki czas?
Trase znamy, we wrześniu z cOrem biegliśmy tam wielką ursynowską - 5km, 2 x po 2,5km nawrót zrobiliśmy.
No wydaje mi się że dobrze mierzy, nie widzę różnicy między garminem a sigmą, tętno takie samo. Pokaż profil na endomondo wyślij via pm, bo nie mam Cię we frendasach.
Edit: A ok, już jestem na Twoim profilu. :)

Proponuję się dodać do friends w Endomondo, ok? Ja Ciebie podglądam :D
Oficjalny czas 50:15 na 10km, wg Garmina 9,22km w 50:07. Tylko jak biegłem ostatnie kółko 2,5kilometrowe, to nagle zobaczyłem, że tętno spada poniżej zakresów 188-192 w jakich biegłem prawie cały dystans. No i to jest dziwne, i przez to i przez brak dokładnej lokalizacji ile metrów do mety nie chciałem jeszcze przyśpieszać. Jak dla mnie to w pewnym momencie łapało mi po prostu co któreś uderzenie serca, ale nie umiem tego wytłumaczyć - poprawiałem pasek, no ale głowy nie dam, że dobrze leżał, bo byłem mocno zmęczony biegiem. Miałęm ogólnie alerty tętna ustawione i tak na szybko udało mi się je zwiększyć ,ale nie mogłem wyłączyć i cały bieg piszczałem :D

Da się podpiąć pasek w czipem do pomiaru tętna do Endomondo czy trzeba mieć wykupione Pro?
Member
Dec 8 2013 04:58pm
Quote (Henio17 @ 9 Dec 2013 00:47)
Proponuję się dodać do friends w Endomondo, ok? Ja Ciebie podglądam :D
Oficjalny czas 50:15 na 10km, wg Garmina 9,22km w 50:07. Tylko jak biegłem ostatnie kółko 2,5kilometrowe, to nagle zobaczyłem, że tętno spada poniżej zakresów 188-192 w jakich biegłem prawie cały dystans. No i to jest dziwne, i przez to i przez brak dokładnej lokalizacji ile metrów do mety nie chciałem jeszcze przyśpieszać. Jak dla mnie to w pewnym momencie łapało mi po prostu co któreś uderzenie serca, ale nie umiem tego wytłumaczyć - poprawiałem pasek, no ale głowy nie dam, że dobrze leżał, bo byłem mocno zmęczony biegiem. Miałęm ogólnie alerty tętna ustawione i tak na szybko udało mi się je zwiększyć ,ale nie mogłem wyłączyć i cały bieg piszczałem :D

Da się podpiąć pasek w czipem do pomiaru tętna do Endomondo czy trzeba mieć wykupione Pro?

Zaprosiłem Cię do frendasów. No dziwna opcja z tym pulsem, właśnie widziałem że przez cały bieg miałeś wysokie strasznie, a na końcówce spadło, pewnie pas Ci się zsunął. :>

Tak, jeśli ma blutacza :)

This post was edited by b0b3k on Dec 8 2013 04:58pm
Member
Dec 8 2013 06:10pm
Quote (b0b3k @ Dec 8 2013 11:58pm)
Zaprosiłem Cię do frendasów. No dziwna opcja z tym pulsem, właśnie widziałem że przez cały bieg miałeś wysokie strasznie, a na końcówce spadło, pewnie pas Ci się zsunął. :>

no właśnie to zsunięcie mi nie pasuje, bo co jakiś czas mierzył jednak...

btw: mierzył ktoś hr max metodą bezpośrednią? jest opisywana metoda, ale w niej bieg ma trwać około 6min i kończyć się pod górkę. czy można nazwać hr max, gdy na treningu kilkukilomerowym osiągnąłem jakieś określone tętno? 6min to mało trochę, nie wiem, jak zmienia się tętno, ale imho mogę przez ten czas po prostu się zajechać sprintem a tętno jeszcze nie urośnie odpowiednio. ten podbieg ma być stromy i krótki czy lekki a długi?
Member
Dec 9 2013 10:39am
Wczoraj, można powiedzieć że przez "przypadek" kupiłem nowe buty. Poszedłem do sklepu dla biegaczy u mnie w mieście, wchodzę i widzę, że na wszystko -30% :) Nie mogłem odpuścić takiej promocji. Wybór padł na NB m790v3. Namierzyłem się chyba z 5-6 par butów, ale te mi spasowały najbardziej. Chciałem 890 ale nie było rozmiarów. Henio kiedyś pytałeś o Saucony, wczoraj mierzyłem 3 pary: Kinvara, Jazz i jeszcze jakieś jedne, nie pamiętam nazwy. Buty pewnie i dobre, ale nie na moją wąską stopę. Strasznie dużo miejsca z przodu mi zostawało. Mierzyłem też te Lunarglide +5, takie samo wrażenie. Te NB pasują idealnie, wąskie z przodu i o to mi chodziło. Amortyzacja też na wysokim poziomie, patrząc po katalogu. Zapłaciłem 265zł, cena przed rabatem 380zł.

A but wygląda o tak:

Member
Dec 9 2013 05:24pm
Quote (Bieniol @ Dec 9 2013 05:39pm)
Wczoraj, można powiedzieć że przez "przypadek" kupiłem nowe buty. Poszedłem do sklepu dla biegaczy u mnie w mieście, wchodzę i widzę, że na wszystko -30% :) Nie mogłem odpuścić takiej promocji. Wybór padł na NB m790v3. Namierzyłem się chyba z 5-6 par butów, ale te mi spasowały najbardziej. Chciałem 890 ale nie było rozmiarów. Henio kiedyś pytałeś o Saucony, wczoraj mierzyłem 3 pary: Kinvara, Jazz i jeszcze jakieś jedne, nie pamiętam nazwy. Buty pewnie i dobre, ale nie na moją wąską stopę. Strasznie dużo miejsca z przodu mi zostawało. Mierzyłem też te Lunarglide +5, takie samo wrażenie. Te NB pasują idealnie, wąskie z przodu i o to mi chodziło. Amortyzacja też na wysokim poziomie, patrząc po katalogu. Zapłaciłem 265zł, cena przed rabatem 380zł.

:drool: Widziałem, jak je reklamował jeden ze sklepów w W-wie - robił jednocześnie promocje na NB 1080 - podobne do moich, ale o nieco innej specyfikacji - tzn np startowo-treningowe. Cena rewelka :drool:
Saucony mierzyłem i stwierdzam, że są bardzo wygodne i mogą mieć mega amortyzację - mięciutka podeszwa była bardzo.
NB ogólnie to szeroki but ma ;)
Lunary - B0b3k chwali :P
Ja z kolei znów przymierzałem się do Kanadii tr 5, męskich nie było już numerów. Damskie znalazłem, ale fioletowych ani różowych nie kupię, każde inne (były fioletowe...).
W jakim sklepie kupowałeś? Kiedyś bywałem w Rzeszowie.
Go Back To Polska Topic List
Prev1290291292293294471Next
Add Reply New Topic New Poll