d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1289290291292293471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 5 2013 01:36pm
Quote (Henio17 @ Dec 5 2013 12:33am)
już się spociłem  :lol:
dziś wg garmina zero stopni, odczuwalna minus 6. dałem się namówić bratu na założenie legginsów zamiast krótkich spodenek. termoaktywna koszulka z długim rękawem (zamiennie mam poliestrową z długim), kaszkietówka i łapki. Ubrałem legginsy, bo w niedzielę biegnę w Biegu Mikołajów na Służewcu - jak ktoś z W-wy to polecam, bieg charytatywny, można treningowo, tylko sporo wpisowe pewnie teraz kosztuje.
No i spadł śnieg i trochę ślisko na chodnikach. Lepiej po trawie się biegnie. Chyba jednak pomyślę nad jakimiś nakładkami na buty i/lub butami trailowymi.

:) jak dla mnie to tak akurat jest :)
Dziś testowałem te nowe leginsy i kurtkę z Decathlonu. Ten huragan Xavery czy jak mu tam troszkę już zaczął wiać, więc ubrałem leginsy + koszulka termo z krótkim rękawem i na to kurtka. Po biegu mogę stwierdzić, że leginsy trochę za ciepłe jak na -2 stopnie. Kurtka sprawdziła się bardzo fajnie, dobrze chroni przed wiatrem, i to najważniejsze. Fajnie też, że jest bardzo lekka.
Powodzenia w biegu :)
Widzę, że do rywalizacji dołączył Sławek :) dawno go nie było, ale już widać że pozamiata ten miesiąc :) znowu pewnie walnie z 200km +.
Member
Gold: 1.00
Dec 5 2013 04:37pm
Dzisiaj zrobiłem sobie bnp, zacząłem od 5:00 a skończyłem na 4:27, zrobiłem tak 6km - trochę mi to nie wyszło bo 5 i 6km taki sam był w sumie czasowo. Później 2km truchtu. W sumie 8km.
Member
Gold: 3,704.84
Dec 5 2013 04:47pm
Quote (b0b3k @ Dec 5 2013 01:51pm)
Miałem biec, ale 80zł wpisowego mnie trochę ostudziło. :D
Dzwoniłem do garmina, wymienią mi zegarek na "nowy" za połowę ceny rynkowej czyli za dokładnie 391,64zł. Po świętach się skuszę na taką wymianę, bo bateria to już maks 1,5-2h trzyma.

było zapisywać się wcześniej, było 50zł. trochę nagród do zdobycia jest, może się wróci ;)
gdzie dokłądnie dzwoniłeś? cały zegarek wymieniają? :D masz go na gwarancji?
Member
Dec 5 2013 04:56pm
Quote (Henio17 @ 6 Dec 2013 00:47)
było zapisywać się wcześniej, było 50zł. trochę nagród do zdobycia jest, może się wróci ;)
gdzie dokłądnie dzwoniłeś? cały zegarek wymieniają? :D masz go na gwarancji?

Do serwisu garmina, nie mam go na gwarancji, gdyby był to za darmo zostałby wymieniony. :> po gwarancji wymieniają za połowę ceny rynkowej, ale dziwi mnie że tak szybko bateria się rozładowała. Koleś od którego kupiłem zapewniał że trzyma około 6h, kupiłem go w październiku i rzeczywiście, na początku trzymał i ładowałem dosć rzadko.
Member
Dec 5 2013 06:40pm
Quote (b0b3k @ Dec 5 2013 11:56pm)
Do serwisu garmina, nie mam go na gwarancji, gdyby był to za darmo zostałby wymieniony. :> po gwarancji wymieniają za połowę ceny rynkowej, ale dziwi mnie że tak szybko bateria się rozładowała. Koleś od którego kupiłem zapewniał że trzyma około 6h, kupiłem go w październiku i rzeczywiście, na początku trzymał i ładowałem dosć rzadko.

Ale to jest jakaś ogólna zasada, czy tylko Tobie się udało, że Ci wymienią za połowę ceny? Czyli jak ma się garmina, to nie opłaca się kupować nowego? :P I dziwne, że od razu chcą całego wymieniać, a nie tylko baterię lub jakieś części. W jakimś sklepie w W-wie daje się stary garmina, i dostaje nowego w ramach rozliczenia (210 i 610 na 220 i 620 tylko). Imho te garminy idą jako części do nowych :D Ile lat ma Twój zegarek ogólnie?
Member
Dec 6 2013 03:28am
Quote (Henio17 @ 6 Dec 2013 02:40)
Ale to jest jakaś ogólna zasada, czy tylko Tobie się udało, że Ci wymienią za połowę ceny? Czyli jak ma się garmina, to nie opłaca się kupować nowego? :P I dziwne, że od razu chcą całego wymieniać, a nie tylko baterię lub jakieś części. W jakimś sklepie w W-wie daje się stary garmina, i dostaje nowego w ramach rozliczenia (210 i 610 na 220 i 620 tylko). Imho te garminy idą jako części do nowych :D Ile lat ma Twój zegarek ogólnie?

"Bardzo chetnie wyjasnie. Otrzyma Pan urzadzenie NOH.

Nasze urzadzenia oznaczone jako NOH (Newly Overhauled) to takie, ktore zostaly zwrocone do fabryki Garmin w celu calkowitego odnowienia. Urzadzenia Newly Overhauled przechodza przez zaawansowany system testowania aby doprowadzic je do dokladnie takiej samej specyfikacji jakby byly wyprodukowane jako nowe, zachowujac wysoki standard jakosci. Urzadzenia Newly Overhauled dalej beda posiadac 2 lata gwarancji producenta, jesli zostana zakupione od dilera Garmin.

Urzadzenia Newly Overhauled wymienione w serwisie Garmin Polska posiadaja rowniez 2 lata gwarancji od dnia otrzymania ich z serwisu."

no i rzecz jasna raczej:
"Wymiana urzadzen mozliwa jest tylko na takie same jednostki - w tym wypadku na NOH Forerunner 305 "

Takie nie do końca nowe urządzenie, no ale jeśli przechodzi całkowite odnowienie to wymieniają baterię, a właśnie o baterie mi chodzi. W sumie gdybym wiedział że na takiej zasadzie działa, kupiłbym zepsuty za grosze.

Edit:
Henio, a jakie nagrody są w tym biegu? :D

This post was edited by b0b3k on Dec 6 2013 03:33am
Member
Dec 6 2013 09:29am
Quote (b0b3k @ Dec 6 2013 10:28am)
"Bardzo chetnie wyjasnie. Otrzyma Pan urzadzenie NOH.

Nasze urzadzenia oznaczone jako NOH (Newly Overhauled) to takie, ktore zostaly zwrocone do fabryki Garmin w celu calkowitego odnowienia. Urzadzenia Newly Overhauled przechodza przez zaawansowany system testowania aby doprowadzic je do dokladnie takiej samej specyfikacji jakby byly wyprodukowane jako nowe, zachowujac wysoki standard jakosci. Urzadzenia Newly Overhauled dalej beda posiadac 2 lata gwarancji producenta, jesli zostana zakupione od dilera Garmin.

Urzadzenia Newly Overhauled wymienione w serwisie Garmin Polska posiadaja rowniez 2 lata gwarancji od dnia otrzymania ich z serwisu."

no i rzecz jasna raczej:
"Wymiana urzadzen mozliwa jest tylko na takie same jednostki - w tym wypadku na NOH Forerunner 305 "

Takie nie do końca nowe urządzenie, no ale jeśli przechodzi całkowite odnowienie to wymieniają baterię, a właśnie o baterie mi chodzi. W sumie gdybym wiedział że na takiej zasadzie działa, kupiłbym zepsuty za grosze.

Edit:
Henio, a jakie nagrody są w tym biegu? :D

nagrody:
http://biegmikolajowy.pl/189/
Ja wygrywam sprzet Mizuno albo trening persolnalny B)

A mozna w wolnej sprzedazy kupic NOH? Sa one jakos oznaczone. Bo np ja kupilem w decathlonie na promocji moj garmin. i zaciekawilo mnie skad maja taka dobra cene, i bylem sie, ze sprzedaja nie do konca oryginalny sprzet, ktory byl jakos inaczej oznaczony.
diler garmina to konkretnie zamowienie przez net u nich czy jakikolwiek posrednik nazwijmy licencjonowany, czy w koncu kazdy sklep sprzedajacy orygnialny produkt? a dowiedziales sie o takim postepowaniu dopiero po rozmowie z garminem, tak? tak dopytuje, bo moze jest to standard od lat, a moze po prostu ''wietrzenie magazynow'', ktore minie i nie ma co sie podniecac :p
Member
Dec 6 2013 12:54pm
Quote (Henio17 @ 6 Dec 2013 17:29)
nagrody:
http://biegmikolajowy.pl/189/
Ja wygrywam sprzet Mizuno  albo trening persolnalny B)

A mozna w wolnej sprzedazy kupic NOH? Sa one jakos oznaczone. Bo np ja kupilem w decathlonie na promocji moj garmin. i zaciekawilo mnie skad maja taka dobra cene, i bylem sie, ze sprzedaja nie do konca oryginalny sprzet, ktory byl jakos inaczej oznaczony.
diler garmina to konkretnie zamowienie przez net u nich czy jakikolwiek posrednik nazwijmy licencjonowany, czy w koncu kazdy sklep sprzedajacy orygnialny produkt? a dowiedziales sie o takim postepowaniu dopiero po rozmowie z garminem, tak? tak dopytuje, bo moze jest to standard od lat, a moze po prostu ''wietrzenie magazynow'', ktore minie i nie ma co sie podniecac :p

Wydaje mi się że nie można kupić NOH w wolnej sprzedaży. A ile Ty zapłaciłeś za swojego garmina?
Nie, wczesniej wyczytalem o tym ze mozna wymienic sprzet garmina za polowe ceny rynkowej (po utracie gwarancji), szkoda ze nie wiedzialem tego wczesniej bo kupilbym na *** zepsutego garmina za ~50zl :p
No to jest standard, jeśli chodzi o obsługę, serwis to garmin stoi na wysokim poziomie.
Maraton chłopców
5 lat - 5:25:09 (Bucky Cox z USA)
6 lat - 4:07:27 (Bucky Cox z USA)
7 lat - 4:04:08 (Wesley Paul z USA)
8 lat - 3:34:30 (Kevin Strain z USA)
9 lat - 2:56:57 (Wesley Paul z USA)
10 lat - 3:02:23 (Daven Chun z USA)
11 lat - 2:47:17 (Wesley Paul z USA)
12 lat - 2:46:42 (Wesley Paul z USA)
13 lat - 2:43:02 (Tom Ansberry z USA
Tak a propo, źródło - http://bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=5950
Member
Dec 6 2013 04:50pm
Quote (b0b3k @ Dec 6 2013 07:54pm)
Wydaje mi się że nie można kupić NOH w wolnej sprzedaży. A ile Ty zapłaciłeś za swojego garmina?
Nie, wczesniej wyczytalem o tym ze mozna wymienic sprzet garmina za polowe ceny rynkowej (po utracie gwarancji), szkoda ze nie wiedzialem tego wczesniej bo kupilbym na *** zepsutego garmina za ~50zl :p
No to jest standard, jeśli chodzi o obsługę, serwis to garmin stoi na wysokim poziomie.
Maraton chłopców

699zł.

Te rekordy są trudne do uwierzenia ;)
Member
Gold: 0.00
Dec 7 2013 04:13am
Quote (b0b3k @ Dec 6 2013 07:54pm)
Maraton chłopców

Nie wiem kurde kto jest głupszy, czy rodzice którzy pozwalają dzieciakowi 5 letniemu biec maraton, czy trener, czy w sumie ktokolwiek. Przecież dla normalnego człowieka to jest mega wysiłek, a co dopiero dla 5-latka. Jeszcze 13-latka zrozumiem, bo na pewno już trenuje dość długo, ale 5-latek ? Trochę przegięcie. W sumie czego się można innego spodziewać po amerykańcach, tylko tam można wpaść na tak genialny pomysł.

Dziś byłem na zajęciach BBL, bieżnia zalodzona/zaśnieżona. Xavery szalał po całości, stadion jest w takim dość odsłoniętym miejscu więc wiało na prawdę mocno. Sprawdziła się za to kurtka Kalenji i te getry też. Całkiem ciekawe zajęcia też dziś były, siła biegowa w miarę możliwości :)
Go Back To Polska Topic List
Prev1289290291292293471Next
Add Reply New Topic New Poll