d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1288289290291292471Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,704.84
Dec 1 2013 09:05am
Quote (Bieniol @ Nov 30 2013 10:40pm)
Mogłeś nie słyszeć o Berghausie bo to firma produkująca odzież górską :) ale mi ta bluza się świetnie sprawdza podczas biegania. Łap link :) https://www.polarsport.pl/bluza-berghaus-trek-stretch-half-zip.html , o widzę że w dobrej cenie teraz jest :) ja kupowałem to było drożej :)

Robert nie za szybkie te wybiegania ? Wydaję mi się, że powinieneś biec trochę wolniej bo max. tętno masz 186a to już prawie 90% możliwości :P no chyba, że tak Ci się dobrze biegnie.
Nie wiem jak z planami Bobka, ale ja mam zamiar pobiec w styczniu w tej imprezie http://www.maratonypolskie.pl/mpindex.php?dzial=3&action=5&code=25207&bieganie
Następnie mam zamiar wystartować w takim cyklu biegów górskich " Perły Małopolski ", ale to takie nieśmiałe plany :) zobaczymy jak mi się uda przepracować zimę :)

na opisie tej bluzy berghausa jest napisane, że może być używana jako zewnętrzna lub wewnętrzna warstwa. ma 90% poliestru i 10% elastanu. Mnie zawsze się wydawało, że poliestrowe nie nosi się pod spód :/ Jak się ubierasz biegając w zimie? B0b3k, Ty masz coś podobnego tylko Kalenji? Sorry, że się tak dopytuję, ale na zimę muszę coś jeszcze kupić prócz cieniutkiej ''kurtki'' (góra od dresu to jest, a 200zł zabuliłem!!!).
Regulamin tego biegu w Mysłowicach podaje, żę może będzie trzeba jakieś kolce w razie gołoledzi mieć :D i że i tak w ch ślisko może być :D droga gruntowa czy leśna - czyli odpadam na razie ;) czego akurat tam chcesz startować - trochę daleko masz z Rzeszowa - przygotowania do startów w określonym terenie?
Quote (b0b3k @ Dec 1 2013 12:17am)
10km poniżej 40min
półmaraton warszawski w 1:34min jakoś
planuję również maraton MCI Mazury i zejść poniżej 3:30
Edit:
Ta, w następnym wybieganiu będę właśnie biegł wolniej. Skupie się na utrzymaniu jak najniższego możliwego tętna. :>

no ja potrafię biec z podobnym lub nawet trochę wyższym tętnem, i biegam dużo wolniej :D Ale teraz bardziej już tętna pilnuje, ale problem jest taki, że o ile Ty możesz zwolnić i mieć dobre tętno, to ja, jak zwolnię, to już bardzo wolno biegnę.
Czego MCI Mazury Maratn, nie Warszawski? Ten MCI jest w czerwcu - upały będą :p Ja mam dylemat czy na wiosnę Maraton czy Półmaraton w W-wie - są w odstępie 3 tyg i nie uda mi się dobrze pobiec w obu. Jak by był miesiąc odstępu to pewnie oba bym zaliczył. No i nie wiem, czy mi się jakaś kontuzja nie odnowi od nadmiernego treningu.
Quote (Bieniol @ Dec 1 2013 11:19am)
Ładne plany na 2014 ;) oby się udało to zrealizować :)
Panowie, w Decathlonie z okazji mikołajek są nawet fajne promocje i dostawa gratis. Przy czym dostawa chyba tylko do 2 grudnia. Ja już zamówiłem leginsy i kurtkę :)

E; sry już widzę całą ofertę. Na razie jednak chyba nic nie kupuję - dopiero wracam po kontuzji i nie wiem, jak dalej będzie. A i tak na razie biegam w krótkich spodenkach ;)
Quote (Grigo @ Dec 1 2013 11:21am)
Moje plany na 2014: wyleczyć kontuzję i móc biegać :D

powodzenia!

This post was edited by Henio17 on Dec 1 2013 09:09am
Member
Gold: 0.00
Dec 1 2013 11:27am
kupilem sobie majtochy na promocji w decathlonie i o dziwno nie smierdzą po bieganiu :O
Member
Dec 1 2013 12:59pm
Quote (Henio17 @ Dec 1 2013 04:05pm)
na opisie tej bluzy berghausa jest napisane, że może być używana jako zewnętrzna lub wewnętrzna warstwa. ma 90% poliestru i 10% elastanu. Mnie zawsze się wydawało, że poliestrowe nie nosi się pod spód :/ Jak się ubierasz biegając w zimie?B0b3k, Ty masz coś podobnego tylko Kalenji? Sorry, że się tak dopytuję, ale na zimę muszę coś jeszcze kupić prócz cieniutkiej ''kurtki'' (góra od dresu to jest, a 200zł zabuliłem!!!).
Regulamin tego biegu w Mysłowicach podaje, żę może będzie trzeba jakieś kolce w razie gołoledzi mieć :D i że i tak w ch ślisko może być :D droga gruntowa czy leśna - czyli odpadam na razie ;) czego akurat tam chcesz startować - trochę daleko masz z Rzeszowa - przygotowania do startów w określonym terenie?

no ja potrafię biec z podobnym lub nawet trochę wyższym tętnem, i biegam dużo wolniej :D Ale teraz bardziej już tętna pilnuje, ale problem jest taki, że o ile Ty możesz zwolnić i mieć dobre tętno, to ja, jak zwolnię, to już bardzo wolno biegnę.
Czego MCI Mazury Maratn, nie Warszawski? Ten MCI jest w czerwcu - upały będą :p Ja mam dylemat czy na wiosnę Maraton czy Półmaraton w W-wie - są w odstępie 3 tyg i nie uda mi się dobrze pobiec w obu. Jak by był miesiąc odstępu to pewnie oba bym zaliczył. No i nie wiem, czy mi się jakaś kontuzja nie odnowi od nadmiernego treningu.

E; sry już widzę całą ofertę. Na razie jednak chyba nic nie kupuję - dopiero wracam po kontuzji i nie wiem, jak dalej będzie. A i tak na razie biegam w krótkich spodenkach ;)

powodzenia!

W zimie jak jest bardzo zimno, to ubieram koszulkę termo z długim rękawem + ta bluza na górę. No chyba, że jest bardzo zimno to mam taka bluzę Reebok grubszą do biegania, ale to musi być już poniżej 10C żebym ją założył :)
Co do tego biegu, to po prostu szukałem czegoś żeby pobiec w zimie w terenie pagórkowatym. Droga leśna to miękko raczej :) mógłbyś pomyśleć :) z Rzeszowa nie mam aż tak daleko, jakieś 220 km. Nie ma tragedii :)

This post was edited by Bieniol on Dec 1 2013 01:01pm
Member
Gold: 1.00
Dec 1 2013 03:47pm
Quote (Henio17 @ 1 Dec 2013 17:05)
na opisie tej bluzy berghausa jest napisane, że może być używana jako zewnętrzna lub wewnętrzna warstwa. ma 90% poliestru i 10% elastanu. Mnie zawsze się wydawało, że poliestrowe nie nosi się pod spód :/ Jak się ubierasz biegając w zimie? B0b3k, Ty masz coś podobnego tylko Kalenji? Sorry, że się tak dopytuję, ale na zimę muszę coś jeszcze kupić prócz cieniutkiej ''kurtki'' (góra od dresu to jest, a 200zł zabuliłem!!!).

powodzenia!

Moje pierwsze wybiegania w zimę, przy mrozach -10 albo i większych robiłem w zwykłych dresach, kalesony oczywiście pod dresy, koszulka i bluza z kapturem, czapka, rękawiczki, komin i jazda. Nie chorowałem.

Później kupiłem sobie leginsy, bluzę kalenji - http://www.decathlon.pl/koszulka-running-essential-id%5F8221611.html taką. Już jak wielokrotnie pisałem, wkładałem tę bluzę do leginsów na to koszulkę, oczywiście czapka i rękawiczki, komin. Jakoś nie było mi zimno. Chociaż teraz kupuję sobie ocieplane leginsy. :>
Edit:
Warszawski maraton mam za sobą, teraz chciałbym przebiec się w ładniejszej scenerii. Możliwe że akurat ten maraton MCI Mazury połączę z wypadem na żagle. :)

This post was edited by b0b3k on Dec 1 2013 03:48pm
Member
Gold: 2,777.00
Dec 2 2013 11:53am
Member
Dec 2 2013 01:36pm
Quote (cOr @ 2 Dec 2013 19:53)
http://wrzuc.se/images/529cc89029b3b.png

Dobry kot :)

Grudniowa rywalizacja - http://www.endomondo.com/challenges/13457342
Member
Dec 2 2013 05:50pm
Bieniol: na razie thx za propozycję biegu, ale tam piszą, że hardkor może być B) No i 220km to kawał drogi :/
B0b3k: nie było Ci za ciepło przy minus 10 w kalesonach i spodniach? moje legginsy są cieniutki, ale piszą, że od 0 do minus 15 stopni. Jak kupujesz ocieplane, to jaki mają zakres temperatur? I Twój link Decathlon zmienia na swoją stronę główną z promocjami mikołajkowymi.

Zakładając, że obecnie w Polsce mamy podobną temperaturę i pogodę w co się ubieracie do biegania?
Member
Dec 4 2013 02:29pm
Quote (Henio17 @ Dec 3 2013 12:50am)
Bieniol: na razie thx za propozycję biegu, ale tam piszą, że hardkor może być  B) No i 220km to kawał drogi :/
B0b3k: nie było Ci za ciepło przy minus 10 w kalesonach i spodniach? moje legginsy są cieniutki, ale piszą, że od 0 do minus 15 stopni. Jak kupujesz ocieplane, to jaki mają zakres temperatur? I Twój link Decathlon zmienia na swoją stronę główną z promocjami mikołajkowymi.

Zakładając, że obecnie w Polsce mamy podobną temperaturę i pogodę w co się ubieracie do biegania?

Ostatnio nie biegałem, bo czułem że jakieś przeziębienie mnie łapie. Poćwiczyłem sobie w domu na wioślarzu, porobiłem Core Stability. Gdybym biegał, to ostatnio temp. była znośna, więc pewnie standard: leginsy + koszulka termo + bluza, czapka i rękawiczki.
Trudno :) wybiorę się sam, no chyba że mój kolega da się namówić. Jeszcze się nie zapisałem :) wiesz może i faktycznie 220km to kawałek drogi, ale niestety u mnie w Rzeszowie w kwestii biegania jest słabo. Niby ludzie biegają, ale biegów jest jak na lekarstwo. Gdyby tak zliczyć to w Warszawie w miesiąc jest więcej biegów niż w Rzeszowie i na Podkarpaciu ogółem :) W 2014 jednak coś ma się ruszyć w tej kwestii. Będzie półmaraton, maraton, 10km, nocne 6km i Ultramaraton Podkarpacki na 70/110km. W połówce na bank pobiegnę, maraton pewnie też spróbuje. Kusi jak nie wiem ten ultra na 70km :) może bym przebiegł metodą Gallowaya, limit miejsc na 70km jest 150 osób, więc pewnie odpuszczę. Niech biegnie ktoś kto podoła temu wyzwaniu :)

Wczoraj przyszły mi z Decathlonu leginsy i kurtka. Leginsy fajne takie troszkę grubsze i z cienkim polarem od spodu. Kurtka oczojebna, żółta :) zapowiadają jakieś ochłodzenie i straszne wiatry więc pewnie uda się wypróbować :)
Member
Dec 4 2013 05:33pm
Quote (Bieniol @ Dec 4 2013 09:29pm)
standard: leginsy + koszulka termo + bluza, czapka i rękawiczki.

już się spociłem :lol:
dziś wg garmina zero stopni, odczuwalna minus 6. dałem się namówić bratu na założenie legginsów zamiast krótkich spodenek. termoaktywna koszulka z długim rękawem (zamiennie mam poliestrową z długim), kaszkietówka i łapki. Ubrałem legginsy, bo w niedzielę biegnę w Biegu Mikołajów na Służewcu - jak ktoś z W-wy to polecam, bieg charytatywny, można treningowo, tylko sporo wpisowe pewnie teraz kosztuje.
No i spadł śnieg i trochę ślisko na chodnikach. Lepiej po trawie się biegnie. Chyba jednak pomyślę nad jakimiś nakładkami na buty i/lub butami trailowymi.
Member
Dec 5 2013 06:51am
Quote (Henio17 @ 5 Dec 2013 01:33)
już się spociłem  :lol:
dziś wg garmina zero stopni, odczuwalna minus 6. dałem się namówić bratu na założenie legginsów zamiast krótkich spodenek. termoaktywna koszulka z długim rękawem (zamiennie mam poliestrową z długim), kaszkietówka i łapki. Ubrałem legginsy, bo w niedzielę biegnę w Biegu Mikołajów na Służewcu - jak ktoś z W-wy to polecam, bieg charytatywny, można treningowo, tylko sporo wpisowe pewnie teraz kosztuje.
No i spadł śnieg i trochę ślisko na chodnikach. Lepiej po trawie się biegnie. Chyba jednak pomyślę nad jakimiś nakładkami na buty i/lub butami trailowymi.

Miałem biec, ale 80zł wpisowego mnie trochę ostudziło. :D
Dzwoniłem do garmina, wymienią mi zegarek na "nowy" za połowę ceny rynkowej czyli za dokładnie 391,64zł. Po świętach się skuszę na taką wymianę, bo bateria to już maks 1,5-2h trzyma.
Go Back To Polska Topic List
Prev1288289290291292471Next
Add Reply New Topic New Poll