Quote (CoD_id @ 17 Dec 2010 08:19)
Szczerze powiedziawszy to nie kumam tego wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego duza ilosc osob broni Laporty, po mimo docierajacych do nas plotek.
Co mam na mysli? Nie interesuje sie sprawa dokladnie, czytam tylko to co piszecie. Ale po pierwsze nasuwa mi się na usta pytanie - w imie czego mialby to wszystko mowic, robic itd Rosell? Po co mu na dzien dzisiejszy (przed wyborami rozumiem) ciągłe kompromitowanie Laporty? Jedyne przychodzące mi rozwiązanie na myśl to fakt, ze Rosell moze cos kombinowac na boku, a cala sytuacja jest po to zeby usprawiedliwac swoje machlojki, miec przykrywke. Ale to raczej nieralne, nie w tak ogromnej instytucji jak Barca. Dlatego tak jak pisze - nie rozumiem ciaglej obrony Laporty.
Teraz drugi fakt jaki jest zarzucany Rosellowi tutaj - sprzedaż Zlatana. 30 mln? Dobrze pamiętam? Tak, wiem że to ogromna strata względem kupna, wtedy chyba całość określili jako coś koło 75 mln prawda? 50 + Eto'o? No wiec szczerze powiedziawszy jak dla mnie to glupote zrobił Laporta, a nie Rosell. Wiadomo, że Zlatan to klasowy napastnik, ale nie wpasuje się też stylem do każdej drużyny. Nie wspominając już o wybujałym ego i wybuchowym temperamencie - Zlatan takiej kasy wart nie był. Zgodziłbym się, że można za niego dac nawet to 50 mln. Ale nie wiele ponad to. I teraz kolejne pytanie, waszego ukochanego (mojego zreszta tez o ile nie gra w klubie) Ville ściągnął jeszcze Laporta? Jeśli tak to teraz broniący Laporty i bluzgający Rosella powinni jebnąć głową w ścianę, bo Laporta dał czadu zostawiają Rosella z takimi dwoma napastnikami, z tak dużymi gażami. Wiadomo, można było zostawić obu, ale podobno budżet klubu nie wygląda ciekawie nie? (bynajmniej wg Rosella). I w sumie czytając to nie warto się zastanowić (o ile z moimi założeniami miałem racje) czy Rosell rly zrobił coś złego odstępując Zlatana za taką, a nie inną kwote?
(zresztą nie tylko) - widząc sytuacje, w której Zlatan skłócony jest z Pepem, przychodzi Villa nie trudno się domyślić, że i Barcie Zlatan sie nie przyda, wiec i cene mozna zbic.
Takie moje luzne uwagi, jak sie w czyms myle to walic smiało.
A i btw imo Eto'o > Villa > Zlatan. Mówiłem, że Eto'o > Zlatan zaraz po transferze to byłem w pewnych kręgach wyśmiewany. Po odejściu z Barcy Eto'o zdobył potrójną koronę, Zlatan "tylko" mistrza, ale wiem gra cały zespół.
E:\ i jako kibic znanej drużyny i ogólnie nielubianej - Realu, najbardziej boje sie przed dzisiejszym losowaniem Arsenalu.
Duża ilość osób broni Laporty ponieważ jego 7 letnia kadencja to najlepszy okres w historii tego klubu pod każdym względem. Stworzył drużynę, o której będzie się mówić przez lata. To chyba dość jasne...
"w imie czego mialby to wszystko mowic, robic" w imię zazdrości, tego że był częścią tego projektu i go usunięto (imo słusznie), teraz chce się odegrać nie patrząc na koszty (coś jak w polskim sejmie). Zauważ, że praktycznie na każdej jego konferencji wspomina coś o Laporcie, jak by miał jakiś jego kompleks. Jest juz prezesem prawie pół roku, zamiast zając się swoja robotą on nadal szuka dziury w całym. To tez chyba dość proste...
Ze Zlatanem to troszkę nie jest tak. Nikt nie zarzuca Rosellowi tego że go sprzedał. To była decyzja Guardioli a prezes musiał ja wykonać. Chodzi bardziej warunki tej sprzedaży. 24mln i to rozłożone na 3 lata? LoL, śmiech na sali.
"bo Laporta dał czadu zostawiają Rosella z takimi dwoma napastnikami" Villa miał przyjśc na lewe skrzydło, po za tym ostanie pogłoski mówia o tym iz juz w kwietniu wiedziano iz Zlatan odejdzie, wiec nie wiem co jaki sens ma ten zarzut.
"Tymbardziej, że i w Milanie mieli łeb na karku" bardzo dziwne, w Realu było aż 3 zawodników o których cały świat wiedział że są tam nie potrzebni a jednak Real wyciągnął za nich spora kasę. Nie można było tego zrobić w Barcelonie?
"le podobno budżet klubu nie wygląda ciekawie nie" podobno jak by babcia miała wąsy to była by dziadkiem. Jak sam zauważyłeś na początku, że są to jedynie plotki.
Quote (Misiowski @ 17 Dec 2010 11:24)
no to real znowu na 1/8 i do widzenia. nie umieja grac z lyonem.
Real w tym sezonie przejdzie 1/8. Lyon to już nie ta drużyna co kiedyś. Nie Ci zawodnicy co kiedyś. Jestem tego pewien.
Barcelona trafiła najlepiej jak mogła. Już kiedyś pisałem, że im bardziej ofensywna drużyna tym lepiej dla Barcelony.
Przeciwnik Lecha nie jest zły. Można było trafić gorzej.
Quote (Madrista @ 17 Dec 2010 12:51)
w lutym Torres i Gerrard będą już śmigać na pełnych obrotach i to będzie zupełnie inny Lpool
może tak a może nie, zobaczymy
Quote (LESNYBARB_PL @ 17 Dec 2010 11:39)
Mordercow z Marsyli

Zwroccie uwage, ze mecze sa w lutym, a jak wiadomo to za 2miesiace, wiec do tego czasu wiele moze sie zmienic, np Barca czesto odnotowuje spadek formy w lutym

a nie w styczniu? w lutym to raczej forma zaczyna iść w górę
This post was edited by SleepNowInThe Fire on Dec 17 2010 07:52am